perjantai 9. tammikuuta 2015

Keskusteluaihe

Mitä mieltä olette narkomaaneista? Miksi vihaatte meitä? Te ette edes tiedä millainen tämä meidän maailma on. Jos kokisitte sen julmuuden,tajuaisitte ettei me ollakaan mitään täysin paskoja luusereita joista ei ole mihinkään,vaan todellisia selvitytyjiä. Voitte vaan kuvitella miten julma maailma alamaailma on. Älkää tuomitko tietämättömyyttänne,antakaa ihmiselle mahdollisuus näyttää itse millainen hän on ja tehkää sitten vasta johtopäätöksenne. Ihmisiä me narkkaritkin ollaan,siinä missä muutkin. Olkaa onnellisia ettei teidän velkoja peritä aseiden ja väkivallan uhalla,miettikääpäs jos niin olisi. Olisiko paineita? Pelottaisiko?  Sitä vaan jonakin päivänä sattuisikin katoamaan.. puff! Onneks mun ei tarvii pelätä veloistani koska ne on maksettu ja olen muutenkin hoitanut asiani hyvin. Joudutteko te "normaalit" ihmiset miettimään jokaisen siirtonne ennen toimintaa? Joudutteko välttelemään virkavaltaa? Nekin ovat piikki meidän lihassa jotka luo lisää paineita. Porukoiden väliset yhteenotot ja muut tappelut esim ystävän takaaminen luovat myöskin paineita ja paskaa fiilistä. Täälläkin yritetään korjata vääryydet. Se vain tehdään oman käden oikeudella. Mitä jos työsi olisikin laitonta ja pelkäisit kiinnijäämistä? Tulisiko paineita lisää? Entä jos joutuisit pelkäämään milloin taas joku ystävä kuolee? Tai sinä itse? Kuinka kestäisit? Tämä kaikki on meille vain arkipäivää. Me eletään jatkuvassa,hyvin voimakkaassa paineessa eri asioiden takia. Ja silti me selvitään tästä kaikesta. Tässä ei ollut läheskään kaikkea edes. Raapaisin vain pintaa. Me ei eletä tässä maailmassa omasta tahdostamme,olemme huumeiden orjia ja voimattomia riippuvuutemme suhteen. En uskjo että meistä kukaan on tietoisesti halunnut ruveta narkkariksi. Siihen vaan päätyy. Se voi tapahtua kenelle tahansa. Kuka tahansa voi sortua,mutta jokainen ansaitsee ihmisarvoisen kohtelun!

Kirjoitin tuollaisen tekstin ylilauta.orgiin,saa nähdä syntyykö raivoisa keskustelu tyyliin "heikko narkkari vastaan vahvat kunnon kansalaiset". Jos näin käy,niin ne "vahvat kunnon kansalaiset" eivät kyllä tajua yhtään mitään!

6 kommenttia:

 1. Puhuit niin kuin "meidän tavallisten ihmisten" pitäisi jotenkin kunnioittaa tuota elämäntapaa, kun joudutte kokemaan paljon. Ja se, että kuinka helppoa meillä on, kun ei tarvitse pelätä velkojia. Ikävä kyllä niinhän se menee, että te olette itse valinneet tuon elämän. Minä valitsin toisin. Myös sinulla on ollut monta kertaa mahdollisuus kääntää elämä toiseen suuntaan. Mutta et taida haluta? Puhut elämäntyylistäsi lähes ihannoivaan sävyyn. Yhteiskunnassa narkomaanit on kumminkin niitä epäonnistuneita, heikkoja yksilöitä. Väitätte olevanne oikeita elämän selviytyjiä, mutta tehän olette itse luoneet teille tuon tilanteen. Pitäisikö teitä jotenkin ihannoida ja kehua elämän rankkuudesta, kun itse haette kamanne velaksi ja sitten valitatte, kun velkoja tulee?

  Elämä on valintoja täynnä. Siihen vaikuttavat lapsuus, vanhemmat, ympäristö, kaveripiiri.. Mutta vaikka kuinka omaisi huonon taustan, kamalan lapsuuden, kiusaamista tai muuta, se ei tarkoita että sen varjolla on lähes pakko käyttää aineita. Ja minä kyllä oikeasti arvostan jokaista ihmiselämää, jopa narkomaanin, mutta älkää puhuko alamaailman rankkuudesta, kun se johtuu teidän valinnoistanne. Myös meillä on omat ongelmamme, vastoinkäymisemme.

