maanantai 25. heinäkuuta 2016

Hyvää hoitoa, helvetin hyvää

Sain kuulla kaverilta ikävän uutisen : sil on syöpä joka on edenny niin pitkälle ettei sitä voida parantaa.
Se oli jo vuosia sitten käyny lääkärille valittaa kipuja, mut eihän narkkaria oteta todesta.
Jos Se ois saanu hoitoo aikasemmin, niin ehkä tilanne ois toinen. Mut eihän narkkaria voi uskoo, Se vaan koittaa saada lääkkeitä.
Ja nyt Se on ollu jo pari viikkoo sairaalassa helvetillisissä kivuissa odottamassa kuolemaa ja sille annetaan vaan Panadolia ja Litalginia.
Eivät voi edes lääkitä häntä oikein esim opioideilla mitä syöpäpitilaille annetaan.
Että tämmöstä hoitoo saa narkkarit.
Kyllä vituttaa kaverin puolesta. Toinen on kuolemaisillaan ja kivut on kovat mut ei anneta kunnon kipulääkkeitä. Sehän voi mennä vaikka sekasin.
Helvetti!
Terveydenhuolto Pitäis olla kansalaisoikeus, sitä ei käyttäjällä näköjään ole.
Pistää niin vihaks.
Onko tollanen kohtelu muka oikein?

38 kommenttia:

 1. Lääketiede tuntuu olevan täynnä asennevammaisia "ammattilaisia". Työssäkäyvä ei saa kunnon apua kunnalliselta puolelta, kun pitäisi käydä työterveyslääkärillä. Työterveyslääkäri laittaa aina lähetteen yksityiselle, vaikka siihen ei olisi varaa. Sitten vielä nämä tämmöiset. Ei Suomessa saa kunnon hoitoa kohta kukaan, joka on vähänkin heikko-osaisempi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä te narkit ootte niiiin uhreja. Vika on aina muissa ihmisissä ja yhteiskunnassa. Muuten vain tämä yhteiskunta elättää teidät ja saatte kaiken ilmaiseksi, mutta kiitollisuus on täysin vieras käsite. Eiköhän niillä lääkäreillä ole omat syynsä hoitaa potilaat parhaaksi katsomallaan tavalla. Kasva aikuiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään et tiedä näistä asioista mistään mitään... :) omalla aviomiehellä kovaa hermosärkyä sekä polvet ja kädet rikki. Ei pysty nostamaan raskaita esineitä ja kävely sattuu. Paikat mennyt raskaassa työssä, ollut myös vakavan väkivallan uhri. Päihdetaustan takia saa buranaa. JA MASENNUSLÄÄKKEITÄ, alentaa kuulemma kipukynnystä. Töihin ei voi palata kipujen takia. Eikä oikein entisiin harrastuksiinkaan. Ja kunnon lääkkeitä ei nimen omaan saa päihdetaustan takia. Ja hmm, miksiköhän hän päihteitä joskus alkoi käyttämään...

   Itse ajauduin huonon hoidon seurauksena narkkariksi (ml-ongelmia ei otettu tosissaan). Nyt en saa pääkopalle hoitoa ennen kuin on ollut VÄHINTÄÄN 3kk selvänä. Miten onnistun olemaan ilman "lääkkeitä" kun muuten ahdistaa niin että viiltelen itseni riekaleiksi? En ole opiskelu- tai työkykyinen tällä hetkellä, koska en saa yksinkertaisesti hoitoa. En ymmärrä, miksei päihde- ja mielenterveysongelmia voisi hoitaa samaan aikaan. Yhteiskunta menettää tässä hirveästi rahaa, kun parikymppinen ei pääse työllistymään.

   Ja se vielä tästä puuttuu että kaikkialla kohdellaan kuin ö-luokan kansalaista. Ihan sama minkä vaivan takia menen lääkäriin, lääkäri sanoo sen johtuvan päihteistä eikä suostu tutkimaan.

   Poikkeuksia tosin on, mutta ainakin mun kohdalla lähes kaikkialla mua on kohdeltu kuin läjää isoa haisevaa paskaa. Vaikka tavotteita ja motivaatiota asioiden muuttamiseksi löytyy.

   Poista
  2. Eri asia. saattohoitopotilas lääkitään kyllä asianmukaisesti.

