perjantai 13. maaliskuuta 2015

Testilabra - Elvanse

Testilabra esittelee eri lääkkeitä eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kerta vuorossa on uusi lääke: Elvanse, vaikuttava aine Lisdexamfetamiini. ADHD lääke. Kapseleita jotka voidaan nauttia myös liuottamalla veteen.


Vaikutus: Piristävä vaikutus, päivä lähtee hyvin käyntiin. Ajatus selkenee, keskittymiskyky paranee, itsehallintakyky paranee jonka seurauksena itsetunto kohoaa. Tulee sosiaaliseksi ja itsevarmaksi. Pupillit saattaa lajentua, ympäristöön kiinnittää enemmän huomiota ja kyllä jaksaa toimia. Kunnon höökypulveria joka ei toimi piikittämällä (testattu on, turha rännittää) vaan se alkaa vaikuttamaan parhaiten syömällä tai juomalla. Tarkkaavainen ja varma olo, tunteet helpommin hallittavissa. Jaksava ja aktiivinen olo kestää koko päivän. Unentarve katoaa, vaatii siis aikaa että tottuu unensaantiin illalla, ruokahalu katoaa, joten kannattaa syödä vaikka ei tekisikään mieli. Masennus katoaa, huolet unohtuu ja toimintakyky on hyvä. Juttua tulee, eli puheripulia saattaa ilmetä. Mieli on kirkas ja askel keveä. Perus amfetamiinin vaikutuket pidempivaikutteisena.

Haittavaikutukset: Eli kun lääkkeen vaikutus alkaa kadota. Unettomuus, ruokahalun katoaminen, voimakkaat mielialavaihtelut lääkkeen vaikutuksen loppuessa, pelkotilat, himo ottaa lisää (riippuvuus), keskittymisvaikeudet, ärtyminen, masentuneisuus ja ahdistus. Haittavaikutukset kuitenkin lievempiä kuin perus amfetamiinissa.

Oma mielipide lääkkeestä: Hyvä lääke joka toimii toivotulla tavalla. Haittavaikutukset vähän ärsyttää mutta apu minkä Elvanse antaa on mahtava. Auttaa siis hyvin ADHD oireisiin ja on tasoittanut mun mieltä ja elämänhallintaa. On jotenkin selkeempi olo, mutta päivät ilman Elvansea pelottaa koska tasainen olo herpaantuu. Ne päivät yleensä meneekin nukkumalla. Väärinkäyttöpotentiaali vähäinen, onneksi. Ei siis toimi rännittämällä mikä on hyvä asia. Toleranssi kasvaa aika nopeasti, mutta en käytäkään tätä päihtymistarkoitukseen vaan hoitolääkkeenä. Hyvin elämää tasaava lääke mun mielestä.

23 kommenttia:

 1. Hulttiotyttö, blogisi on koskettava. <3 Sydämelleni nousi, että minun pitää jakaa sinulle seuraava teksti:
  Ja kaikki publikaanit ja syntiset tulivat hänen tykönsä kuulemaan häntä.
  Mutta fariseukset ja kirjanoppineet nurisivat ja sanoivat: "Tämä ottaa vastaan syntisiä ja syö heidän kanssaan".
  Niin hän puhui heille tämän vertauksen sanoen:
  "Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää?
  Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten.
  Ja kun hän tulee kotiin, kutsuu hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut'.
  Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.
  Tahi jos jollakin naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän sytytä lamppua ja lakaise huonetta ja etsi visusti, kunnes hän sen löytää?
  Ja löydettyään hän kutsuu kokoon ystävättärensä ja naapurinaiset ja sanoo: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin rahan, jonka olin kadottanut'.
  Niin myös, sanon minä teille, on ilo Jumalan enkeleillä yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen."
  (Luuk. 15:1-10)

  Voimia ja siunausta sinulle! Jeesus parantaa särkyneet sydämet! Olet Jumalalle rakas. Hän haluaa hoitaa sinua. Särjettyä ruokoa hän ei muserra. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se muistas pelastaataa ne nälkää näkevät lapset,sodan uhrit ja seksuualisesti hyväksikäytetyt viattomat, rasisminuhrit, yksinäiset ja sairaat....mutta ei länsimaissa se tykkää pelastaa kultalusikka perseessä pauhaavia pappeja nistejä.

   Poista
 2. graafinen suunnittelija18. maaliskuuta 2015 klo 15.11

  Vaihda fontti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja koko sivun layout :D aina ei tarvi olla erinäköstä ja jännännäköstä kun monesti minimalismi toimii. Toisaalta ontää vähän jotenkin sunnäkönen layout mitä oon teksteistä saanu mielekuvaa päähän :D Kiitoksia btw. hulttiotyttolle tästä blogista, jäänkyllä seuraamaan mielenkiinnolla. Itsellä pitkä historia huimausaineiden kanssa, entinen psykonauttikin satun oleen. Nyt ois tarkotus vaan saaha amfe "korvaushoito" eli adhd paperit ja nekin on jo tulossa. Vois lopettaa tän jokapäivänarkkaamisen ja alkaa ottaa rauhallisemmin kun tätä ikääkin alkaa tulee *köhköh* . Mutjea, jään kyllä seurailemaan blogia!

