torstai 2. huhtikuuta 2015

Testilabra - Amfetamiini

Testilabra esittelee eri lääkkeitä ja huumeita eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kertaa vuorossa on Amfetamiini, ensirakkauteni. Voimakas huumeeksi luokiteltu aine joka on stimulantti eli piriste. Amfetamiini on laitonta mutta sitä saa reseptillä ADHD-hoitoon (kuten mulla). Amfetamiinia esiintyy jauheina, nesteenä, tabletteina, kiteinä ja se on väriltään joko valkoista, keltaista ja pinkkiäkin.

 Vaikutus: Euforia, laajentuneet pupillit, puheripuli, emotionaalisuus, ystävällismielisyys, sydämensykkeen nousu, verenpaineen kohoaminen, hikoilu, vauhdikas olo, ei malta pysyä paikoillaan, koko ajan on säädettävä jotain, keskittymiskyky paranee, suorituskyky paranee, itsetunto kohoaa, sitä pitää itseään kuninkaana, tuntuu että voi tehdä mitä vaan, mutta esiintyy myös sähläämistä ja hallitsemattomia liikkeitä. Toimii ennen kuin ajattelee mikä johtaa monesti tyhmyyksiin. Elimistö käy moninkertaisesti ylikierroksilla joten nestehukka ja sydänkohtaus voivat olla mahdoillisia. Nestehukka ja aliravitsemus johtaa monen käyttäjän sairaalaan koska ei muista huolehtia juomisesta eikä syömisestä piriputken aikana. Sitä vaan papattaa ja säätää, säätää ja papattaa. Toleranssi aineeseen nousee nopeasti ja riippuvuus syntyy, mutta se on enemmänkin psyykkinen, mutta voimakas. Jos on käyttänyt pitkään tarvitsee isoja annoksia ja jos ei nuku välillä niin ilmenee vainoja ja voi vaipua psykoosiin joka ei ole leikin asia. Todellisuus vääristyy, tulee hallusinaatioitakin. Joillakin esiintyy myöskin aggressiivisuutta vaikutuksen alaisena. Esim. lähtee kadulle tappelemaan ja sitä rataa (itse en tätä toimintaa ymmärrä) ja muutenkin käytös on holtitonta vaikutuksen alaisena. Övereiden oireet ovat oksentelu, huono olo, sydänoireet, näkyy tähtiä, päässä jytisee, pelkotilat, kuolemanpelko, paniikki, kalpeus, voimakas hikoilu, kehon/lihasten jäykkyys, lamaantuminen, tajuttomuus, sydänkohtaus, äkkikuolema. Kun vaikutus laskee, fiilis kääntyy päälaelleen. Kaikki muuttuu yhdeksi synkäksi ja surkeaksi vitsiksi. Sitä itkee tyhmiä asioita ja tunteet nousee pintaan ja iskee morkkis kaikkeen. Tulee kunnon hajoilua ja tarve ottaa lisää, tasurit. Ja senhän tietää mihin se johtaa jos ottaa; toisiinkin tasureihin, ja kolmansiin.... Sitä yrittää paeta niitä laskuja maailmantappiin, mutta joskus ne on koettava. Mitä pidempi putki, sen pahemmat laskut. Fiksuinta laskuissa olisikin ottaa joko lihasrelaksanttia (esim Sirdalud) ja jotain väsyttävää lääkettä että saa unta helpommin. Pakeneminen johtaa vaan pahempiin oloihin ja ilman unta ihminen sekoaa hyvinkin äkkiä. Laskuissa ne psykoositkin yleisimmin iskee.

Haittavaikutukset: Vainot, psykoosit, pelkotilat, nestehukka, aliravitsemus, sählääminen, typerät ideat, sydämentykytys, rytmihäiriöt, verenpaineen nousu/lasku, jumittuminen tiettyyn paikkaan/asiaan pitkäksi aikaa (niinkun minä nyt oon koko yön tehnyt), aggressiivisuus (osalla käyttäjistä), nopea toleranssin kasvu, psyykkinen riippuvuus, laskut, överit. Muuten mun mielestä aivan mahtava aine, joka on myös todella vittumainen. Kaksipiippuinen tunneside mulla tähän aineeseen. Nousuissa rakastan, laskuissa vihaan. Tästä kamasta se minunkin käyttäminen alkoi.

Oma mielipide aineesta: En tulisi toimeen ilman tätä. Saan tätä ADHD-lääkkeeni muodossa joka päivä ja se pelastaa. Jostain syystä (ihmettelen itsekin miksi) rakastan vain tätä ainetta suunnattomasti. Jokin siinä vaan viehättää. Mä vaan oon enemmän mä piripäissäni. Kaikki on silloin valoisampaa.


4 kommenttia:

 1. nämä sun piri ja adhd lääke kuvaukset ei kuulosta yhtään siltä et sulla ois oikeesti adhd... toimii nimittäin hieman erilailla sillon... sitäpaitsi on naurettavaa miten pidät niitä lääkkeitä vaan douppina itelläs, et hoitona sairauteen. tai no, onhan se sulla hoito narkkariuteen. vähä väärillä perusteilla niitä käytät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ne antaa vautia ADHD potilaallekin kun tarpeeks paljon vetää. Joskus otan niitä enemmän, mut yleensä syön ne annostuksen mukaan. ADHD on mulla diagnosoitu ja oireetkin täsmää täysin. Lääkityksestä on ollu iso apu. Enkä pidä niitä douppina, ne on mulle ihan lääkkeitä siinä missä muutkin. Harmi et oot saanu väärän käsityksen.

   Poista
 2. piripään oivalluksia. ne on monesti teräviä, mutta muista RIIPPUVUUS ON VALHEIDEN VERKKO. ihmismielen säätely ei toimi pohjimmiltaan ulkoapäin. elämän ihmeellisyyksiä tutkimaan, tajuat pikkuhiljaa että pakenet jotain mitä et ymmärrä kokonaisuudessaan. AD/HD on sulle tekosyy ja valhe jo itsessään. Se on mahtava tunne ku piripäissää jaksaa keskittyä ja pohtia ja kirjoittaa aiheesta joka on se sama piri. Oot koukussa, tuhlaat sun elämää kun et ota todellisuutta sellaisena kuin se on. Et tunne itseäsi, tuo kaikki on riippuvuutta eli valheen syöttämistä itselle kemikaalien käytön mahdollistamiseksi. Lue vaikka Kari Hotakaista ja ennen kaikkea lääkäri Heikkilän kirja riippuvuudesta. Ei se sun psyyke ole niitten tiettyjen välittäjäaineiden toiminnasta kiinni. Elämä on jotain muuta kuin sitä oman olon säätelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on diagnosoitu ADHD 13-vuotiaana eikä se ole mikään tekosyy, se on mulla oleva sairaus. Riippuvuus on loukku ja itselleen valehtelemista, mutta ADHD mulla on todellinen. Ei ne turhaan diagnooseja kirjotytele. Elän elämääni just sellaisena kuin se on. Yritän pysyä irti aineista ja syön ADHD lääkkeeni ja sulatan subut lääkkeeni ohjeen mukaan. En ole enää niin koukusa mitä olen ollu. Elämä on lähteny kohti parempaa. Kiitos oikeiden lääkkeiden.

   Poista