  Toivon, että myös sinä arvostaisit omaa elämääsi ja lähimmäistesi elämää. Rakasta itseäsi ja elämääsi, älä turmele ja vahingoita sitä enää huumeilla. Ja anna mahdollisuus myös lähimmäisillesi olla rauhallisin mielin, ilman ainaista huolta.

  Ei eroon pääseminen ole helppoa. Eikä se ole yksinkertaista. Mutta ensi askel on haluta sitä itse. Siitä se lähtee. Repsahtaminen on osa parantumista.

  VastaaPoista
 2. Itselläni ei ole paljoa kokemusta narkomaaneista, ja nämäkin vähäiset kokemukset ei ole mitenkään positiivisia.

  Työskentelen työssä, jossa olen joutunut ryöstön kohteeksi kolme kertaa. Kaikkien ryöstöjen takana on sama narkkarijengi, joka pyörii tässä kaupungissa. Itsekään en ole mitenkään rikas ja rahat on usein tiukassa, mutta ei tulisi mieleenkään lähteä ryöstämään aseella uhaten keneltäkään rahoja, jotka ei millään tapaa minulle kuulu. Oikeesti mitä vittua, menisivät töihin. Mutta yhyy ai niin, eihän ne voi, kun niillä on niin rankkaa ja vaikeeta saatana. Ei ihan hirveän paljon arvostusta tai kunnioitusta herätä, kun joutuu harva se ilta jännittämään duunissa jokohan taas tulee puukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sairasta toimintaa oot joutunut kokemaan! Tollasta käytöstä en arvosta. Monet narkkarit ikävä kyllä ovat just alhaisista alhaisimpia. Voin kuvitella miltä ryöstön kohteeksi joutuminen on tuntunut. Kamalaa. En vaan voi käsittää tollasta käytöstä että käydään ulkopuolisten kimpuun!

   Poista
 3. Kyllä mä ainakin säälin narkkareita. Rankkaa elämäähän se on, ja siksihän niin moni haluaakin päästä kamasta eroon, kun narkkausvuosia alkaa kertyä ja haitat alkaa ylittää hyödyt. Ja oikeassahan sä Jenna olet, ei se ole yksilön valinta. Harvapa nistiksi tähtää, vaikka niitäkin toki löytyy. Mutta monella on mielenterveysongelmia jne, joita sittten lääkitään huumeilla. Joku yksinkertaisesti sattuu päätymään väärään porukkaan. Ja noissa piireissä pyörii nuoresta lähtien, narkkarielämä alkaa vaikuttaa ihan normaalilta. Ihminenhän sopeutuu kaikkeen. Mä vedin aiemmin kamaa, koska narkkarielämä kiinnosti. Onneksi jäi kuitenkin pelkkään viihteilyyn ja tuli ammatti jne hankittua. Enää ei nappaa yhtään, kun oon löytänyt elämään muuta sisältöä. Musta tuntuu Jenna, että sä vielä diggailet elämäntyylistäsi. Mikäs siinä, nuorenahan se on kivaa. Kymmenen vuoden päästä voit olla eri mieltä, kun käyttö alkaa näkyä ja tuntua. Mutta kyllä mä tiedän että ulkopuolisen on turha siitä saarnata, jokainen tekee itse omat päätöksensä. Toivottavasti sä kuitenkin joskus mietit onko toi sitä mitä haluat elämältäsi, vai oisko sillä jotain muutakin sulle tarjolla. Oot niin saatanan nuori vielä, älä nyt heitä hukkaan tätä sun elämääs. Kuuntele vanhempia narkkeja. Tsemppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mullekin noita nistivuosia jo kertynyt ja alan olla täynnä tätä elämää. Tästä elämän tyylistä kun vaan en meinaa päästä eroon.

   Poista
 4. Sä pääsisit siitä eroon jos oikeasti haluaisit ja sulla olis uskoa. Jokainen pääsee jos on tarpeeksi vahva. Te nistit nyt vaan olette yksinkertaisesti niitä yhteiskunnan heikoimpia ihmisiä jotka repsahtivat heti ensi kokeilusta. En usko että 2000 luvulta löydät enää paljonkaan nuoria jotka eivät ole jotain huumetta kokeilleet. Jorkut vaan on niin heikkoja että jäävät heti ensi kerrasta koukkuun.

  VastaaPoista