Keskustelusivu


Tämä sivu on tarkoitettu vapaaseen keskusteluun. Kysykää, kertokaa, kommentoikaa, ehdottakaa.. Mitä vain! Mitä fiiliksiä blogini herättää? Kysykää mitä vaan, vastaan kyllä. Vain rohkeimmat uskaltaa avata suunsa.

133 kommenttia:

 1. Monta kertaa päivässä käytät huumeita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riippuu päivästä. Joka aamu subut, jokatoinen päivä dexamfetamiinia useita kertoja päivässä. ne on mulle kyllä enemmänkin lääkkeitä.

   Poista
 2. Jos et ottais "lääkkeitä" niin kuinka nopeasti vieroitusoireet alkaisivat? Minkälaisia vieroitusoireita koet ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne alkais seuraavana aamuna. Kipuja,kylmä,oksettaa,mieli hajalla.. Niin paska olo ettei pysty mihinkään.

   Poista
  2. Heips! Sulla Jenna varmaan sama (kuten varmaan kaikilla opiaattien käyttäjillä) et ne ekat päivät ei oo mitään verrattuna siihen kolmanteen. :D Lähin joskus mun vanhempien luo lopettamaan kaman ja erityisesti opiaattien käyttöä, niin eka päivä(lauantai) oli tuskainen mutta selvisin, sunnuntaina alko jo olemaan jo niin hirvee olo että ei saatana mut muistan vielä ku makasin refloissa ja pikkudarrassa sunnuntaina lapsuudenkotonani sängylläni ja ajattelin et no, niin hirvittävää ku tää onkin, niin ei tää kyllä oo niin paha olo ku muistin, et jos tää nyt tällasta on kuukauden verran niin hyvinhän mä tän handlaan. Sit koitti se kuuluisa kolmas päivä ja viimesetkin bupren rippeet lähteny elimistöstä. Aamuyöllä maanantaina herätessäni mietin vaan et ei vittu mä kuolen tähän.

   Poista
 3. Haluatko kertoa, miksi tarkalleen sinua alettiin kuisata koulussa ? Oliko syynä erilaiset vaatteet, puhetyyli, jokin oppimisvika..? Kauan kiusaaminen jatkui ja millaista kiusaamista se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiusattiin sen takia kun olen omalaatuinen. Kiusaamista jatku koko koulu ajan, Se oli fyysistä ja psyykkistä väkivaltaa. Mua jopa yllytettiin tappaa itteni,pulpetteihin kirjoteltiin tappouhkauksia,haukuttiin jne..

   Poista
  2. Mitä tarkoitat tuolla sanalla "omalaatuinen" ? Kerro silloisesta Jennasta, ilman päihteitä :) Millainen olit ?

   Poista
  3. pukeuduin jo sillon mustaan, kuuntelin raskasta musiikkia, tykkäsin susista.. Eli uskalsin olla oma itseni. Mua sit alettiin haukkua hevariks, narkkariks ja sudeks. Helppohan erilainen ihminen on ottaa silmätikuksi.

   Poista
 4. Miltä sinusta tunuti henkisesti kun sinut raiskattiin ? Ajattelitko mitään muuta kuin aineita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se rikkoi mut ihan täysin sisältä. Hajosin. Enkä ole toipunu niistä vieläkään. Aineilla oon vaan yrittäny paeta pahaa oloani. Tuntuu että mut on nolattu,liattu ja tapettu sisältä.

   Poista
  2. Miksi se tehtiin sinulle ?

   Poista
  3. Kunpa tietäisin. Se tyyppi vaan juotti mut humalaan ja teki sen.

   Poista
 5. Mikä on kauhein tapahtuma elämästäsi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,niitä on paljon. Mulla on erillinen blogiteksti tästä aiheesta.

   Poista
 6. Miksi aloit käyttämään nimenomaan suonensisäisiä aineita ? Eikö kynnys itsensä piikittämiseen ole korkea? Pelko sairauksista joita neulojen välityksellä voi saada, vai etkö vaan välittänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan alkoi niin. En ole koskaan friikanut neuloja eikä se pahalta tuntunut. Olin niin nuori etten edes tajunnu miten vakavasta asiasta oli kyse.

   Poista
 7. Pystytkö nauttimaan seksistä raiskauksien jälkeen, vai tuleeko aina pahat muistot mieleen? Milloin harrastit seksiä ensimmäisen kerran omasta tahdostasi nauttien siitä, eikä pakotettuna ja hakattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyn nauttimaan. Olen jo kästellyt asian ja pystyn elämään asian kanssa. 13-vuotiaana se tapahtu ja sen ikäsenä harrastin myös seksiä omasta tahdostani.

   Poista
 8. Mitä mieltä olet Suomen Poliisista? Toivoisin pitkää ja perusteltua vastausta omilla kokemuksillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtäänhän ne vaan tekee. En oikeen osaa selitää miten suhtaudun kyttiin. Ihmisiä nekin on. Nuorempana aloin aina riehua kun mut otettiin kiinni. Nykyään olen hyvin asiallinen. Se kapinavaihe on siis ohi. Poliisitkin ovat ilmaisseet huolensa minua kohtaan monesti kun olen ollu kuulusteluissa. Ne välittää näinkin "alhaisessa kastissa" olevasta, arvostan sitä.

   Poista
 9. Miksi sinut raiskattiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kun tietäisin. Tyyppi juotti mut sammuksiin ja teki sen. En todellakaan halunnut tulla raiskatuksi. Se tapahtui kun olin 13v. Tekijä oli 19v. Ja selvisi ilman mitään tuomiota!

   Poista
 10. Miksi narkkarit jättävät ruiskunsa aina kadulle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. MIKSI?! En käsitä itsekään. Itse en jätä koskaan värkkejäni yleisille paikoille. Olen monet kerrat noukkinut maahan heitettyjä ruiskuja roskiksiin. Vituttaa tuollainen toiminta! Jotkut heittelee ruiskuja jopa postilaatikoihin! SAIRASTA!!!

   Poista
 11. Piikitätkö edelleen ? Olisi mukava saada sinusta lisää valokuvia eri elämäsi tilanteista, sillä kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Vinkkinä että joskus on tylsää lukea kuvatonta blogitekstiä, lisää itsestäsi teksin aiheeseen liittyvä kuva, teksti herää eloon ja avautuu aivan uudella tavalla lukijoillesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, kiitos vinkistä. Olen nyt ollut piikittämättä kuukauden. Yritän lopettaa sitä.

