maanantai 30. maaliskuuta 2015

Huumeiden käytön riskit - testi


Huumeiden käytön riskit - DUDIT

DUDIT –testin avulla voit saada kokonaiskuvan huumeiden käyttöön liittyvistä ongelmista, haitoista ja niiden asteesta. Palautteessa annetaan myös tietoa mistä voi halutessaan hakea tukea ja apua huumeiden käytön lopettamiseksi.
Testissä on yksitoista kysymystä huumeista. Vastaa mahdollisimman tarkasti ja rehellisesti valitsemalla omaan tilanteeseesi sopivin vaihtoehto.

DUDIT (Drug Use Disorders Identification Test)


En koskaan Kerran kuussa tai harvemmin 2-4 kertaa kuussa 2-3 kertaa viikossa 4 kertaa viikossa tai useammin
1. Kuinka usein käytät muita päihteitä kuin alkoholia? (Katso huumeluettelo tästä) X
2. Käytätkö koskaan samalla kertaa useita eri huumeita? X

0 1-2 3-4 5-6 7 tai enemmän
3. Kuinka monta kertaa otat huumeita sellaisena tyypillisenä päivänä, jona yleensä käytät niitä? X

En / Ei koskaan Harvemmin kuin kerran kuussa Joka kuukausi Joka viikko Päivittäin tai lähes päivittäin
4. Kuinka usein olet voimakkaasti päihtynyt huumeista? X
5. Oletko viimeisen vuoden aikana tuntenut niin suurta kaipuuta huumeisiin, että et ole pystynyt vastustamaan sitä? X
6. Onko sinulle viimeisen vuoden aikana käynyt niin, että et ole pystynyt lopettamaan huumeiden ottamista kun olet aloittanut? X
7. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana olet käytettyäsi huumeita jättänyt tekemättä asian, joka sinun olisi pitänyt tehdä? X
8. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana sinun on seuraavana aamuna tarvinnut ottaa jotain huumetta käytettyäsi runsaasti huumeita edellisenä päivänä? X
9. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana olet tuntenut syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa huumeiden käyttösi vuoksi? X

En / Ei Kyllä, mutta en kuluneen vuoden aikana Kyllä, kuluneen vuoden aikana
10.Oletko satuttanut itseäsi tai muita (henkisesti tai fyysisesti) huumeiden käyttösi seurauksena? X
11.Onko läheisesi tai ystäväsi, lääkäri, hoitaja tai joku muu ollut huolissaan huumeiden käytöstäsi tai ehdottanut, että lopettaisit huumeiden käytön? X
Ikä:
Sukupuoli:
Päihdelinkin testien tuloksia saatetaan käyttää myös riippuvuuksia koskevien tutkimusten tutkimusaineistona. Julkaisemme testien tuloksia ja vastaajien taustatietoja vain tilastollisessa muodossa.Sait testistä 41/44 pistettä
Huumeiden käyttösi on erittäin huolestuttavaa. Testin mukaan olet jo todennäköisesti riippuvainen yhdestä tai useammasta huumeesta tai lääkkeestä. Tämä tarkoittaa, että huumeet todennäköisesti hallitsevat elämääsi ja huumeiden käytöstä on tullut sinulle elämäntapa. Mieti, minkälaisia haittoja huumeiden käyttö tuottaa sinulle jokapäiväisessä elämässäsi.
Suosittelemme, että haet ammattiapua huumeiden käytön lopettamiseksi. On tärkeää, että voit itse olla mukana määrittelemässä minkälaisesta ammattiavusta voit hyötyä omassa tilanteessasi. Varaa aika lääkärille tai A-klinikalle (link is external), jossa voitte yhdessä miettiä keinoja huumeista irtaantumiseksi. Voit ottaa mukaasi läheisen tai ystävän, jos se tuntuu sinusta hyvältä.
Kannattaa pohtia syitä ja tilanteita, jotka ovat johtaneet huumeiden käyttöön. Listaa myös mitä hyviä ja mitä huonoja puolia huumeiden käytöllä sinulle on. Ajatuksia voi kirjoittaa esimerkiksi päiväkirjaan tai jutella niistä hyvän ystävän kanssa. Tämä auttaa sinua kartoittamaan tilannettasi.
Moni on saanut tukea huumeettomaan elämään vertaistuesta, esimerkiksi NA-ryhmistä (link is external). Päihdelinkissä toimii ohjattu keskustelualue Kuivaushuone huumeiden käytön lopettajille. Siellä voi keskustella nimettömästi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.
Lisää tietoa huumeista, lääkkeistä ja riippuvuusongelmista saat Päihdelinkin Pikatiedosta tai Tietopankista. Voit myös kysyä päihteistä ja riippuvuuksista nimettömästi Päihdelinkin neuvontapalvelun (link is external) ammattilaisilta. Vastauksen saat noin viikon kuluessa.
Muista, että apua ja tukea huumeiden käytön lopettamiseen on saatavilla. Lopettaminen on mahdollista.Oma kommentti:  Yllättävää. Luulin jo että ois asiat lähteny parempaan mut tän perusteella oon aika pahassa jamassa. Mut pahimmat koukut onkin mun korvaushoitolääkkeeseen eli subuun ja ADHD lääkkeisiin eli concertaan ja lisdexamfetamiiniin ja sit vielä ihan perus amfetamiini ja muut opiaatit + kannabis kummittelee mielessä ja himoja on paljon.

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Mä kommentoin tänne aika usein ja lueskelen blogiasi aktiivisesti. Näin lukijan näkökulmaan tää testin tulos ei ole kovin yllättävä. Jotenkin sun kirjoituksistakin saa sellaisen kuvan, että kuvittelet olevasi enemmän kuivilla, mitä oletkaan. Vaikea selittää miksi näin, mutta kuitenkin.

  Ei muutakun hurjan paljon tsemppiä taas! Kyllä se koukku alkaa hiljalleen helpottaa. Tarvitset paljon uutta tekemistä ja esimerkiksi uusia ihmisiä elämääsi, niin pääset vähitellen noista narkkipiireistä pois. Muutto toiselle paikkakunnalle saattaa auttaa jossain vaiheessa. Saisit uuden alun. Hyvää kevättä räntäsateesta huolimatta, kyllä se aurinkokin vielä alkaa taas paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon sun kanssa SAMAA MIELTÄ. kIVa että ymmärrät näinkin hyvin. Kiitos että ymmärrät, kiitos että luet blogiani aktiivisesti :) Arvostan sitä. Hyvää kevättä sullekin :)

   Poista