torstai 2. huhtikuuta 2015

Testilabra - OxyContin

Testilabra esittelee eri lääkkeitä eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kertaa vuorossa on OxyContin, vaikuttava aine Oksikodoni. Voimakas opioidikipulääke, kuuluu ryhmään euforisoivat analgeetit. Käytetään useimmiten ensiavussa ja sairaalahoidossa esim. leikkauskipulääkkeenä.

Vaikutus: Voimakkaasti euforisoiva, tekee onnelliseksi, lievittää kipuja hyvin, valveunia saattaa tulla (ei kuitenkaan niin paljoa kuin morfiinissa), väsymystä, puheripulia, laiskuus, ajantaju katoaa, pelottomuus, loistavaa sisäisen mielihyvän lämpöä, tuntuu kuin olisi pehmeässä pumpulissa 100m korkeudesa ja vatsanpohjasta vihloo kun tuntuu niin hiton hyvältä. Koukuttaa todella nopeasti kuten muutkin opioidit. Toleranssikin kasvaa nopeasti. IV-käytössä voimakkaampi vaikutus, mutta lyhyempi. Jos ottaa liian vähän, euforian tilalle tulee dysforia, tottakai kun huomaa ettei sama määrä enää riitä. Pitää saada kunnon annos siis kun tolet kasvaa. Koukussa ollaan nopeasti. Koukuttaa hyvin salakavalasti, eli sitä ei huomaa kuin vasta liian myöhään kun vierotusoireet tulee.

Haittavaikutukset: Yliannostus, joka on vaarallinen tila (överioireet: laatta lentää, huono olo, voimakas väsymys, nukahtelu, hengityslama, sydänpysähdys), nopea toleranssin nousu, rakastuminen euforiseen olotilaan joka katoaa lääkkeen käytön myötä, sitä on valmis tekemään MITÄ TAHANSA että saa lääkettä kun on koukussa. Hyvin voimakkaat vierotusoireet, voimakkaat kivut joka paikassa, mieli hajalla, kuolemanpelko joka reflojen edetessä muuttuu kuolemantoiveeksi, oksentelu, ripuli, epätoivo, pelkotilat, mieli ei kestä, voimakas psyykkinen ja fyysinen riippuvuus jolloin ei pysty edes liikkumaan. Eli siinä sitten oksentaa ja paskoo sänkyyn kun ei kykene mihinkään. Reflat ovat siis tappotasolla. Itsestä huolehtiminen ja muista välittäminen katoaa, ainoa mikä merkitsee on lääke.

Oma mielipide lääkkeestä: Paha, paha lääke joka tuhoaa elämän. Sopii saattohoitoon. Todella voimakkaasti ja salakavalasti koukuttava lääke johon eka rakastuu ja sitten sitä alkaa vihata kun huomaa eräänä tuskaisena päivänä olevansa refloissa. Ensimmäisen kaltaisia euforioita ei saa enää vaikka kuinka vetäisi, eli lääke on petturi. Pian ei mikään riitä ja lääke hallitsee koko elämää. En suosittele kenellekään edes kokeilemista, koska jo eka kerta voi koukuttaa. Perusmalli kaikista opioideista. Eli muillakin opioideilla on samat vaikutukset.

9 kommenttia:

 1. Tää on kyllä paha! Mulla vuosien kokemus. Selkäkipuihin ensin panacod,sitten tramal ja kun sekään ei enään,niin oxycontin..Millään tavoin en ole onnistunut useista yrityksistä huolimatta pääseen irti tästä helvetistä! Hoitoon en kauhean mielelläni mene,koska pelkään,että silloin kaikki läheiset saavat tietää koukustani. Sun blogi on parasta luettavaa! Toivon sydämestäni sulle,että joskus vielä olisit onnellinen selvänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että tykkäät blogistani :) Harmillinen tuo sun tilanne. Voisinpa mä jotenkin auttaa.. Ehkä sun kannattas harkita hoitoa, vaikka läheiset saisivatkin tietää. Ja voithan sä sanoa hoidolles jonkin toisenkin syyn jos et halua kertoa koukustasi. Mut uskosin kyllä et sun läheiset ymmärtäis sun koukun kun se on aiheutunut kipulääkityksestä sun kipujen hoitoon. Eli et ole siihen koukkuun tietoisesti hakeutunut. Mieti kaikessa rauhassa mitä teet ja kirjottele jos haluat tukea :)

   Poista
 2. Hei, kerronpa Tälläisen tarinan. Eräänä iltana poliisit tulivat kertomaan, että poikani on kuollut. Kuolinsyyn tutkinnassa selvisi, että hän oli kuollut oksikodoni myrkytykseen, arvot olivat hieman yli viitearvon. Se riitti yhden elämän päättymiseen. Suru on ylipääsemättömän. T.äiti