   Poista
 12. Milloin menetit "oikeasti" neitsyytesi?

  VastaaPoista
 13. Olisi mielenkiinoista nähdä kuvia niiltä ajoilta kun olit kaikista eniten rappiolla suonensisäisten huumeiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on täällä Sivut-osio jossa on sivu missä on kuvia pahimmilta ajoilta.

   Poista
 14. Ala tekemään videopäivityksiä, olisi mahtavaa kuulla ja nähdä sinut filmillä eikä vaan tekstin ja kuvien takaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ideasta. Olen vaan aika huono olemaan kuvattavana. Mut harkitaan :)

   Poista
 15. Mitä tarkoittaa "vainot"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vainot eli vainoharhat. Piriä kun käyttää tulee monesti vainoja. Skitsoilee kaikkee.

   Poista
 16. Elämä on täynnä valintoja. Tuntuuko susta joskus niin, että olet tehnyt väärän valinnan? Mitä haluaisit muuttaa elämässäsi , jos pystyisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu monestikin,mut ilman näitä kokemuksia en ois mä. Jos voisin muuttaa jotain niin muuttaisin asiat niin etten olis alkanu käyttää.

   Poista
 17. Opiskeletko tai käytkö töissä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kumpaakaan. Olen vaan,ei musta ole tekee töitä kun elämä on niin epävakaata.

   Poista
  2. Miten niin epävakaata ?

   Poista
  3. Ei vaan ole asiat niin hyvin tuon jaksamisen kanssa että pystyis tekee jotain säännöllistä.

   Poista
  4. Yrittäisit tehdä jotain.. vois auttaa unohtamaan noi aineet. Aika hukkaanheitettyä elämää..

   Poista
  5. On mulla nyt pari projektia kiitos menestyneen blogini. :)

   Poista
 18. Kerro, miten on mahdollista, että 11-vuotias alkaa käyttää aineita eikä kukaan huomaa/puutu? Kuka mokasi? Miten sen olisi voinut estää? Olisiko joku voinut katkaista kierteen jo silloin? Nimim. Pienen tytön äiti ja opettaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli mahdoillista kun yks parikymppinen jätkä joka tykkäs pikkutytöistä näki kun mua kiusattiin koulussa. Se seuras mua jonkin aikaa ja tuli juttelee, tarjos sit "helpotusta" joka oli amfetamiinia. Eihän sitä aluks huomattu, mut pikkuhiljaa läheisetkin alko tajuta että ei oo kaikki hyvin. Se käytti mua hyväks ja tarjos siitä hyvästä piriä. Tämä tyyppi on tapetu sen takia.

   Poista
  2. Ai kamalaa! Olisi mielenkiintoista kuulla tuosta oma tarinansa. Vaikuttaa vaan todella rankalta asialta, että ehkä mun mielenterveys ei kestä kuulla, eikä sun ehkä ole tollasia mukava kertoo.

   Poista
  3. Eihän se helppoa ole.. Mulla on erillinen blogimerkintä missä kerron tästä asiasta, jos oikein muistan. Sen niminen teksti kuin mistä kaikki alkoi. Siinä on ainakin jonkin verran avattu tätä asiaa. Ajattelin kyllä kirjottaa siitä vielä tarkemmin kunhan pystyn, kuten sanoit, asia on vaikea.

   Poista
 19. Hei Jenna!
  Löysin sattumalta blogisi...
  Mukava kuulla et sulla menee nyt hyvin!!!!!!
  Olen monesti miettinyt mitä sulle kuuluu... Tavattiin muutamana kertana aikoinaan tuolla Ky:ssä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväähän mulle kuuluu ainakin tällä hetkellä :)

   Poista
  2. Hieno homma!
   Ja hienoa kuulla että sait adhd-lääkityksen taustastasi huolimatta.
   Liian moni narkki ja alkoholisti lääkitsee itse itseään kun ei terveydenhuollosta saa apua tai adhd:ta ei tunnisteta tms....
   T: Toinen addi

   Poista
  3. Niinpä. Nykyinen terveydenhuolto vaan pahentaa ja edistää päihderiippuvuutta.

   Poista
 20. Löysin vasta blogisi ja aloin seuraamaan tätä.olet nyt ilmeisesti naimisissa. Onnea paljon. Kerro hääpäivästäsi ja laita kuvia. Ethän alkanut juhlimaan asiaa huumeiden voimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit :) Häät meni hyvin, kerron niistä erillisessä tekstissä kuvineen. Ja ilman huumeita meni häät ja hää yökin :)

   Poista
 21. Alotin eilen lukemaan, mielenkiintoinen ja tykkään paljon :)myös joitakin kommentteja lukiessani ärsyttävää että jotkut viel anonyymina moralisoivat sua täällä, "veronmaksajat" taas vauhdissa, asiattomia kommentteja tarkoitankin, pitäähän rehellistä palautetta antaakin myös sitä huonoa ja pitää myös osata ottaa vastaankin, sitä en ymmärrä minkä takia pitää tahallaan yrittää loukata toista, vaikutat vahvalta naiselta etkä välitä noista. "Normaalielämää" viettäviltä ei voi oletaakaan että kaikki ymmärtäisivätkään "alamailman" arkea, aina voi yrittää :) sen sijaan että huudellaan täällä asioita jotka eivät liity blogiin millään tavalla. Ei kovin monella olisi pokkaa kertoa julkisesti kipeistäkin asioista omalla kuvallaan (arvostan) ymmärrän sua ja sun blogi kosketti mua & toivon sulle kaikkea hyvää elämässäsi eteenpäin:))<3 paljooon tsemii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Arvostan asennettasi minua ja blogiani kohtaan :) Toivottavasti tekstit kiinnstaa jatkossakin.

