Hulttiotytön VideoBlogiHulttiotytön VideoBlogi osa 1- Ruisku


Hulttiotytön VideoBlogi osa 2 - Duunipäivä narkkarin on niin arvaamaton...


Hulttiotytön VideoBlogi osa 3 - Hulttiotytön normi aamu

Hulttiotytön VideoBlogi osa 4 - kesän kuulumisia

Hulttiotytön VideoBlogi osa 5 - Mysterion

27 kommenttia:

 1. Moi Jenna,

  Laiton sulle viestin Facebookin inboxiin. Meni varmaan "Muut" -kansioon. Käy kurkkaamassa. :) Terv. Saana

  VastaaPoista
 2. Oot aika herttasen olonen videoiden perusteella! Liikun syssymmällä tuolla Pieksämäellä päin koulun takia, saako tulla moikkaamaan jos nään sut kadulla (ja jos uskallan)? Kaikkee hyvää sulle ja onneksi olkoon naimisiin menosta!
  - V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat tulla moikkaamaan, en mä pure :) Olis kiva jos tulisit moikkaamaan :)

   Poista
  2. Okei, lupaan tulla moikkaa jos törmään suhun! Oisko sulla muuten sähköpostia, voisin sen välityksellä puhua ns. vapauteemmin, you know'? :)
   - V

   Poista
  3. Juu kirjottele ihmeessä :) jenna.harju89@hotmail.com

   Poista
 3. Tykkäsin videoblogeista. Näitä lisää !!! :)

  Olen itse 24-vuotias nuori nainen kerron lyhyesti miten aloin käyttää huumeita ja mikä on tänäpäivänä tilanteeni. :)

  Aloin seurustelee 13-vuotiaana pojan kanssa joka oli vuoden vanhempi ja joka käytti usein. Kun aloimme seurustella niin olin heti huumeita vastaan. Vähä reilu vuoden seurustelimme ja haukuin häntä huumeiden käytön takia. Hän ja hänen ystävänsä suuttuivat minun asenteestani huumeita vastaan. Tulimme siihen pisteeseen, että joko eroamme tai hyväksyn huumeiden käytön. Erosimme, mutta tapailimme muilta salaa koska olin hyvin rakastanut enkä "osannut/halunnut" erota. Hetken päästä aloimme olla taas julkisesti yhdessä.

  Olimme poikaystävän kavereiden kanssa viettämässä iltaa. Poikaystävän kaverit oletti, että en ole enään huumeita vastaan joten he tarjosivat subutex:sia minulle. En halunnut sanoa vastaan etten saa riitaa aikaiseksi joten kokeilin. Muistan vieläkin kuinka minua pelotti ekaa kertaa kokeilla kun aikaisemmin oli vaan kokemusta alkoholista. Kokeiltuani "rakastuin" siihen oloon. Koko kroppaan tuli hyvä olo ja näin valveunia. Siittä sitten kaikki alkoi.. Aloin viikonloppuisin käyttöön subua aina kun sitä vain sai.. Sitten kuvioihin tuli piri,essot,lsd,lääkkeet.. Mutta se oli kumminkin harmitonta käyttöä. Käytin ainoastaan jos oli vkl..

  19 vuotiaan muurin omaan asuntoon ja erosin poikaystävästäni ja aloin seurustelee uuden jätkän kanssa joka käytti hihaan päivittäin.. Ei mennyt hetki kun minäkin vedin ränniin ja aloin päivittäin vetään. Tulin siihen pisteeseen että subu ei toiminut enää mutta silti vedin sitä joka päivä. Sitten aloin myös Pirin,lääkkeet ym. Kaikki vetään hihaan mitä sain. Laihduin viime vuoden alussa 46 kiloon ja olin tosi huonossa kunnossa. Erosi poikaystävästäni ja viime kesänä perheeni pakotti minut katkolle ja muuttamaan heidän luo. Siittä asti olen ollut ilman mitään paitsi kerran tasan kerran olen retkahtanut viime talvena.

