tiistai 7. kesäkuuta 2022

Haavoitettu herkkyys

Olen herkkä persoona. Koen asiat voimakkaasti. Aistin ilmapiirit ja ihmisten tunteet hyvin herkästi. Prosessoin asioita syvällisesti. Olen empaattinen, ehkä jopa liian empaattinen. 
Välillä koen, että herkkyyteni on kirous. 
Liian usein käy niin, että kun paljastan toiselle herkän luonnonlapsen, se luonnonlapsi saa iskuja ja kolhuja. 
Luulin voivani luottaa, mutta toisin kävi.

Kun herkkää luonnonlasta loukataan, hän särkyy ja samalla vetäytyy muurin taakse suojaan kaikelta mikä loukkaa ja satuttaa. Samalla hän sulkee muurin ulkopuolelle ne, jotka ovat satuttaneet. 
Se on ihan luonnollista. 
Se on itsesuojelua.
Kun toinen satuttaa, luottamus hajoaa.
Luottamus särkyy sirpaleiksi.
Kerta toisensa jälkeen. 

Kun sama ihminen satuttaa toistuvasti, hänet on suljettava muurin ulkopuolelle. Samalla suojataan herkkä luonnonlapsi muurin sisäpuolelle turvaan. Muurin sisällä oleminen vaan ei ole kovin mukavaa. Se kapeuttaa elämää. Onneksi olen keksinyt keinon: en ole muurin sisällä aina. Menen sinne vain silloin, kun siihen on tarvetta. Kuten silloin kun kohtaan niitä, jotka ovat minua loukanneet. 
Jos toinen loukkaa toistuvasti, häntä ei voi päästää lähelle. Jo itsesuojeluvaisto sen kertoo, samoin terve järki. Sellaiseen ei voi luottaa, joka satuttaa. Se on valitettavaa. 

Kun toista satuttaa, sillä on seuraukset. 
Luottamus hajoaa ja satutettu vetäytyy kuoreensa, etääntyy siitä, joka satuttaa. Oman turvallisuutensa vuoksi täytyy suojata itseään. 
On jo riittävästi haavoja, en halua enempää!

Olen surullinen, kun ikäviä asioita tapahtuu. Ihmiset satuttaa toisiaan täysin aiheetta, lapsellisesti ja tuhoisasti. TraumaJenna toteaa, että oli virhe paljastaa herkkä LuonnonlapsiJenna toiselle ihmiselle. Kun iskut osuvat herkkään luonnonlapseen, myös vammat ovat vakavat. Jotain herkkyydestä hajoaa. TraumaJenna kokee voimakasta vihaa, kun luonnonlasta on loukattu. Olisi edes iskenyt johonkin muuhun, kuin siihen herkimpään alueeseen. LuonnonlapsiJenna taas on hämmentynyt ja murheellinen. Arka ja pidättyväinen.  
Haavoitettu. 
Yllättäen ja arvaamatta.
Täysin ilman syytä! 

Ja niin maailma on vaarallinen paikka. 
Missään ei ole turvallista. 
Keneenkään ei voi luottaa.
Ei edes niihin, joihin luuli voivan luottaa. 

On tämäkin maailma yksi murheellisten laulujen maa. 

2 kommenttia:

  1. Arvoisa Mademoiselle Hulttiotyttö. Seilailin interneetissä etsien tietoa viimosesta julkastusta Weturi-lehdestä. Itellä on 2015 tammikuun nro7, jossa on myös mun tekstejä. Mm. korvaushoitoon pääsemisen vaikeudesta Turussa. Törmäsin blogiisi. Oisiko mahdollista saada sinuun yksityisesti yhteyttä? Olen 42v nainen Turusta. Ja by the way
    käyttäjäyhdistys Suomen Lumme ry:n ensimmäinen ja kenties ainoo Turkulaisjäsen edelleen..? 😁Vuodesta 2013 tai 2014. 🤔 Vieläkö tää yhistys on toiminnassa? "Ei puhetta meistä ilman meitä." 👌Monenmoista mielessäni. Vois olla kiintoisaa vaihtaa aatoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minuun yhteyden saa! Laita vaikka sähköpostia osoitteeseen aivotukaani@gmail.com 😊 Jutellaan ihmeessä!

      Poista