   Poista
 3. Eiköhän jokainen mene sekaisin jos on kuolemassa lääkkeistä huolimatta.ja ihan varmasti niitä annetaan oli ihminen kuka hyvänsä jos loppu lähellä. Toivon että et ikinä enää käytä huumeita mutta kyllä tää sun blogi on käynyt tylsäks. Hienosti kyllä virkkaat. Etkö voisi mennä auttamaan narkkeja että toivoa on ja kertoa oman tarinasi? Se olisi kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä just haluisinkin et voisin auttaa muita käyttäjiä ja heidän läheisiään. Oon puhunukin asiasta mut mulle ei oo annettu infoo et miten voisin sen tehdä.

   Poista
  2. Mene irti huumeista ry:n sivuille, siellä on tietoa vapaaehtoistyöstä :) ite haluaisin esm. Kiertää kouluissa, vanhempainilloissa jne. Kertomassa tarinaani. En halua valistaa, vaan kertoa oman rehellisen tarinani ja sillä tavoin mahdollisesti ehkäistä nuorten huumeiden käyttöä. Ensin pitää vaan selättää oma päihdeongelma, mutta tollanen olisi tavoitteena kun tästä ollaan päästy irti! Käy kurkkaamassa :) t. Eri anonyymi

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. Alanpa selvittää asiaa.

   Poista
 4. Tämä on just suomessa aivan päin persettä,en ole narkomaani enkä ole ikinä kokeillut mitään,mutta näytän hiukan boheemilta (olen ammatiltani valokuvaaja joten se suotakoon ��). Olen käynyt useasti lääkärissä selkävaivojeni vuoksi ja minulla on ihan fysioterapeutin lausunto mikä selässä mättää. Lääkkeitä vaivoihin ei tipu. 3x1000mg panadol forte. Ei auta tippaakaan. Lääkäri jopa vihjasi että tuolla kyseisellä lääkkeellä on tutkittu yhtä hyviä kivun lievitys tuloksia kuin opiaateilla. Mitä helvettiä!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älytöntä. En ymmärrä miks vähänkin "erilaiselta" näyttävä heti luokitellaan niin väärin ettei saa edes kunnon hoitoa

   Poista
 5. Ei oo oikein. Jokainen ansaitsee Suomessa yhtä hyvää terveydenhuoltoa oli päihderiippuvainen tai millainen tahansa. Mutta ei täällä ainoastaan päihderiippuvaisten kohdalla mokata, googlettakaa sellanen henkilö kuin Taru Haapala, hänen bloginsa nimi oli sweet and lovely, hän oli juuri saanut vauvan ja hänenkään oireita ei otettu todesta. Oli ollut selkäkipuja ja veriarvot heitelly, oletettiin että ne ois liittyny raskauteen ja synnytykseen, koska eihän nuorella ihmisellä syöpää voi olla! Syöpä havaittiin sitten liian myöhään, mitkään hoidot ei enää auttanu ja Taru menehtyi 34-vuotiaana kesäkuussa 2015. 1-vuotias poika jäi ilman äitiä hoitovirheen takia.

  Sillä ei varmasti oo paskaakaan väliä vaikka tuolle narkkarille annettais kunnon kipulääkkeet, kerta todennäköisesti kuolema kuitenkin korjaa pian, kiusantekoa pitää toista tuskissaan.

  VastaaPoista
 6. Just tota se on, voi vaikka tulla riippuvaiseksi, mun kaverilla sama homma.

  VastaaPoista
 7. Miksi olet niin katkera yhteiskunnalle? Saithan uudet hampaatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin vaan kaverin tilanteesta. Ja tottakai oon katkera kun muakaan ei koko ikänäni hoidettu oikein jonka takia turvauduin aineisiin. Ei sitä asiaa uudet hampaat paranna. Menetin jo ihan liian paljon elämästäni aineille ennen kun vihdoinkin sain oikeenlaista hoitoa ja pääsin irti. Jos oisin saanu oikeeta hoitoo jo Sillon kun mun ADHD diagnosoitiin niin moni piikki ois jääny vetämättä ja moni hirvee kokemus kokematta.

   Poista
  2. Totta helvetissä jennalla on täysi oikeus olla katkera yhteiskunnalle jos ottaa huomioon miten häntä on nuorena hoidettu :D itsekin olen. Mun syömishäiriö ei kuulemma ollut vakava kun en ollut laiha. Masennuslääkkeillä ajatteli minut korjata. No, olin masentunut, itsetuhoinen ja naiivi nuori jonka pahat ihmiset veti huumemaailman syövereihin. Nyt ikuiset traumat, päihdeongelma ja monta uutta diagnoosia. Paljolta oltaisiin vältytty jos oltaisiin teininä otettu tosissaan ja hoidettu kunnolla ja KUUNNELTU ja USKOTTU.

   Poista
 8. En ole lääkäri enkä hoitaja joten en voi olla täysin varma, mutta olen kuullut, että morfiini/opiaattipohjaisia lääkkeitä ei voi antaa nistille joka on narkannut niitä, koska ne määrät mitä ihmiskroppa kestää ei toimi henkilöllä joka on vetänyt tyyliin samoja annoksia päivittäin. Ei sille nistillekään voi määräänsä enempää iskeä morfiinia suoneen ilman, että se kuolee.

  Sitten pakko vielä kommentoida yksi juttu mikä välillä pistää silmään. Kirjoitat usein, että "...koska en ole saanut niin...". Esim. nyt tämän kirjoituksesi kommentissa tuosra vertaistuesta "..mulle ei oo annettu infoo..." tai, että kun mainitset, että et saanut oikeaa hoitoa jne..Ei mikään tule vaan istumalla ja odottamalla. Jos haluat auttaa muita narkkeja niin sinun pitää itse ottaa selvää miten voit sitä alkaa tekemään ja jos heti parista ensimmäisestä paikasta kysyttyäsi asia ei selviä niin sitten pitää jatkaa selvittämistä. Ei voi syyttää yhetiskuntaa siitä jos ei pääse tekemään jotain mitä haluaa, kaikki on itsestä kiinni. Sama juttu noiden hoitojen kanssa, jos itse aktiivisesti hakeutuu hoitoon ja on yhtesistyökykyinen niin varmasti apkua saa, mutta jos itse kieltäytyy tarjotusta hoidosta "koska se ei sovi mulle" niin en yhtään ihmettele, että seuraavaan hoitoon on hankalampi päästä. Ei lääkäritkään ole mitään selvännäkijöitä, usein pitää poissulkumenetelmällä löytää se oikea hoitomuoto.

  Eli minun vinkki sinulle on, että älä takerru epäkohtiin ja hae syyllisiä milloin mistäkin vaan jos jokin asia tuntuu väärältä tai vaikealta niin tee itse kaikkesi jotta asia muuttuisi, koska mikään asia ei tapahdu odottamalla sitä, että saisi "kaiken" valmiina. Uskon, että tiedät sisimmissäsi sen koska olethan itse taistellut eroon kamastakin. Ota sama taistelija asenne käyttöön muuallakin elämässäsi saavuttaaksesi haaveitasi ja unelmiasi :)

  VastaaPoista
 9. Ellei ole elänyt elämäänsä ilman turruttavia aineita, kestäköön edes kuoleman ilman niitä.

  VastaaPoista
 10. Voit ottaa yhteyttä ystävän paikkakunnan potilasasiamieheen ja pyytää selvittämään onko ystäväsi kivunhoito toteutettu oikein.

  VastaaPoista
 11. Onko kaverisi jo vastaanottanut Jeesuksen ?

  VastaaPoista
 12. Onko kaverisi jo vastaanottanut Jeesuksen ?

  VastaaPoista
 13. Moikka Jenna! Voisitko laittaa kuvan uusista hampaistasi? :)

  VastaaPoista
 14. Vitun paskanarkkari toivottavasti kuolet pian vitun lutka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet hieno nainen, kun sitkeästi olet taistellut eteenpäin. Kaikkea hyvää ja voimia sinulle jatkossakin!

   Poista
 15. Miksi jätät julkaisematta kommentit jotka ovat asiallisia, mutta jotka kyseenalaistavat ajatuksia ja maailmankatsomustasi. Etkö ole tarpeeksi vahva ihminen kuuntelemaan kritiikkiä?

  VastaaPoista
 16. Heippa, törmäsin tähän sun blogiisi tänään ja lueskelin sen läpi. Kommenteista näkyy musta selvästi, että tästä on ollut paljon helpotusta monille vastaavassa tilanteessa olevalle. Myös kaikkeen huumeidenkäyttäjien demonisointiin tällainen avoimuus tekee varmasti hyvää - älä välitä noista huutelijoista.

  Erityisesti ilahdutti tuo näyttelysi. Täällä PK-seudulla esim. neulegraffitit olivat pienehkö ilmiö joku vuosi sitten, mutta tuollainen uusi näkökulma virkkuuseen on hauska homma. Toivotan tsemppiä siihen ja muuhun elämääsi, äläkä suotta koe häpeää, jos joskus menee huonomminkin. Täällä on niin paljon lukijoita, että saat nyt takuuvarmasti sellaista apua, josta olet täysin aiheettomasti jäänyt lapsena ja nuoresta paitsi. Tiedän kyllä omasta kokemuksesta, ettei ole helppo pyytää apua saati luottaa tuntemattomiin. Siitäkin tunteesta pääsee kuitenkin ajan kanssa eroon. Hauskaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu et blogi miellyttää. Mullekin on ollu tästä apua. Ja varmasti monelle lukijallekin. Juttelen joidenkin lukijoiden kanssa sähköpostilla ja ovat sanoneet et musta on ollu apua. Se tuntuu hyvältä.

   Poista
 17. Olen lukenut jonkin aikaa blogiasi ja olen tykännyt. Olisit kuitenkin kiitollinen, että olet saanut ilmaisen hoidon huumeongelmaasi ja päässyt tällä tavoin irti niistä. Asiat voisi olla huonomminkin. Huumeiden käyttäjät eivät ole ainoa ryhmä, jotka saavat huonoa hoitoa Suomessa! Esim. Iäkkäiden hoito on mitä on, koska kaikessa säästetään. Se on huonompiosaisilta pois! Vanhukset eivät saa ilmaisia lääkkeitä, eikä ilmaista hoitoa, vaikka mikä olisi, mutta silti he jaksavat päivästä toiseen olla kiitollisia siitä hoidosta mitä saavat! (Poikkeuksia lukuunottamatta) Tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä Suomessa, kun rahat ei riitä mihinkään, joten voi tulla aikoja ettei sinunkaan korvaushoitosi ole enää ilmaista.

  VastaaPoista
 18. Mun aineita käyttävällä kaverilla todettiin paksusuolen syöpä ja se kylläkin sai ihan asianmukaisen kipulääkityksen �� Ei onneksi ollut kuolemaisillaan,syöpä saatiin leikkauksella ja hoidoilla kuriin ja se sai noiden jälkeenkin kipulääkettä. Harmi että joka paikassa näin ei näköjään ole :(

  VastaaPoista
 19. Onkohan retkahtaminen tapahtunut kun päivittely jäänyt kokonaan. Kuvittelisi kesän olevan noinkin kovia kokeneelle tunteita/ajatuksia herättävää aikaa ja sitä kautta päivittelytahdin olevan hirmuista. Tv.ex narkki joka villiintyi aina kesäksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo retkahtanu. En vaan ole ehtinyt kirjotella. Jotenki tuntuu pää tyhjältä. Mut kirjottelen sit kun ajatus kulkee paremmin.

   Poista
 20. Kauheaa pihtailua lääkkeeä jotka oikeasti voisi auttaa ihmistä. Itselleni syötetään neuroleptejä vaikka taustalla hoitamaton adhd

  VastaaPoista
 21. Todella järkyttävää lukea tällaisesta kohtelusta, kyllä pistää vihaksi! Sen on kyllä huomannu et päihteidenkäyttäjä ei saa terveydenhuollossa samanlaista kohtelua ku ns. normaalit ihmiset. Tästä tuli mieleen, et joissain apteekeissakin tulee todella ylimielistä ja töykeää kohtelua, jos oon vaikka Xanoreita käyny hakee. Apteekin ämmät kattoo ku halpaa makkaraa eikä osaa sanoa edes "kiitos" tai moikata ku lähtee pois. Onneks on ollu vara valita mihin apteekkiin sitä menee lääkkeensä hakee. Joissain paikoissa kohtelu on tosi hyvää riippumatta siitä hakeeko antibiootteja vai rauhoittavia.

  VastaaPoista
 22. Tää on niin totta. Julkisella potilaat kun tuntuvat olevan riesa eikä auttamisen kohde. Ja päihdeongelma taustalla on yleensä se oikea ongelma mistä päihteiden käyttö on alkanut. Ja tosiaan tuo ongelma pitäisi selvittää ja hoitaa. Niin moni käy korvaushoitoa saamatta siitä edes todellista apua, jokaisen potilaan lääkelista on lähes kopio toisistaan....

  VastaaPoista