tiistai 16. kesäkuuta 2015

Hulttiotyttö 15-vuotiaana

 Ajattelin ottaa kuvia ajasta kun olin 15v. Olin tuohon aikaan yhessä nuoriso laitoksessa johon laitettiin pahimmat tapaukset, mut se onkin asia erikseen, palaan siihen myöhemmin.
 Tää on mun konfirmaatio päivänä otettu kuva. Mun rakas bassokin pääs kuvaan.
 Tosiaan soitin tohon aikaan bändissä bassoo ja lauloin myöskin. Eli olin basisti-laulaja. Osaan soittaa myös syntikkaa mitä teen edelleenkin. Bassoo en enää soita. Laulaakin tykkäisin mut mul on esiintymiskammo nykyään..
 Tässä kuvassa oon lomilla kotona. Just essoja nappaillu.
 Tässäkin ollaan lomilla ja vaikutuksen alaisena. Toi viikinki kypäräkin lähti jostain mun matkaan. Se oli kyl koominen.
Tästä ei ees huomaa et oon ihan tutkalla. Osasin peittää sekavuustilani tarpeen tullen yllättävän hyvin. Mut tohon aikaan oli jo tiedossa mun huumeiden käyttö. Olin alipainonen ja huonossa kunnossa jo tuolloin. Ei ne laitoksetkaan mua parantaneet, pahentivat vaan. Voiko kasvava nuori parantua paikassa jossa työntekijät vaan haukkuu, alistaa ja käyttää henkistä ja fyysistä väkivaltaa, sulkeevat lukkojen taa jne? Ei voi, sen mä huomasin. Siellä me nuoret, asiakkaat oltiin hierarkian alimmassa kastissa, vaikka meidän ois pitäny olla ykkös sijalla. Sen sijan vei kuitenkin pomo ja työntekijät. Kerron myöhemmin ton paikan hirveyksistä lisää. Kunhan jaksan muistella sitä helvettiä mitä kesti 2 vuotta mun nuoruudesta. Pöpiläkin oli taivas siihen paikkaan verrattuna!

9 kommenttia:

 1. Ymmärrän kyllä että on olemassa huonojakin nuorisokoteja, mutta mulle laitos oli pelastus 13 vuotiaana ku sinne jouduin. Olin hyvää vauhtia ajautumassa täysin pohjalle, enkä ees haluu ajatella missä olisin nyt, 23 vuotiaana, jos mun touhuille ei olis laitettu stoppia, ja erotettu mua niistä piireistä joissa sillon pyörin. Kotiin pääsin 5 vuotta myöhemmin, 18 vuotiaana ja sillon olin saanu järkee päähän ja sen verran hyvät eväät elämään että alamaailma ei mua enää vieny mukanaan vaikka aluks niin meinaskin tietty käydä ku pääsi maistamaan vapautta. Halusin vaan tuoda toisenlaisen kokemuksen esiin, kaikki laitokset ei todellakaan oo pahoja paikkoja ja joissain niistä nuorista välitetään oikeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa. Hyvä että sun laitos kokemus oli positiivinen etkä enää palannut ikäviin kuvioihin :)

   Poista
 2. Odotan innolla postausta nuorisokodista. Toivoisin muutenkin lisää juttuja sun menneisyydestä, jos uskallat avata :) voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä kyllä kerron. Ne on vaan rankkoja juttuja, mut mä kyllä kerron menneisyydestäni, ja jokin erityisesti kiinnostaa niin saa kysyä ja ehdottaa aihetta :)

   Poista
 3. Hei! Mua kiinnostais tietää sen sun ensimmäisen kokeilun jälkeen, että miten sitten löysit ja ajauduit muidenkin käyttäjien seuraan? Eikö sua sillon pienenä oltu varoiteltu vieraista miehistä, jotka tarjoaa "karkkia" ym. Mitä sun isä teki ensimmäisenä kun sai tietää sun käytöstä,yrittikö se saaha sen touhun loppumaan vai oliko ihan voimaton, eikä tiennyt mitä tehdä? :) Jatka kirjottamista, täällä yks vakioseuraaja lukee joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kertoo siitä joku päivä tarkemmin. En muista enää tarkasti miten kaikki meni, pitää koittaa avata tota muistia. Pyrin kirjottamaan siitä kunhan muistan. Kun faija sai tietää, se romahti ihan täysin ja alko juomaan. Yritti se kaikkensa mun kanssa, ihan kaikkensa! Mut mä olin jo niin koukussa :( Inhottaa minkä tuskan oon läheisilleni aiheuttanut!

   Poista
  2. Ei sitä menneelle voi mitään, tulevaan voit vaikuttaa. Aina voi pyytää anteeksi ja koittaa korjata teot. Eiks je? Ja sun isä tarttui ite pulloon. Ehkä olit vaan osasyy jotta juominen alkoi/jatkui.

   Poista
 4. Lisää kuvapostauksia tai sun piirrustuksista?

  VastaaPoista