   Poista
 22. Alotin eilen lukemaan, mielenkiintoinen ja tykkään paljon :)myös joitakin kommentteja lukiessani ärsyttävää että jotkut viel anonyymina moralisoivat sua täällä, "veronmaksajat" taas vauhdissa, asiattomia kommentteja tarkoitankin, pitäähän rehellistä palautetta antaakin myös sitä huonoa ja pitää myös osata ottaa vastaankin, sitä en ymmärrä minkä takia pitää tahallaan yrittää loukata toista, vaikutat vahvalta naiselta etkä välitä noista. "Normaalielämää" viettäviltä ei voi oletaakaan että kaikki ymmärtäisivätkään "alamailman" arkea, aina voi yrittää :) sen sijaan että huudellaan täällä asioita jotka eivät liity blogiin millään tavalla. Ei kovin monella olisi pokkaa kertoa julkisesti kipeistäkin asioista omalla kuvallaan (arvostan) ymmärrän sua ja sun blogi kosketti mua & toivon sulle kaikkea hyvää elämässäsi eteenpäin:))<3 paljooon tsemii

  VastaaPoista
 23. Ootko ask.fm:ssä? Siel ois helpointa kysellä sulta kysymyksiä.

  VastaaPoista
 24. Heil!
  Mikä ihmeen Jenna Harju???? Kolari sä oot :)
  T. Henkilö, joka oli loikalan kartanossa rääkättävänä vuosina 05-08

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olin, sukunimi vaihtu kun menin naimisiin. Eli en esiinny väärällä nimellä jos niin kuvittelit.

   Poista
 25. Kuinka ajauduit muiden käyttäjien joukkoon silloin, kun aloit käyttää? Voisitko kirjoittaa erillisen postauksen ihan alkuajoista ja kuinka aloit tutustua muihin ja olivatko uudet käyttäjäkaverit paljon vanhempia vai saman ikäisiä?
  Oon myös saanut käsityksen, että sulla on lapsi ja jotain on tapahtunut? Kiinnostaisi ihan hirveästi, mutta ymmärrän, että aihe on varmasti todella vaikea. Oon oikeasti järkyttynyt miten 11 vuotias on vetäisty siihen huumemaailmaan, en osaa käsittää edes. Ootko ajatellu lopettaa korvaushoidotki joskus? Tsemppiä sulle Jenna ihan hirveästi! Toivottavasti sulle ei tuu repsahduksia, se ei olis kaiken ton arvosta. Kivaa loppukesää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tyyppi joka mule tarjos, tutustutti mut muihin käyttäjiin. Voin kirjottaa ihan oman tekstin tästä aiheesta. Käyttäjä kaverit oli paljon vanhempia kun mä. En pysty puhumaan pojastani. Se on mulle niin arka paikka. Kaipaan häntä koko ajan. Ehkä joskus lopetan korvaushoidon, en tiedä vielä.. Hyvää loppukesää sullekin :)

   Poista
 26. No onneksi olet vielä alle kolmekymppinen. Löysit rakkaudenkin mikä on paljon se. Oletko miettinyt mitä haluat tulevaisuudessa tehdä kun on kulunut tarpeeksi aikaa eivätkä aineet ole enää niin mielessä. Tai enhän minä tiedä vaikka sinulla olisikin suunnitelmat. En voi kehua omalla urallani ja kun laskeskelen niin ainakin kolme vuotta on mennyt hukkaan 14 v kun on välillä ollut työttömänä jotain puolen vuoden pätkiä.

  Olen katsellut maailmaa taviksen näköpiiristä ja se mitä olen oppinut on: älä menetä koskaan malttiasi vaikka joku asia tai ihminen tekisi sinut hulluksi (alamaailman tavoilla on turha kuvitella pärjäävänsä normaali maailmassa), tee kaikki mitä pyydetään on se kuinka epämieluisa tehtävä vain (voit aina ajatella jalostavasi niin luonnettasi:D ), älä luovuta koskaan, työpaikkoja tulee ja menee niin saat todennäköisesti olla valmis oppimaan monta kertaa uuden työn. Minua voisi joku kutsua pessimistiksi mutta minusta se on vain realismia.

  VastaaPoista
 27. En oo vielä suunnitellu töihin menoo, en oo vielä siinä kondiksessa. Mut halusin tehdä jotain käsitöitä tai auttaa muita narkkareita jotenkin. Narkkareiden käsityöpiiri ois aika kova sana :D (vitsi) Annoit hyviä neuvoja, kiitos, arvostan sitä.

  VastaaPoista
 28. Moikka,

  Tämä on mielenkiintoinen, erilainen ja aika rohkea blogi joka tuo vahvuutta, kun pystyy tuomaan rankan elämän esille. Nykyään on liikaa semmoisia lifstyle blogeja joissa on vain muotia jne.
  Mutta tässä on pala todellisuutta ihmisen elämästä joka antaa uudenlaisia näkökulmia päihteistä ja sen käyttäjän ajatatus sekä kokemusmaailmasta. Toivottavasti jatkat kirjoittamista ja videotkin oli hyvää matskuu.

  Tuli vielä mieleen, että millainen on narkomaanin ruokavalio ?

  Katsoin, muutamaa kuvaa jossa olet aika laiha ja olen käsittänyt, että huumeet/ muutkin päihteet vie ruokahalun jolloin ei joko muista tai ei pysty syömään ruokaa. Toki voin olla väärässä. Ainakin vettä narkomaanit vetää vissii litra kaupalla varsinki jos vetää Essoo tai Amfetamiinii. Olen kuullut, että monet narkkarit vetää ruoan sijasta enemmänkin sellaista mistä saa jotain sokerii ja maitotuotteita, kuten jäätelöä, hedelmiä esim luumuja tai makeaa liköörii verensokerii. Huom nämä on vain puheita ja ehkä yksilöllsiä asiaoita joten en pysty sanomaan siihen sen enempää. Mutta tuli vain mieleen, että miten sinun ruokailu meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, narkkarin ruokavalio on yleensä olematon. Ite en muistanu syödä päiväkausiin ja sillon kun muistin syödä, söin karkkeja, suklaata ym makeaa, hedelmiä jugurttia ja mehuja. Mikään muu ei oikeen tahtonu mennä alas. Juomapuolikin tahtoo unohtua, kärsin usein nestehukasta varsinkin nopeissa. Riippuvuus ylitti mulla jopa ne normaalit toiminnot (kuten just syöminen) mitkä pitää ihmisen hengissä. Mä elin vaan huumeilla. Huh huh, onneks se on ohi.