  Olen nykyään hyvässä kunnossa. Katkasin kaikkiin käyttäjä ystäviin välit. Painoni on noussut ja olen töissä ja sain iltakoulu paikan aikuiskoulutuksesta. Mutta silti kaipaan vanhoja käyttäjä ystäväni. Näiden uusien ystävien kanssa jotka ei ole ikinä käyttänyt mitään ja heillä on perhe ja lapset niin tuntuu ettei meillä ole mitään puhuttavaa.. :/

  Halusin kirjoittaa myös blogia ja kuvata videoblogeja mutten saa ikinä aikaseksi. :/ Olisi mukava saada uusia tuttavuuksia netin kautta jotka ovat käyttäneet tai käyttävät jotka tietävät kuinka vaikea on olla ilman kamaa.. :/ :) en enää käy päihdeyksikössä koska se on minusta turhaa puhua asioista ihmiselle jolla ei ole omaa kokemusta vaan on opetellut asiat kirjoista.. Mun mielestä paras tuki toimivalle on ihminen joka on tai kokee samat asiat kun yrität olla ilman kamaa:)

  Helvetin vaikeita päihteetön elämä :/ tuntuu ettei mikään tunnu enää miltään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneks pääsit irti. Mullakin on ikävä käyttäjä kavereita, mut ei niiden kaa vaan voi olla tekemisissä ettei ala itekin käyttää taas. Ymmärrän hyvin sun tunteet ja ajatukset. itelläkin on vaikeeta puhuu ns normaaleista asioista ns normaalien ihmisten kanssa. Jos kaipaat juttuseuraa/kaveria/luottamuksellista keskustelua niin kirjottele mulle sähköpostia jenna.harju89@hotmail.com :) Olis kiva vaihtaa ajatuksia sun kanssa ja keskustella syvällisemmin. Voin olla sun tukena jos vaan haluat :)

   Poista
 4. Et sä ole tyhmä, etkä näytä etkä kuulosta tyhmältä <3 Noi silmät on nähny niin paljon liikaa (nuoren) ihmisen elämään, sen huomaa... Tulee sellaset vibat, että olet ihana ihminen. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja että kuivilla pysyisit! Voimia ja rakkautta sinne.

  VastaaPoista
 5. Hirveäää! Toivottavasti sä Jenna joskus vielä pääset niin kuiville, että voit jälkikäteen itsekin näitä katsellessa todeta saman

  VastaaPoista
 6. Et näytä tyhmältä, et kuulosta tyhmältä, etkä oo tyhmä! Oot ihana ja vahva nainen! Vähän itsetuntoa Jenna ;) Maanantaista lähtien pyörin siellä päin ja todellakin tuun häiritsemään jos näen sut jossain! Laitan sulle ehkä facebookissakin viestiä koska tykkään susta <3
  - V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Ois tosi mukava tavata. Lisää vaan mut faces kaveriks jos haluat. Toivottavasti törmätään täällä pmäellä :)

   Poista
 7. Voi Jenna! Sattumalta päädyin lukemaan sun blogia ja lopulta huomasin että olin lukenut kaikki postaukset. Et oo tyhmä etkä näytä tyhmältä etkä varsinkaan kuulosta tyhmältä. Puhut asiaa ja oot menossa oikeeseen suuntaan. Pysy vahvana äläkä enää sorru käyttämään! <3 Mä en oo ikinä käyttänyt mitään, enkä voi kuvitellakkaan miten vaikeeta se voi olla, mutta tiedän että se ei oo mahdotonta! Täällä on paljon ihmisiä sua kannustamassa ja sun tukena. Seuraan sun kuulumisia ja aloin seuraamaan sua Instassa. Älä lopeta kirjoittamista! Mun teki niin mieli rutistaa sua kun hymyilit tolla videolla ujosti ja näytit siltä että ehkä uskotkin että asiat voi muuttua lopullisesti hyväksi. Ja ne ihan varmasti voikin! Sulla on suloiset, ystävälliset ja lempeet kasvot. Kaikkee hyvää Jenna, muista ettet oo yksin. <3 -N

  VastaaPoista
 8. Voi Jenna! Sattumalta päädyin lukemaan sun blogia ja lopulta huomasin että olin lukenut kaikki postaukset. Et oo tyhmä etkä näytä tyhmältä etkä varsinkaan kuulosta tyhmältä. Puhut asiaa ja oot menossa oikeeseen suuntaan. Pysy vahvana äläkä enää sorru käyttämään! <3 Mä en oo ikinä käyttänyt mitään, enkä voi kuvitellakkaan miten vaikeeta se voi olla, mutta tiedän että se ei oo mahdotonta! Täällä on paljon ihmisiä sua kannustamassa ja sun tukena. Seuraan sun kuulumisia ja aloin seuraamaan sua Instassa. Älä lopeta kirjoittamista! Mun teki niin mieli rutistaa sua kun hymyilit tolla videolla ujosti ja näytit siltä että ehkä uskotkin että asiat voi muuttua lopullisesti hyväksi. Ja ne ihan varmasti voikin! Sulla on suloiset, ystävälliset ja lempeet kasvot. Kaikkee hyvää Jenna, muista ettet oo yksin. <3 -N

  VastaaPoista
 9. Niitä vanhoja kavereita ei enää kaipaa niin paljoo tai oikeestaan ollenkaan kun on vuosia kulunut.T. 11 v kuivilla...