  VastaaPoista
 3. Itse sain muutama vuosi sitte 10mg contteja jonku verran. Ne potki tosi hyvin. 1 contti ja 30mg opamoxi oli mun suosikki. Sillonki rupes vaan tekemään niitä mieli turhan usein, ja mietin et oonko koukussa. Mut sitte ku ne loppu niin en tuntenu tarvetta hommata lisää, ja hyvin on menny muutama vuosi. Mut noin kuukausi sitte sain ison läjän contteja ja ajattelin viihteillä niillä sillontällön. 10mg tuntu aluksi vähäsen, sit piti ottaa 20mg, ja nyt menee helposti 40mg. Aluksi otin sillontällön, mut nyt oon ottanu joka päivä. Aina lupaan et pidän kuukauden tauon, tää on viimenen päivä. Ja silti joka ilta oon lääkekaapilla. Aina on joku hyvä tekosyy miks lopettaa vasta huomena. Oonkohan pahassa koukussa? Haluun lopettaa mut en voi hakeutua hoitoon, en halua et mun kumppani ja lapset sais tietää et vedän aineita, ja työtki loppus, eikä me pärjätä ilman mun palkkaa. Mun pää vaan ei kohta kestä tätä kaksois elämää. Ei oo ketään kelle puhua ja kukaan ei tiedä mitä käyn läpi. En siis ota nappeja muuta ku sillon ku muut nukkuu, ja päivät pärjään ihan hyvin, fyysisiä oireita ei oo ollu. Annokset vaan isonee ja silti ei tuu hyvä olo. Eilen meni 50mg conttia, 1 temesta, 7 panacodia, ja 2 0,5mg rivatrilia. Pystynkö lopettaan tän yksin, vai tuleeko pahat viekkarit? Oon nyt ottanu päivittäin viikon verran. En kestä jos tuotan mun perheelle pettymyksen ja selviää et käytän, en vois ikinä antaa itselleni anteeksi jos mun lapset joutus kärsimään mun virheiden takia. Sen takia käytän salaa ja niin et en oo pöllyissä lasten kanssa. Mut mua pelottaa et tää riistäytyy käsistä jos en lopeta. Eihän vielä oo liian myöhästä? Eihän tuu fyysisiä viekkareita? Psyykkiset kyllä kestän. Mut pitäs hoitaa työt, koti, ja lapset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oot jo koukun ainakin psyykkinen olo on huono ja päivän tai kahden käytön jälkeen.
   Se hyvä puoli contelssa on, että fyysisesti helpottaa olo jo muutamassa päivässä. Eli ne vilun väreet ja hikoilun ja väsymys ja säry yms kaikki menee flunssana läpi. Et teet rauhallisesti mitä pystyt ja jätät raskaat hommat poies.
   Kyllä nyt jos lopetat niin on mahdollista ettei perhe saa koskaan tietää....

   Poista
 4. Haluun vastaa tohon kommenttiin, kun on nii omakohtainen asia. Kyllä, tulee viekkarit ja pahat. Fyysiset menee ohi nopeemmin, riippuen kauan on käyttäny ja mitä annokset on ollu..ja käyttötapa. Jos et voi tai haluu hakee apua, ala laskemaan annoksia hiljalleen..nii vältyt pahimmilta refloilta. Varaudu siihe, että mikään ei tunnu miltään ja hajottaa. Itse vasta kärsineenä PAHAT viekkarit himassa, voin sanoo, että oli hirveää..mut kerroin muutamille ystäville, jotka tuki mua..se on tärkeetä. Mut mä lopetin seinään iv-käytön, nii viekkarit oli just nii pahat ku voi kuvitella.. Sä selviit varmasti vähemmällä, mut yritä pysyy vahvana. Oxycodoni tosiaan on parasta ja pahinta ikinä..

  VastaaPoista
 5. Alkuun oli mahtava lääke, ekaa kertaa vuosiin vei kivut pois, vuosi päivittäistä käyttöä reseptillä (20->30->40mg/vrk) ennen leikkausta ja kappas, olikin ihan saatanallinen koukku kehittynyt. Respalla kun loppui oxyjen saaminen, tuli kuvioihin 80mg oxyt kadulta ja se vasta kallista leikkiä olikin. Loppuaikoina saattoi mennä 240-400mg/päivä ja euforia johon rakastuin, oli muuttunut dysforiaksi. Onneksi muutamalla subulla sai loivennettua reflat ja pääsi tästä päihteestä eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Niin siinä helposti käy, että koukku kehittyy helposti noihin. Ja se on paha, jos vielä toiset alkaa pitämään narkkarina, vaikka lääkekoukku kehittyi kivun hoidosta. Hyvä että oot päässyt oxyista eroon! Hulttis nostaa hattua!

   Poista
 6. Oxy koukku on nyt pois Teemu koukku tilalla et silleen

  VastaaPoista