   Poista
 29. Hei Jenna,
  Löysin sun blogin pari päivää sitten ja olen lueskellut paljon kirjoituksiasi. Itse olen ihan tavis, eikä minulla ole kokemusta noin rankoista asioista joita olet joutunut kokemaan elämäsi aikana. Mutta koukutuin lukemaan tarinaasi, osaat kirjoittaa jotenkin tosi mielenkiintoisella ja persoonallisella tavalla, suorasti ja kaunistelematta todella vaikeista ja kamalistakin asioista. Olet lahjakas kertoja ja kirjoittaja, ja vaikutat tosi sympaattiselta ihmiseltä! Tää on vähän hassu ajatus mutta voisin kuvitella sun bloggaavan jonkunlaisen alamaailman-aihepiiriin kuuluvien nettisivujen alla, jos sellainen sopiva vain on olemassa, tai vaikka kirjoittavan kirjan blogiisi pohjaten, jos sellainen vain sinua kiinnostaa :)

  Toivon sulle kaikkea hyvää, pienin sitkein askelin kun liikkuu kohti hyvää päämäärää, huomaat pian olevasi lähempänä ja lähempänä.

  Terveisin,
  Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) On mahtavaa saada näin hyvää palautetta. Oon miettiny tota kirjan kirjottamista, ja pari lukua olenkin jo kirjottanut, mut en sit tiedä uskallanko julkaista sitä. Pitää kattoo et miten se etenee, vai eteneekö ollenkaan. Se kirja kertoo mun elämästä, lähinnä siitä kun aloin käyttää aineita. Kiitos vielä mahtavasta tekstistäsi :)

   Poista
  2. Hei, Kirjoita vaan se kirja!
   Olen itse ihmetellyt tuolla kaupungilla kulkiessani nuoria ihmisiä, joista näkee heti, että ovat viettäneet rankkaa elämää. Viimeksi torstai aamuna ohitseni kulki hyvin nuori nainen kaljatölkki kädessä(korjaava?) -hän oli huonossa hapessa-kuin vapiseva haavanlehti. Tuli niin paha mieli hänen puolestaan ja tuli samoja kysymyksiä mieleen, mitä täälläkin ihmiset kyselee: Mitä syövät vai syövätkö, missä ovat yötä, onko nukkunut, onko kokenut väkivaltaa. Missä vanhemmat ja onko väleissä? Onko Helsingissä joku tietty huumepiiri vai onko niitä useita?
   >Ja sitten; miten nämä nuoret narkkarit saavat elämästään kiinni, kun eivät ole opiskelleet ja työtä on vaikeata saada muutenkin.
   Paljon tsemmppiä sinulle!

   Poista
  3. Yleensä läheiset ottaa etäisyyttä oman turvallisuutensa takia. Mulla ne piti yhteyttä, mut myös välimatkaa koska olin arvaamaton. Stadissa ja muuallakin on useita eri kamapiirejä. Niitä riittää. Niin.. Miten saa elämästä kiinni. Vaikeetahan se on. Täytyy löytää se oikea tahdonvoima että voi nousta sieltä suosta. Kun alkaa toipua, siinä alkaa pikkuhiljaa elämäkin taas kiinnostaa.

   Poista
  4. Niin, kiinnostua elämästä uudestaan..tuo oli hyvin sanottu. Kun on ollut tarpeeksi kauan ilman päihteitä, saa kicksejä tavallisesta elämästä ja on enemmän energiaa tehdä asioita. Tsemppiä sinulle , luulen, että sinulla on paljon annettavaa!

   Poista
  5. Kiitos :) Juu selvä elämä antaa enemmän kuin päihteet. En ois uskonu, mut niin se vaan on.

   Poista
  6. He taas! Mulle tuli vähän ikävä oli siitä mun viestistä, että; Miten he saavat elämästään kiinni, kun eivät ole opiskelleet ja on muutenkin vaikeaa tänä päivänä saada töitä. tuli sellainen olo, että mun ei olisi pitänyt sellaista kirjoittaa- olet vasta toipumassa ja siinä on takuulla muut ajatukset mielessä, kun työura. Se tulee aikanaan, käytä vaan aikasi siihen toipumiseen rauhassa. -siinä on jo tarpeeksi työtä, että pääset eroon siitä entisestä narkkariminästäsi ja sen jälkeen oman itsesi kehittämiseen ihmisenä. Voin kertoa sinulle, että se tie missä tutustut itseesi ja todellisiin tunteisiin on hyvä, oivaltava ja antava. Olen sen itse käynyt sen läpi ja edelleen käyn . Se on ihanaa- jos sen niin ottaa. Omaan sisäiseen maailmaasi tutustuminen on antoisaa ja saat mahtavia oivalluksia, mitä sä oikeasti olet, mitä sä oikeasti haluat ja se vaatii ihmisiä ympärilläsi, jotka eivät yritä vaikuttaa omilla näkemyksillään vaan ottavat sinut sellaisena, kun olet.
   Itse olen viisikymmentä ja sain apua omiin ongelmiin vasta 40 kymppisenä. Tuntuu, että olen alkanut elämään kunnolla vasta nyt.
   Sillä ei ole merkitystä milloin aloitat, kunhan aloitat.
   Mutta totta kai sulla on hyvä, että olet vielä nuori- sulla on vielä paljon elämää edessä!

   Poista
  7. Oot ihan oikeessa. Itseen uudelleen tutustuminen on aika jännää. oon vasta ihan alussa, mut edennyt hyvin :)

   Poista
 30. Moikka! Oon lukenu sun blogia alusta asti. Muistaakseni vielä tätä aiempaa tai eri nimistäkin yli vuosi sitten. Kiitos kun jaat meidän kanssa sun elämää. Se on kaikessa raadollisuudessaankin hyvin antavaa meille muille. Toiveikkuutta luovaa.

  Mulla olis pari kysymystäkin. Ihan ekaks tunnetko ketään kuka olis päässy kuiville pelkän katkon avulla? Mitä mieltä muutenkin olet katkoista, hyötyä vai ei? Totta kai ihmisen oma motivaatio ratkaisee tässäkin mutta tosiaan ihan mielenkiinnosta olen miettinyt tuota katkoa ajatuksen tasolla. Et onko se vaan paikka "jossa käydään lepäämässä" jotta voi jatkaa sitten rätkimistä sen jälkeen vai onko siitä oikeesti apua kenellekkään.