  VastaaPoista
 10. Mikä sun sormissa on? :o

  VastaaPoista
 11. Oon lukennu varmaan kaikki sun bloggaukset ja pakko sanoa että tosi hyvin kerrottu tästä narkin elämästä.
  Mä ite meinasin ruveta bloggaamaan joku aika sitten mutta oon huomannu että ilman piriä en saa mitään aikaseksi. Mulla alkaa xonehoito 2kk sisällä ja olis pirun upeeta ku sais voimia lopettaa oheiskäyttö.
  Tällä menolla mä kusen koko korvaushoidon alotuksen. Mut joo tosi hienosti kirjotettuja tarinoita��
  Jatka samaa rataa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa saada kuulla tämmöistä :) Voimia paljon sulle korvaushoitoon. Toivon kovasti et siitä ois apua. Pysy vahvana!

   Poista
 12. Moi. Lisää noita videopäiväkirjoja. =) muuten mulla menee silleen että aloitan kans pian korvaushoidon ja pitäisi se pirin käyttö lopettaa. Miten sulla meni olitko jo lopettanut oheiskäytön vai käytitkö piriä korvaushoidon aikana ja kuinka nopeasti sait sen lopetettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oheiskäyttö loppu 2v sit kun sain ADHD-lääkityksen. Ennen sitä retkahtelin vähän väliä. Elvanse kun aloitettiin niin oheisläyttö jäi pois. Ilman sitä en ois onnistunu. Jos haluu lopettaa käyttämisen niin kannattaa hoitaa se/ne ongelmat jotka johti käyttämiseen. Mulla suurin tekijä oli ADHD. Se kun saatiin hoitoon, ei enää ole tarvetta väärinkäyttöön.

   Poista
 13. Hei.päädyin lukemaan näitä sinun juttuja taas joskus pari vuotta sitten luin näitä.mikä tilanne sinulla nyt on?itse oon 13v aloittanut päihteitten käytön aika lailla kaikkea,23v olin koukussa subuun ja amfetamiiniin ja katkoja olin käynyt useita ja lopulta päätyin korvaushoitoon 24v ja nyt oon 29 ja metadoni korvaushoitoa on takana 5v ja ilman oheiskäyttöä mennyt,nyt aloitin lääkkeen laskun ja lopetus edessä..se vähän pelottaa mutta joka tapauksessa lopetan..ei tämä helppoa oo ollut mutta voittanut oon sit kun korviski on ohi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä ja voimia k-hoidon lopetukseen!! Olisinpa mäkin jo valmis samaan. Oon vielä subuhoidossa ja harmittelin kun en oo vielä uskaltanut alkaa ajaa sitä alas. Pelkään et ajaudun kadulle. En oo vielä ollu riittävän pitkään normi elämässä käyttö aikoihin nähden. Mut kyllä se siitä.
   Iloitsen sun puolesta! Oot rohkea! Pysy lujana äläkä anna periksi vaikka mikä tulisi! Mulle antaa toivoa tää sun päätös. :)

   Poista
  2. Joo muaki jännittää lopetus mutta jotenkin oon miettinyt että tässä 5 vuoden aikana mulle on sattunut vaikka mitä mutta silti en oo ratkennut niin en usko että ratkean.ja mulla on metadoni niin tästä tuntuu olevan vaan haittaa..nyt aloitettii lasku 10mg nyt ensin.jotenki vaan kun päädyin korvikkeen päätin sillon et eka ja viimeinen kerta on että meen korvikkeen.ja lapset oon saanut takaisin niin en voisi tehdä näille sitä��näin kauan taistelin että sain ne kotii��mutta kiitos paljon sanoista!:)ja sulle kans paljon tsemppiä koitokseen.ja elä hätäile lopetuksen kanssa ihan sama mitä muut sanoo. kyllä .sen tietää että milloin on valmis siihen:)

   Poista
 14. Vitsi mä oon ylpeä susta!! Oikeesti oot vahva ja onneks sulla on kunnon motivaatio! Mä oon hengessä mukana ja rukoilen sun puolesta et kaikki menis hyvin. Paljon voimia ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista