perjantai 13. maaliskuuta 2015

Testilabra - Elvanse

Testilabra esittelee eri lääkkeitä eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kerta vuorossa on uusi lääke: Elvanse, vaikuttava aine Lisdexamfetamiini. ADHD lääke. Kapseleita jotka voidaan nauttia myös liuottamalla veteen.


Vaikutus: Piristävä vaikutus, päivä lähtee hyvin käyntiin. Ajatus selkenee, keskittymiskyky paranee, itsehallintakyky paranee jonka seurauksena itsetunto kohoaa. Tulee sosiaaliseksi ja itsevarmaksi. Pupillit saattaa lajentua, ympäristöön kiinnittää enemmän huomiota ja kyllä jaksaa toimia. Kunnon höökypulveria joka ei toimi piikittämällä (testattu on, turha rännittää) vaan se alkaa vaikuttamaan parhaiten syömällä tai juomalla. Tarkkaavainen ja varma olo, tunteet helpommin hallittavissa. Jaksava ja aktiivinen olo kestää koko päivän. Unentarve katoaa, vaatii siis aikaa että tottuu unensaantiin illalla, ruokahalu katoaa, joten kannattaa syödä vaikka ei tekisikään mieli. Masennus katoaa, huolet unohtuu ja toimintakyky on hyvä. Juttua tulee, eli puheripulia saattaa ilmetä. Mieli on kirkas ja askel keveä. Perus amfetamiinin vaikutuket pidempivaikutteisena.

Haittavaikutukset: Eli kun lääkkeen vaikutus alkaa kadota. Unettomuus, ruokahalun katoaminen, voimakkaat mielialavaihtelut lääkkeen vaikutuksen loppuessa, pelkotilat, himo ottaa lisää (riippuvuus), keskittymisvaikeudet, ärtyminen, masentuneisuus ja ahdistus. Haittavaikutukset kuitenkin lievempiä kuin perus amfetamiinissa.

Oma mielipide lääkkeestä: Hyvä lääke joka toimii toivotulla tavalla. Haittavaikutukset vähän ärsyttää mutta apu minkä Elvanse antaa on mahtava. Auttaa siis hyvin ADHD oireisiin ja on tasoittanut mun mieltä ja elämänhallintaa. On jotenkin selkeempi olo, mutta päivät ilman Elvansea pelottaa koska tasainen olo herpaantuu. Ne päivät yleensä meneekin nukkumalla. Väärinkäyttöpotentiaali vähäinen, onneksi. Ei siis toimi rännittämällä mikä on hyvä asia. Toleranssi kasvaa aika nopeasti, mutta en käytäkään tätä päihtymistarkoitukseen vaan hoitolääkkeenä. Hyvin elämää tasaava lääke mun mielestä.

43 kommenttia:

 1. Hulttiotyttö, blogisi on koskettava. <3 Sydämelleni nousi, että minun pitää jakaa sinulle seuraava teksti:
  Ja kaikki publikaanit ja syntiset tulivat hänen tykönsä kuulemaan häntä.
  Mutta fariseukset ja kirjanoppineet nurisivat ja sanoivat: "Tämä ottaa vastaan syntisiä ja syö heidän kanssaan".
  Niin hän puhui heille tämän vertauksen sanoen:
  "Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää?
  Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten.
  Ja kun hän tulee kotiin, kutsuu hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut'.
  Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.
  Tahi jos jollakin naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän sytytä lamppua ja lakaise huonetta ja etsi visusti, kunnes hän sen löytää?
  Ja löydettyään hän kutsuu kokoon ystävättärensä ja naapurinaiset ja sanoo: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin rahan, jonka olin kadottanut'.
  Niin myös, sanon minä teille, on ilo Jumalan enkeleillä yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen."
  (Luuk. 15:1-10)

  Voimia ja siunausta sinulle! Jeesus parantaa särkyneet sydämet! Olet Jumalalle rakas. Hän haluaa hoitaa sinua. Särjettyä ruokoa hän ei muserra. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se muistas pelastaataa ne nälkää näkevät lapset,sodan uhrit ja seksuualisesti hyväksikäytetyt viattomat, rasisminuhrit, yksinäiset ja sairaat....mutta ei länsimaissa se tykkää pelastaa kultalusikka perseessä pauhaavia pappeja nistejä.

   Poista
 2. graafinen suunnittelija18. maaliskuuta 2015 klo 15.11

  Vaihda fontti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja koko sivun layout :D aina ei tarvi olla erinäköstä ja jännännäköstä kun monesti minimalismi toimii. Toisaalta ontää vähän jotenkin sunnäkönen layout mitä oon teksteistä saanu mielekuvaa päähän :D Kiitoksia btw. hulttiotyttolle tästä blogista, jäänkyllä seuraamaan mielenkiinnolla. Itsellä pitkä historia huimausaineiden kanssa, entinen psykonauttikin satun oleen. Nyt ois tarkotus vaan saaha amfe "korvaushoito" eli adhd paperit ja nekin on jo tulossa. Vois lopettaa tän jokapäivänarkkaamisen ja alkaa ottaa rauhallisemmin kun tätä ikääkin alkaa tulee *köhköh* . Mutjea, jään kyllä seurailemaan blogia!

   Poista
 3. Heips! Onko tää evanse parempi/toimivampi kuin concerta? C-annoksena itselläni 54mg, mikäli lekuri suostuisi tähän vaihtamaan mikä olisi sopiva annos? miten se määräytyy?? Mikä on näiden väärinkäyttö mahdollisuus? (kaveri jos toinenkin vie vähän väliä consertani mikäli unohtuu näkyville....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On paljon parempi. Mulla menee elvansee 70mg. Annostus tietty päätetään potilaan mukaan. Mulle toi 70mg on just sopiva annos. Väärinkäyttöpotentiaali on huono. Tottakai niistä saa pään sekasin kun useempia syö, mut esim suoneen se ei toimi. Mut kannattaa pitää lääkkeet piilossa ettei niitä muut käytä väärin :)

   Poista
  2. Kyllä siihen pitäisi saada vaihtaa jos saat esitettyä että haitat ovat suuremmat kuin hyödyt. 30mg aloitus 50mg ja 70mg suurin. Pidä lääkkeesi piilossa

   Poista
 4. Rehellinen ja mielenkiintoinen blogi. Kiitos sinulle! Olen itse kärsinyt ADD / ADHD-vaivoista jo 20 vuotta, mutta älysin sen vasta kun luin erään toisen ADHD-henkilön kertomusta normipäivästä. Aion yrittää saada lääkitystä tähän elämänhallintaan ja ajanhallintaan, niin työpaikka säilyisi. Kysymyksiä: 1. Kuinka nopeasti koit lääkkeen vaikutuksen vähenevän, toleranssien kasvavan? 2. Aion aloittaa tuon lääkkeen mahdollisimman pienellä annoksella, esim. 15 mg:llä, mutta voiko tabletin puolittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo huomannu et vaikutus ois yhtään vähentyny. Tasasesti toimii. Ne on kapseleita niin niitä ei suositella puolitettavaks, mut jos haluu puolittaa niin sekottaa kapselin sisällön veteen ja puolittaa siitä. Suosittelen tätä lääkettä, on nimittäin helvetin hyvä. Ei väärinkäyttöpotentiaalia ja hyvin tasanen vaikutus. Ainakin mulla on elämänlaatu parantunu huomattavasti.

   Poista
 5. Arvokasta empiiristä tietoa, kiitos vastauksesta! Alkaa olla näin 43 vuotiaana aikakin saada elämänhallinta ja ajanhallinta kuntoon, siispä ryhdyn ajanvaraukseen yksityiselle neuropsykiatrille, kun keskussairaala ei myönnä tässä kaupungissa ADD / ADHD-lääkkeitä aikuisille :o ! Miten lapsille sitten määräävät? Harmillista kun yksityislääkärien vastaanotto ovat tuhottoman kallis, mutta nyt on pakko saada elämä viimein järjestykseen. T. Merkaba-Man

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti varata aika helsingin NeuroMental nimisestä lääkäristä. Se on yksityinen, mut lääkäri osaa asiansa, on erikoistunut ADHD/ADD asioihin ja muutenkin on todella asiallinen ja ymmärtäiväinen. Jopa mun taustalla sain ADHD lääkkeeks tän Elvansen.

   Poista
  2. Moro! 2013 diagnosoitu AD/HD Eka käytiin läpi neuroleptit ssri snri jne. Sit aloitettiin Voxra 3 vuotta sitä ja pakko lopettaa, ku pisti vaa ragee. Puol vuotta consut 32mg mut jäätävät sivuoireet. Nyt sain elvansen ja viel korvauksenki siihe. Eli aikuiset ADHD ADD ketkä tarttee korvauksen
   ja lekuri sanoo et ei voi ku lapsena pitäs dg. Hakekaa Eka stratteralle se erityiskorvausoikeus samal saa lisdeksamfee kans. Kiitos rewikoista sulle! Paras lääke jos adhd ihminen tarvii lääke apua. Ps enne 2013 olin luisumas pahasti pimeälle puolelle. Nyt loppunut nikotiiniä myöten kaikki paitsi joskus volkkikse kautta höyryä. �� alkoholi dropannu 95% pois. Aina se ei yksi ole vaa oma vika valinta vaik elämä meinaa kusta. T "hyvän perheen poika"

   Poista
  3. Hieno homma et sait lääkitys asian kondikseen! :)

   Poista
 6. Moi Jenna Elvanse ja Concerta toimii mulla.

  VastaaPoista
 7. saitko elvanseen korvattavuuden ja kuinka helposti? mä joudun tällä hetkellä omasta pussistani maksamaan kun ei oo kelan päätös vielä tullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hiton moinen taistelu et sain nyt vuodeks sen rajatun maksusitoumuksen. Niille ei meinannut kelvata B-todistus eikä edes diagnoosi! Vuoden alusta viime kuuhun asti sain sotia asian edestä ja kyl oli ihme et asia järjestyi. Mut vielä on puolison asia kesken ja huonolta näyttää. Nehän laitto meidät viel tekee omia töitäänkin. Kun menin sanoo asiasta niin kyl oli työntekijä nolona. Ne tahallaan tekee kaiken mahdollisimman vaikeeks, ettei tyypit enää halua sieltä apua.
   Toivottavasti saat asian kuntoon! Rukoilen sun puolesta.

   Poista
 8. millä tavalla elvanse on susta parempi kuin concerta? ja mistä syystä vaihdoit consut elvaan? ihana tämä sun blogi ja nää testilabrat on tosi mielenkiintoisia :) meneekö sulla tällä hetkellä muita lääkkeitä kuin elvanse? mulla menee elvanse 50mg adhd lääkkeenä ja rivatril 2mg ahdistus-paniikkitiloihin tarvittaessa.

  VastaaPoista
 9. hei oon jättänyt sulle viestiä fbssä, onkohan se sulla käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käytä facee enää juuri ollenkaan. Jotenki se FB on ahdistava paikka :D

   Poista
 10. Moi toimiiko elvanse IV ja jos ei miten sen saa IV valmiiksi.

  VastaaPoista
 11. Moi toimiiko elvanse IV ja jos ei miten sen saa IV valmiiksi.

  VastaaPoista
 12. Moi toimiiko elvanse IV?jos ei miten sen saa toimimaan.. vierastan piristeitten syömistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harrasta Elvansee IV:nä, joten en tiedä. Parempi vaikutus on kun syö sen, koska se alkaa toimii suolistossa. En suosittele vetää sitä hukkaan IV:nä.

   Poista
  2. Moi! Oon 95kg ja 195cm mies ja alotin elvansen syönnin annoksella 90mg aamusin. Alkuviikko oli ihanaa kaikki suju hyvin mut loppuviikosta alko tulla sydäntykytyksiä pientä paranoiaa masentuneisuutta/ahistuneisuutta. Miten niitä välipäiviä kannattais pitää?

   Poista
  3. Pienennä annosta niin ei tarvi pitää välipäivinä.

   Poista
 13. Moi! MIllä annoksella neuvoisit tällasta 95kg 195cm 22v kaveria annostelemaan tota? mul on 30mg purkki. Ja miten kannattaa pitää lähipäiviä ja kuinka usein? Mä otin 90mg jokapäivä ma-la ni loppu viikosta se vaikutus ei tuntunu juuri missään. Mielessä joo mut kropas oli sydän rytmionglemii. Erittäin ahdistavia. snadii paranoiaa syyllisyiden tunteita ja pientä masennusta/ahdistusta. ALku viikon toimi just niinku odotin. Pitäisköhän mun syödä kans rivoja tohon päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, tuo kuulostaa muille aika vieraalta. En oo ennen moista kuullut keltään jolla on Elvanset. Noi saattaa olla haittavaikutuksia, en tiedä varmaksi kuinka kannattaa toimia. Kannattaa puhuu lääkärin kanssa. Mulle lääkäri sanoi, ettei mun kannata pitää välipäiviä, koska ADHD oireilee niin pahasti. Toikin on yksilökohtaista. Mulla ei oo teho hävinnyt, vaikka päivittäin syön Elvansee 140mg. Nuo sun mainitsemat sydän oireet ja syyllisyys/masennus/ahdistus kuulostaa huolestuttavalta. Varsinkin noi sydän oireet. Onko niitä silloin, kun sulla on lääkitys päällä vai onko niitä vaan silloin, kun sulla on välipäivä? Annos kannattaa pitää sellaisena, kuin lääkäri on määrännyt. 90mg on ihan jees annos. Huolestuttaa vaan nuo sun oireet :/ En tiedä kannattaako bentsoja ottaa lisäksi, ehkä jos välipäivänä ei mitenkään muuten selviä niin sitten. Mutta huom! Mä en ole lääkäri, joten keskustele ihmeessä asiasta lääkäris kanssa. Kun noi sun välipäivät on noin kamalia, niin kysy lääkäriltäs, josko voisit ottaa Elvansee päivittäin?

   Poista
 14. Niin voisiko joku nyt kertoo joka on TESTANNU ELVANSEE IV? MULLA On toisiks vahvin. Eli sinivalko pilleri. Adhd Adhd diagnoosi jo alakoulussa ja joskus murrosiän jlkn uudestaan. Nyt 27v, mul on tosi pahana ollu adhd aina, eikä mkn muu oo oikeee tehonnu. MUTTA HALUAISIN TESTATA IV;NÄ! (ENTINEN HIHA NIBA) Eli ei uutta iv hommelit käytännössä. Vaikka tästä varmaan 3v viimekerrasta mut anyw!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata, hukkaan menee. Se alkaa toimii vasta suolistossa joten iv menee hukkaan. Kun sain elvanset v 2015 kokeilin kerran ihan mielenkiinnosta ja hukkaanhan se meni. Onneksi, muuten varmaan olisin jatkanut tykyttämistä pidempään.

   Poista
 15. Elvanse on aihiolääke, joka ei siis sellaisenaan ole vielä aktiivisessa muodossa. Elvansen muuntautumiseen vaikuttavaksi lääkkeeksi vaikuttaa aminohappo Lysiinin vapautuminen suolistossa. Lysiiniä tarvitaan siis muuttamaan/läpiviemään aihiolääke Lisdexamfetamiini aktiivisesti vaikuttavaksi aineeksi dextroamfetamiiniksi. Sekä tutkimustiedon, että käyttäjien kokemusten mukaan Elvansea ei todellakaan kannata rännittää tai snortata, koska se menee suurimmaksi osaksi hukkaan. Hyvä lääke oikein käytettynä. Tyhjään vatsaan otettuna Elvanse toimii nopeammin kuin safkan kanssa. Ruoka taas hidastaa lisdeksamfetamiinikapseleiden imeytymistä ja siten huippupitoisuuden ajankohtaa(Tmax ), mutta se ei vaikuta kerta-annoksen jälkeen havaittuun huippupitoisuuteen eikä kokonaisaltistukseen.

  VastaaPoista
 16. Tulkaa tsekkaa virranhuolto.blogspot.com jos kiinnostaa seurata toipuvan addiktin krypto-seikkailut ja suomenkielellä perehdytystä krypton ihmeelliseen maailmaan, perus tallaajallekin!

  VastaaPoista
 17. Elvanse ihan ehdottomasti paras mahdollinen ADHD lääke. Ikinä ei oo näin tasaista ja rauhallista elämä ollut. En voi kuvitellakaan enää lähteväni käyttämään päihteitä. 38 vuotias ja raitistunut vasta ja sain kunnon lääkkeet. Tsemppiä kaikille kierrospipoille🥰😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että olet saanut elämäsi kuntoon! On mukava kuulla, että on muitakin, joita tämä lääkitys on auttanut. Minäkään en tahdo enää palata siihen vanhaan narkkarielämään saatuani lääkityksen avulla päänsisäisen helvettini hoitoon. Muutos on ollut valtava. On hienoa kuulla, että sullakin lääkitys on auttanut. :)

   Poista
 18. Hei Jenna!

  Kerroit elvansen auttavan jopa masennuksee, ahdistukseen keskittymisen lisäksi. Kuulostaa huikealta. Kuinka nopeasti elvansen aloitukse jälkeen kyseisiä positiivisia vaikutuksia alkaa näkymään? Olen itse adhd diagnosoitu ja kiinnostelisi kokeilla tuo lääke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika nopeasti alkoi vaikuttaa olemiseen. Oli ihmeellistä, mikä rauha ja tyyneys päähäni tuli Elvansen aloitettuani. Massiivinen huumeongelma jäi pois itsestään pikkuhiljaa. Ei enää ollut tarvetta vetää päätä sekaisin, kun oli saanut pääsiäisen helvetin rauhoittumaan. Suosittelen lämmöllä tätä lääkettä! Ja kun ottaa lääkkeet oikein, se tasapaino säilyy. Mulla se on auttanut myös masennukseen ja ahdistukseen. Ne ei enää ole olleet niin tappavan rankkoja. Kannattaa käyttää lääkettä niin kuin se on määrätty. Väärinkäyttö estää lääkettä hoitamasta oireita. Se vain pahentaa niitä ja tekisi jatkuvan vuoristoradan. Kun ottaa lääkkeet oikein, lääkkeen teho toimii ja pysyy.

   Poista
 19. Mulle määrättiin nyt ensin voxraa. En ole vielä uskaltanut ottaa sitä kun haluaisin myös elvan. Saakohan voxraa ja elvaa syödä samaan aikaan ? Ja kumpi parempi, jos myös masennusta hieman taustalla? Kumpikin kai piristää vai miten eroavat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voxra oli aika kauhea lääke. Ikäviä sivuvaikutuksia. Elvanse on paljon parempi ollut ainakin minulla. En tiedä voiko niitä syödä samaan aikaan, luulisin että voi, mutta kannattaa kysyä lääkäriltä. Mulla Elvanse on auttanut masennukseen paljon. Enää ei ole ollut läheskään niin pahoja masennuskausi kuin ennen lääkkeen aloittamista. Elvanse on pitkävaikutteinen ja toimii paremmin kuin Voxra. Voxra on aika outo sekoitus kaikenlaista shittiä, ja aiheutti mulla ei niin kivoja oloja. Mutta me ihmiset ollaan yksilöllistä, toisella toimii toinen paremmin kuin toisella ja mikä toiselle sopii, ei välttämättä sovi toiselle. Kannattaa kokeilla millainen vaikutus voxralla on, jotta voi jatkossa rajata vaihtoehtoja oikean lääkkeen löytämiseksi. Tsemppiä paljon ja toivotaan, että saat oikean ja sopivan lääkityksen! :)

   Poista
 20. Moikka onko kellään kokemusta ns"laskuista mulle aloitettiin elva 30mg 6päivää sitten eka päivä meni ihan pilvissä sain kyllä aikaan paljon siivosin kämpän ennen kouluun lähtöä ja aika meni todella hitaasti pystyin keskittymään ja oli hyvä fiilis ja illalla ei meinannut uni tulla mutta muutama päivä siitä eteenpäin lääke toimii hyvin ja kantaa sen 6h kunnes alkaa tulemaan turhautumista ahdistusta ja sitten mieliala muuttuu alavireiseksi on ilkeä koko ajan kasailla ja psyykata omaa kupolia parempaan kuntoon niin asiani olisi siis se että josko annosta nostaa niin voiko se lisätä lääkkeen vaikutusta pidemmäksi vai pitäisikö lisätä toinen lääke puolen päivän aikoihin otettavaksi koska ilkeää kun pääsen koulusta niin on aika downfiilis ja haen lapsen päiväkodista niin ei kauheesti tee mieli toteuttaa ja touhuta kivoja juttuja kun olo on sellanen apaattinen/surullinen olo ehkä jonkin sortin kaipuu sitä tuottavaa ja iloista oloa kohtaan mikä tulee kun lääke vaikuttaa olen huomannut että ruokailulla on todella suuri vaikutus mielen hyvinvointiin mutta ei ole kyse siitä syön säännöllisesti ja ruoka halu ei ole pahemmin kadonnut aamupala nyt ei maistu niinkuin ei kunnolla maistunut ennen lääkitystäkään mutta syön muutaman leivän ja kuppi kahvia sekä jogurtti noin 06.30 sitten 09.00kuppi kahvia ja ruisleipä yleensä ei aina mutta jos ei leipää niin banaani 11.00ruokaa hyvä annos 15.00 ku tuon repun kotiin ennen päiväkodista lapsen hakua niin syön leivän pari tai mikro hampurilaisen tms lapsen haku ja kotiin tultua tern toisen ruuan syödään noin 17.00 ruoksa ja sitten iltapala 21.00 sitten nukkumaan unessa noin 23.00 ja seuraavana päivänä sama toistuu 😁 mutta siis onko jollain kokemusta että isompi elva olisi vaikuttanut pidempään? Lääkärin kanssa juttelemme loppukuusta joten olisi hyvä saada itsekin selvyyttä mikä tässä nyt mättää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Mulla on ollut kanssa sama harmi-"ongelma päivän vireystason ylläpitämisessä. Olen toiminut niin, että herätessäni n.05 aikaan syön ensimmäisen 30 mg elvansen, aamupalaa, muksut hoitoon ja töihin. Ongelan ratkaisin sillä, että otin toisen elvansen siinä 10-12 kantturoissa, niin ei mene yöunet. Toistaiseksi toiminut ihan hyvin. 30 mg on minulle aavistuksen liian pieni annos , sillä se vaikuttaa aktiivisesti n.6-7tuntia. Toistaiseksi kuitenkin pärjännyt. :)

   Poista
 21. Missä tämä neuromental on en löydä googlesta missä käyt lääkärissä? Nykyään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sitä ei löydy, se on varmaan lopettanut. Käyn nykyään yksityisellä ADHD-lääkärillä Terveystalolla.

   Poista