  Ja toisekseen mitä nämä "filmit" ovat mitä joissan k-klinikoissa käytetään?

  Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne ketään kuka ois katkon avulla päässy eroon. En itekään niistä hyötyny vittuakaan, mut ainakin siellä sai levätä. Jos itellä on motivaatioo niin tilanne on toinen, mut pelkkä katko ei hyödytä. Ja filmit on uutta subua. Ne on filmin tyylisiä, siis filminauhan ja ne liukenee nopeemmin kielen alla eikä niissä ole naloa. Odotan innolla et ne filmit tulis käyttöön täälläkin. Toi sitruunapaska on ihan hirveetä shittii nalon takia.

   Poista
 31. Moi Jenna. Oletko korvaushoidossa ja kuinka kauan hoito on kestänyt? Vaikutat kiinnostavalta tyypiltä ja haluaisin mahdollisesti haastatella sinua radiodokumenttiini. Suostuisitko harkitsemaan? :) Voidaan jatkaa keskustelua sähköpostissa, jos haluat. Osoitteeni on saana.peltola@gmail.com

  Ystävällisin terveisin
  Saana Peltola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oon ollu korvaushoidossa 2 vuotta. kyllähän toi haastattelu kiinnostais! :)

   Poista
 32. Oon lukenut sun blogin läpi ja voin tosi helposti samaistua suhun. Oon ite nyt 27-vuotias,huumeiden käytön aloitin 12-vuotiaana. Amfetamiini oli myös mun ensirakkauteni,joka valitettavasti vei multa enemmän ku antoi. Oon päässy kuitenkin eroon siitä mutta nyt kuvioihin on tullut opiaatit. Piriä en voi enää kiskoa koska pää sekoaa siitä valvomisesta ja se rahan meno on jotain järkyttävää. Ja mitä kaikkea sitä tekeekään että sitä rahaa/vauhtia saa,huh. Ja kaikki vaan sen yhen humahduksen takia,you know what I mean..pääsispä viel noista opiaateista eroon,tällä hetkellä tilanne etten vaan voi olla paskana ja pakko vetää et pysyn terveenä :(
  Mut anyway,hieno blogi,välillä alkoi itkettämään ku oli ihan ku mun kirjoittamia/kokemia juttuja. En tiedä kuinka paljon sulle ihmiset lähettelee sähköpostia tän blogin takia,mut ajattelin jos haluat vertaistukea (ja samalla saisin sitä Itsekkin) niin pistä s-postis ni voin kirjoitella ku inspis iskee :) paljon on asioita joita en uskalla/halua tähän kirjoitella mutta tunnut luotettavalta "alan ihmiseltä" jolle voisi olla helppo avautua. Mä en voi näistä kaikista mun jutuista puhua ees lähimmille kavereille...

  VastaaPoista
 33. blogia on ollu kiva lukea.on sulla ollu kovan kuulonen elämä! oon joskus itekki polttanu aika paljon pilveä j syöny rauhottavia ja pikkasen essojaki menny. Pitkään pakkohoitoon päädyin tällä reseptillä. Tuntuiko sinusta koskaan pahalta aiheuttaa huolta läheisille huumeiden käytöllä?vai turruttaako huumeet niin ettei semmosista asiosta enään jonkin tietyn pisteen jälkeen välitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu vieläkin ihan hirveeltä. En sillon niin hyvin tajunnu sitä, mut tajusin jollain tasolla ja podin huonoo omatuntoo jo sillon. Ja silti huumeet vei voiton. jotkut ei tajua läheisten tuskaa ollenkaan, jotkut tajuaa. Huumeet kyllä sumentaa kaiken.

   Poista
 34. Moi Jenna! Meillä on enemmän yhteistä kuin kuvitella voisikaan. Tai no, eihän se yllätys ole jos minäkin narkkasin elämästäni 10 vuotta, kunnes selvisin siitä paskasta pois. Nyt tulee tammikuussa 5v täyteen ilman mitään huumeita, joten puoliväli saavutettu kohta :) Ymmärsinkö oikein, että olet korvaushoidossa ja olet aika alussa vielä tuon toipumisen suhteen? Vilkaisehan mun blogia, kannattaa aloittaa siitä ihan ensimmäisestä jne :) Voisit saada siitä lisätsemppiä toipumiseen ynnä muuhun sellaiseen, osoite on www.helvetistataivaaseen.vuodatus.net :)

  VastaaPoista
 35. hulttiotyttö on maailman baras!tuntuko pahalta vetää kamaa ränniin?tsempiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pahalta ja pahalta.. Välillä se tuntu hyvältä, välillä pahalta.

   Poista
 36. Mitä kautta sulle vois laittaa spostia? Jos haluaisin lähettää kuvia millaiset lapaset haluaisin, ja voisit ehkä tehdä kun hinnasta sovitaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi miten on menny? Oltii kangaskartanossa samaan aikaan olin intervallijaksolla t: erno

   Poista
 37. Onko sulla poste restantea? :) Haluaisin laittaa sinulle postia, mutta et varmaan halua osoitettasi kuitenkaan jakaa.. :/

  VastaaPoista
 38. Mulla on pian 12 täyttävä poika, jolla myös ADHD. Olen lukenut blogiasi aika hämmentyneenä; itse en ole koskaan tupakkaa/alkoa vahvempia käyttänyt, joskus kyllä hetken pyörin epämääräisissä porukoissa. Jotenkin mua silti kiinnostaa nimenomaan kuulla/lukea alamaailmasta. Ajattelin narkeista, kuten varmasti suurin osa ihmisistä ajattelee. Mutta kun olen lukenut blogiasi, jollain tasolla olen alkanut ymmärtää parhaan ystäväni poikaa ja luonnollisesti myös ystävääni sekakäyttäjän läheisenä. Olisi kiva lukea elämästäsi ennen vuotta 2014, onko sulla jokin vanha blogi tms.? Hienosti olet kyllä pyristellyt vanhasta elämästäsi ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kaivella vanhoja tekstejä irc-galleriasta. Siellä on jotain tekstejä muutaman vuoden takaa. En käytä enää galleriaa eikä ne tekstit näy muille kuin tietyille kavereille. Mut jos mä ettisin niitä täs joku päivä.

   Poista
 39. Moi!

  Kirjoittaisitko merkinnän "narkkikielestä" eli selventäisit, mitä milläkin tarkoitetaan: mitä eri nimityksiä käytetään mistäkin aineesta? Mitä tarkoittaa "subusulatus" tai "ränni"? Kirjoitat välillä jostai kupista, mikä se on ja mitä sillä tehdään yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea :) Laitetaan muistiin aihe. Subusulatus = Suboxonen luottaminen kielen alla. Ränni = suoni. Ei nyt tuu mieleen mitä tarkotat tolla kupilla..

   Poista
 40. Moikka! Ajattelin kysyä et onko sulla facesivuja tälle blogille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/groups/942372915798493/ <-- Sinne tein ryhmän :)

   Poista
 41. Mites on menny? Oltiin samaan aikaa kangaskartsnossa en muista ajankohtaa mut kuitenkin. Nimimerkki... (Erno)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katohan mieees! Muistan sut. Hyvin on menny, maaliskuussa sain lisdexamfetamiinit ADHD:n hoitoon ja sen jälkeen en olekaan retkahtanu. mitäs sinä? Missä päin asut?

   Poista
  2. Mikkelissä mä asustelen. Mikä se siun adhd lääkkeen nimi on ku mulla on kokeiltu jo paria ja hiton pahat haittavaikutukset tullut kummastaki.elämä menee hyvin päivä kerrallaan.

   Poista
  3. Se on Elvanse 70mg. Hyvä et sullakin menee hyvin :) Kannattaa kysyä tota elvansee, se on tosi hyvä lääke.

   Poista
 42. Mietin että millä elätit itsesi ja rahoitit huumeiden käytön? Varsinkin tuolloin hurjimpina aikoina? Voi olla että tähänkin olisi löytynyt vastaus jostain postauksesta. Asuminen maksaa, sähkö, ruoka ja ne huumeet.
  Muistiko huumepäissään pitää huolta hygieniasta, suihku/hampaat yms?
  Onko ruoansulatus kärsinyt huumeiden käytöstä?
  Anteeksi nämä hieman hassut kysymykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahotin käyttöni tekemällä rötöksiä ym typerää. Kyllä mä itestäni koitin pitää huolta edes jotenkin. Pääasiassa onnistuinkin aina välillä :D Ruoansulatus on kyllä kärsiny (kuten koko kroppa) ja sen kyllä huomaa. Närästää koko ajan ja oksentelen joka päivä useemman kerran. Enkä tee sitä tahallani, maha ei vaan kestä.

   Poista
 43. Hei Jenna! Nähtiin viime vuoden kesällä tk:n edessä, olin itse menos maha pystyssä neuvolaan, kun vaihdoin kanssasi muutaman sanan.(en tiedä muistatko sellasta lyhyttä blondia naista) Jäit kyllä mieleen :) Mitä neuvoja antaisit huumeiden käyttäjän läheisille? Entäs miten pahana pidät pilven polttoa?
  Voiko se kuinka nopeasti viedä alemmas? Eli muihin aineisiin.
  nimim. Veljen polttelua sivusta seuranneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä pilven polttoo pahana. Kaikille se ei sovi. Enkä kyl silleen pidä pilvee porttina kovempiin aineisiin, monet jättää sen siihen, jotkut ei. Se riippuu ihan ihmisestä, ei aineesta. Mun eka huume ei olu pilvi vaan amfetamiini. Se siitä porttiteoriasta. Jos läheiselläs alkaa näkyä selviä ongelmia elämässä niin sit on syytä huoleen.

   Poista
 44. Meilläpäin on kauhea tapa pari- kolmekymppisillä narkkari naisilla levittää tahallaan c hepatiittia. Kun tietää sairastavansa niin en ymmärrä tuota että ihan tahalleen tartutetaan muillekkin ja jätetää värkkejä joka paikkaan että tulee pisto vahinkoja site vaan naureskellaan että kannattaa testeissä käyä :( Olisi mukavaa lukea pojastasi joskus kunhan pystyt asiasta kirjoittamaan, tietenkin kaikki ajallaan :) Tsemppiä hirveenä, sä pystyt olee kuivilla ja sulla on paras mahdollinen vertaistuki tukemassa! :)

  VastaaPoista
 45. Olen lukenut koko blogisi läpi ja pienen taustatutkimuksen ja googlettelun avulla sain selville, että sinulla on lapsi tai parikin(kaksoset?). Olisi kiinnostavaa kuulla aiemmasta avioliitostasi ja ehkä myös lapsesta / lapsista luopumisesta? Oliko se rankkaa vai helppo päätös?

  VastaaPoista
 46. Ajattelin muuten kysäistä bloginpitäjältä, että mitä mieltä oot huumeiden lainsäädännöllisestä asemasta. Eli kannatatko esimerkiks kannabiksen/muiden huumeiden laillistamista tai dekriminalisointia yms.? Jossain maissahan tällä tavalla on tehty, esimerkiks Portugalihan dekriminalisoi kaikki huumeet 2000-luvun alussa ja huumekuolemat/-haitat/-taudit/-ongelmat väheni. Suomessa taas poliitikot väittävät, että tämä nykyinen kieltopolitiikka on vaan paras. Mut kiinnostais kuulla sunkin mielipidettä asiasta :).

  Toinen mitä tykkäisin kysyä on se, että millaista huumevalistuksen pitäis olla sun mielestä? Nythän se on vähän pelottelu- ja nollatoleranssipolitiikkaa. Jos heitän oman mielipiteeni tähän niin huumevalistuksen toki pitää kertoo huumeongelmista ja kaikesta huumemaailmaan liittyvästä paskasta. Mutta mielestäni olis myös hyvä, että esimerkiks koulussa tai jossain opetettaisi myös sitä, että jos olet tyhmänrohkea ja haluat lähtee leikkimään aineiden kanssa niin kerrotaan konsteja miten niitä voi käyttää turvallisemmin ja fiksummin jotta voitaisi välttyä ongelmakäyttäjäks ajautumista. Kuitenki huumeiden käyttö on ollu jo vuosia Suomessa radikaalissa kasvussa ja monet yms. huumekuolemat/-psykoosit johtuu siitä, kun jengi vetää substansseja ku viimeistä päivää. Varsinkin monet nuoret käyttäjät joilla ei oo kokemusta aliarvioi monesti huumeiden vahvuutta ja siitä sitten ongelmia tulee :(.
  Mut mukava on myös kiva kuulla näihin asioihin eri mieltä mun kanssa olevien kantoja miten nää jutut pitäs hoitaa.

  - QT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl toi laillistaminen ois oikee keino päästä eroon huumeongelmasta. Portugali on siinä erittäin hyvä esimerkki. Siinä on vaan Se ongelma et sitä tuskin ihan äkkiä laillistetaan kun Se on niin hiton hyvä bisnes. Tässäkin ajatellaan ennemmin rahaa kuin ihmisiä. Toivon kuitenkin et Suomessakin otettais mallia Portugalista.
   Toi valistus on aika perseestä. Tehdään hyvistä lääkeaineista mörkö. Mun mielestä lääkkeestä tulee huume ja myrkky vasta väärinkäytettynä. Monesta huumeesta olis ihmisille huomattava hyöty lääkekäytössä. Oon samaa mieltä sun kanssa et valistukses Pitäis korostaa hillittyä ja hallittua käyttöä.

   Poista
 47. Kun noita sun virkkauksia ja värkkäyksiä katteli, niin pölähti kysymys mieleen �� Oletko miettinyt onko lsd:llä ollut jotain vaikutusta lahjakkuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se ehkä vaikuttaa :D Mut on siinä häiritsevätkin puolensakin kun niin monessa työssäni ja melkeen joka paikassa, lumessakin näen kaikenlaisia naamoja. Se vähän häiritsee.

   Poista
 48. Sulle sai lähettää virkkausideoita, muistaakseni jossakin vaiheessa kyselit niitä. Saatoin lähettää viestini pitsivirkatuista topeista pariinkiin kertaan ja kirjoitin sen asiallisesti ja ystävällisesti ja kyselin niistä, mutten saanut koskaan vastausta mikä jäi häiritsemään minua, että miksen saanut? :( päätin nyt viimein sanoa asiasta, kun tosiaan jäi mietityttämään ja vähän harmittamaan. Olen aktiivinen blogisi seuraaja ja susta on saanut sympaattisen, ystävällisen ja mukavan ihmisen kuvan, mutta kieltämättä kuva vähän sai säröä, kun en saanut minkäännäköistä vastausta tai reaktiota ehdotukseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks että en vastannu Sillon. Katoin kommentit niin kovassa kiireessä enkä sit muistanu niihin vastailla. Olen asiasta pahoillani. Mut kerrohan millasia ideoita Sul ois?

   Poista
  2. ok joo, tapahtuuhan semmoista, ei se mitään! niin siis ajattelin virkattuja bikinejä ja toppeja http://www.twinkledeals.com/separates/sexy-halter-sleeveless-hollow-out/p_332371.html tässä esimerkkiä, mutta näitähän vois tehdä vaikka miten montaa erilaista variaatiota ja sit kans täyspitkää ihan toppimallia jne. mä uskon et näillä vois tienata :)

   Poista
  3. Kiitos hyvästä vinkistä. Taidanpa kokeilla onnistuuko.å

   Poista
 49. Olen seurannut blogiasia. Tietyllä tapaa vertaistukea saanut blogistasi. Olin itse lapsuudessa koulukiusattu (haukkumista,fyysistä väkivaltaa,jne) ja muutin peruskoulun jälkeen 200km kiusaamisen takia. Masennuksen käynyt läpi. Samoin huumeet (ollut käyttämättä nyt noin 2vuotta). Väkivaltaisia miehiä ollut (yritetty minut tappaa,jne.). Itsellä huumeiden käytön takia lähti niin luottotiedot kuin asunto.. Rahat kun meni huumeisiin.. Lähti siinä työpaikka ja opiskelu paikka samalla.
  Nyt tosiaan olen ollu 2 vuotta käyttämättä ja pohjalta noustaan ylös päin, päivä kerrallaan pienin askelin.

  VastaaPoista
 50. Eikö sullakaan nuorella naisella oo todella elämässä muuta ku jauhaa piri,ADHD,väkivalta?Elämä edessä...Jos ne lääkkeet on kuntouttanu sua ja tehny sulle nii hyvää nii eikö olis jo aika alkaa oleen osa tätä yhteiskuntaa?!jankutat ja kelaat näitä samoja asioita ja roikut menneessä.Suunta eteenpäin.

  VastaaPoista
 51. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa pyydettiin vähän aikaa sit kirjottaa kyseisistä asioista. Toteutan vaan lukijan toivetta.

   Poista
 52. Hei vitsi rohkea mimmi oot! Itse suunnittelin pitkään että aloitan blogaan samasta aiheesta mutta en sitten saanut aikaiseksi. Hyvä että sinä sait:)
  Olen 29v.nainen (tyttö) ja mulla myös erittäin pitkä päihdetausta. Nyt olen k-hoidossa jo neljättä vuotta ja enää pikkukakkosia jaetaan :) Minulla todettiin add pitkän ja itkuisen taistelun jälkeen ja ihan jo se että tiedän etten ole vain tyhmä, laiska ja saamaton, toi mulle jonkinverran lohtua siihen miksi olen niin erilainen. Lisäksi olen varmasti erityisherkkä persoona.
  Sain elämääni suunnan (kun mikään muu ei tuottanut tulosta kovasta yrityksestä huolimatta) kun terve ja hurjan nätti poikani syntyi syksyllä-13. Nyt mulla on mennyt siis kolmisen vuotta hyvin...paitsi ettei mulla ole ystäviä, vertaostukea (na ei huoli) , terapiaa jota vonkunut 2 vuotta ja lapsellani kauhea uhma. Olen ollut yh aina.
  Olisi kiva vaihtaa ajatuksia sillä ainakaan tässä kaupungissa (3. Suurin) ei muut kohot juuri kuntoudu tms.
  Enivei aion seurata sun blogia

  VastaaPoista
 53. Miks ei na huoli sua? Olis kiva jutustella sun kaa vain sähköpostilla. Laita viestiä jenna.harju89@gmail.com niin jutellaan.
  mäkin oon vonkunu terapiaa mut ei kuulemma resurssit riitä. Ihan kuin kaikki ois kunnossa kun pääsee eroon väärinkäytöstä! Ihan kuin ei yhtään vaivais noi traumaattiset kokemukset.
  Mut mahtavaa et oot saanu elämäs kuntoon! Mäkin oon tässä kuussa ollu 2v kuivilla. Ei ois onnistunu ilman ADHD-lääkitystä.
  Laita mulle sähköpostia niin jutellaan enemmän.

  VastaaPoista
 54. Sä lupasit virkata sen mustan pipon mulle :) muitakko?

  VastaaPoista
 55. Oletko koskaan harkinnut kostavasi kiusaajillesi/ihmisille jotka ovat kohdelleet sua huonosti? Mua on myös kiusattu kun olin koulussa vuosia sitten mutta tunnen silti edelleen vihaa ja katkeruutta heitä kohtaan ja kaikkia jotka on tehny musta hylkiön mutta kaikista eniten taidan vihata itseäni ja niitä heikkouksia mitä minusta löytyy. Anteeksi että vaivasin teki vain mieli avautua koska yleensä en sitä tee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana olin täynnä vihaa ja suunnittelin kaikenlaista kostotoimenpidettä. En onneks enää halua kostaa. Tajusin ettei kostaminen mitään hyödytä, se vaan pahentaa asioita. ymmärrän hyvin sun fiilikset. Mullakin on edelleen tosi huono itsetunto ja oon pahasti traumatisoitunut. Silti en haluu kostaa, toivon vaan et kiusaajat, hakkaajat, hyväksikäyttäjät ym tajuisivat mitä pahuutta ovat tehneet, katuisivat ja tekisivät jatkossa asiat toisin.
   Voimia paljon sulle!
   Etkä sä häirinny, hyvä et pystyit avautuu :)

   Poista
 56. Hei! Erittäin mielenkiintoinen blogi jota tullut selattua ja vinkattua kavereille myös. Ensinnä haluaisin kysyä miksi tuolla testilabra osiossa amfetamiinistä ei lue mitään?O.o entä mitä olet mieltä, olen ehkä jo kevyesti koukussa oksikodoniin, mitä arvelet olisiko tässä vaiheessa vielä mahdollista päästä eroon ja selvitä vähemmillä vieroitusoireilla, jos päivä päivältä pienentäisin annostusta? Yksi asia mikä on mielessä pyörinyt niin mitä ovat nämä (ilmeisesti subu mutta miten eroavat) kun ihmiset puhuu palloista, kasipalloista, pokesta ja kiekoista? Olisi kiva jos vastaat, en tiedä käytätkö blogia nykyisin kuinka useasti. Myös olisi mielenkiintoista lukea käyttämisen alkuajoista ja nuoruuden "narkkailusta". Terveisin sinua paljon arvostava lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo muistanut koko testilabraa aikoihin, hyvä kun muistutit. Kunhan saan aikaseks niin voisin kirjoittaa amfetamiinista.
   Sulla on vielä hyvät mahikset päästä eroon oksikodonista. Tiputa annosta pikkuhiljaa alaspäin, silleen mikä susta parhaalta tuntuu. Itse joskus tiputin joka toinen päivä vähän kerrallaan. Kyllä se siitä! Paljon voimia sulle ja jaksamista! Pysy lujana ja muista että olet arvokas. Tsemppiä!

   Poista
 57. Moikka. Olen seurannut blogiasi parisen vuotta ja ennenkuin löysin sinut tunsin vihaa ja halveksuntaa joka ikistä päihderiipuvaista kohtaan. syynä tähän oli koska isäni oli alkoholisti ja vanhempani erosivat kun olin nuori. murrosikäisenä huomasin kuinka paskaan kuntoon iskä oli mennyt ja ajattelin että tuonko takia hylkäsit meidät. Näin vanhemmalla iällä ja työelämässä tainno "töissä" olen itsekkin kuntouttavassatyötoiminnassa koska mulla ei oo ollu hyviä kortteja työllistymisen suhteen ja siellä tapasin erään henkilön joka narkkasi monta vuotta ja oli ja on nykyäänkin vesi selvä aukaisi silmäni, isäni kuoli melkein vuosi sitten ja näin kesäaikaan ja kesä lomalla olen ollut enemmän kännissä kuin selvinpäin Olenko minä alkoholisoitumassa? ps. olen sama henkilö joka kysyi sinulta kostamisesta ylempänä. pps. en ollut selvinpäin tätä kirjoittaessani ja voisin aikalailla kertoa koko tarinani mutta koska olen saamaton nössö pohjimmiltani niin en tiedä uskaltaisinko kertoa selvinpäin. Kiitos ja Anteeksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa isäsi poismenon johdosta. Varmasti ollut rankkaa sulla. Jos susta alkaa vaikuttaa siltä et alat alkoholisoitua, niin pidä varasi! Vaikka mikä olisi niin älä suostu vajoaa siihen suohon. Historian ei tarvii toistaa itseensä, sä voit saada asiat kuntoon. Niin kauan kuin on elämää, on toivoakin. En usko että isäsikään olisi toivonut sulle samaa helvettiä. Anteeks, et oon näin henk koht, mut mulla heräsi huoli susta. Älä anna alkoholin viedä elämää sinultakin. Se huumehelvetti mikä vei multa kaiken aikoinaan, nyt kun oon päässyt takas elämään, mun suurimpia pelkoja on et läheiset nuoret tekee saman virheen kuin mitä mä tein. Pelkään siis et ne alkaa käyttää, ja sitä en toivo. En kenellekään! Älä säkään suostu antaa elämääs alkoholille! Jos haluut niin kirjoita mulle sähköpostii aivotukaani@gmail.com niin jutellaan lisää. Voimia!!

   Poista
 58. Auttaisitko pikaisesti tietämätöntä. Onko klonatsepaami vesiliukoinen siis steri fiman kautta pumppuun niin meneekö se hukkaan vai verenkiertoon. Kyseessä kopio napit eli hellposti liukenevat. En hae rushia vaaan et aine alkas vaikuttaan heti eikä tunnin kahen päösstä

  VastaaPoista
 59. Ei toimi, parempi vaa syödä ne.

  VastaaPoista