   Poista
 3. Heips! Onko tää evanse parempi/toimivampi kuin concerta? C-annoksena itselläni 54mg, mikäli lekuri suostuisi tähän vaihtamaan mikä olisi sopiva annos? miten se määräytyy?? Mikä on näiden väärinkäyttö mahdollisuus? (kaveri jos toinenkin vie vähän väliä consertani mikäli unohtuu näkyville....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On paljon parempi. Mulla menee elvansee 70mg. Annostus tietty päätetään potilaan mukaan. Mulle toi 70mg on just sopiva annos. Väärinkäyttöpotentiaali on huono. Tottakai niistä saa pään sekasin kun useempia syö, mut esim suoneen se ei toimi. Mut kannattaa pitää lääkkeet piilossa ettei niitä muut käytä väärin :)

   Poista
 4. Rehellinen ja mielenkiintoinen blogi. Kiitos sinulle! Olen itse kärsinyt ADD / ADHD-vaivoista jo 20 vuotta, mutta älysin sen vasta kun luin erään toisen ADHD-henkilön kertomusta normipäivästä. Aion yrittää saada lääkitystä tähän elämänhallintaan ja ajanhallintaan, niin työpaikka säilyisi. Kysymyksiä: 1. Kuinka nopeasti koit lääkkeen vaikutuksen vähenevän, toleranssien kasvavan? 2. Aion aloittaa tuon lääkkeen mahdollisimman pienellä annoksella, esim. 15 mg:llä, mutta voiko tabletin puolittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo huomannu et vaikutus ois yhtään vähentyny. Tasasesti toimii. Ne on kapseleita niin niitä ei suositella puolitettavaks, mut jos haluu puolittaa niin sekottaa kapselin sisällön veteen ja puolittaa siitä. Suosittelen tätä lääkettä, on nimittäin helvetin hyvä. Ei väärinkäyttöpotentiaalia ja hyvin tasanen vaikutus. Ainakin mulla on elämänlaatu parantunu huomattavasti.

   Poista
 5. Arvokasta empiiristä tietoa, kiitos vastauksesta! Alkaa olla näin 43 vuotiaana aikakin saada elämänhallinta ja ajanhallinta kuntoon, siispä ryhdyn ajanvaraukseen yksityiselle neuropsykiatrille, kun keskussairaala ei myönnä tässä kaupungissa ADD / ADHD-lääkkeitä aikuisille :o ! Miten lapsille sitten määräävät? Harmillista kun yksityislääkärien vastaanotto ovat tuhottoman kallis, mutta nyt on pakko saada elämä viimein järjestykseen. T. Merkaba-Man

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti varata aika helsingin NeuroMental nimisestä lääkäristä. Se on yksityinen, mut lääkäri osaa asiansa, on erikoistunut ADHD/ADD asioihin ja muutenkin on todella asiallinen ja ymmärtäiväinen. Jopa mun taustalla sain ADHD lääkkeeks tän Elvansen.

   Poista
  2. Moro! 2013 diagnosoitu AD/HD Eka käytiin läpi neuroleptit ssri snri jne. Sit aloitettiin Voxra 3 vuotta sitä ja pakko lopettaa, ku pisti vaa ragee. Puol vuotta consut 32mg mut jäätävät sivuoireet. Nyt sain elvansen ja viel korvauksenki siihe. Eli aikuiset ADHD ADD ketkä tarttee korvauksen
   ja lekuri sanoo et ei voi ku lapsena pitäs dg. Hakekaa Eka stratteralle se erityiskorvausoikeus samal saa lisdeksamfee kans. Kiitos rewikoista sulle! Paras lääke jos adhd ihminen tarvii lääke apua. Ps enne 2013 olin luisumas pahasti pimeälle puolelle. Nyt loppunut nikotiiniä myöten kaikki paitsi joskus volkkikse kautta höyryä. �� alkoholi dropannu 95% pois. Aina se ei yksi ole vaa oma vika valinta vaik elämä meinaa kusta. T "hyvän perheen poika"

   Poista
  3. Hieno homma et sait lääkitys asian kondikseen! :)

   Poista
 6. Moi Jenna Elvanse ja Concerta toimii mulla.

  VastaaPoista
 7. saitko elvanseen korvattavuuden ja kuinka helposti? mä joudun tällä hetkellä omasta pussistani maksamaan kun ei oo kelan päätös vielä tullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hiton moinen taistelu et sain nyt vuodeks sen rajatun maksusitoumuksen. Niille ei meinannut kelvata B-todistus eikä edes diagnoosi! Vuoden alusta viime kuuhun asti sain sotia asian edestä ja kyl oli ihme et asia järjestyi. Mut vielä on puolison asia kesken ja huonolta näyttää. Nehän laitto meidät viel tekee omia töitäänkin. Kun menin sanoo asiasta niin kyl oli työntekijä nolona. Ne tahallaan tekee kaiken mahdollisimman vaikeeks, ettei tyypit enää halua sieltä apua.
   Toivottavasti saat asian kuntoon! Rukoilen sun puolesta.

   Poista
 8. millä tavalla elvanse on susta parempi kuin concerta? ja mistä syystä vaihdoit consut elvaan? ihana tämä sun blogi ja nää testilabrat on tosi mielenkiintoisia :) meneekö sulla tällä hetkellä muita lääkkeitä kuin elvanse? mulla menee elvanse 50mg adhd lääkkeenä ja rivatril 2mg ahdistus-paniikkitiloihin tarvittaessa.

  VastaaPoista
 9. hei oon jättänyt sulle viestiä fbssä, onkohan se sulla käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käytä facee enää juuri ollenkaan. Jotenki se FB on ahdistava paikka :D

   Poista
 10. Moi toimiiko elvanse IV ja jos ei miten sen saa IV valmiiksi.

  VastaaPoista
 11. Moi toimiiko elvanse IV ja jos ei miten sen saa IV valmiiksi.

  VastaaPoista
 12. Moi toimiiko elvanse IV?jos ei miten sen saa toimimaan.. vierastan piristeitten syömistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harrasta Elvansee IV:nä, joten en tiedä. Parempi vaikutus on kun syö sen, koska se alkaa toimii suolistossa. En suosittele vetää sitä hukkaan IV:nä.

   Poista