keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Testilabra - Concerta

Testilabra esittelee eri lääkkeitä eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kerta vuorossa on vanha tuttuni: Concerta, vaikuttava aine Metyylifenidaatti. ADHD lääke. Hyvin hankala lääke suonensisäiseen käyttöön, vaatii paljon pitkämielisyyttä, tietoa ja tarkkuutta että siinä onnistuu. En suosittele, concerta aiheuttaa monesti horkat IV-käytössä.


Vaikutus: Piristävä kun tarpeeksi monta ottaa. Jaksaa touhuta, vaikutus enemmänkin fyysinen mutta mielikin kyllä paranee. Concerta on metyylifenidaatti-lääkkeistä pitkävaikutteisin (ainakin mitä itse olen kokenut) ja sopivalla määrällä jaksaa kyllä touhuta. Keskittymiskyky ja reaktionopeus paranee, lihasvoima kasvaa, Tulee sosiaaliseksi ja itsevarmaksi, tosin isommilla määrillä. Vaikutus alkaa 1-2 tunnissa, vaikutuksen odottelu on turhauttavaa, mutta odotus palkitaan. Suonensisäisesti vaikutus alkaa nopeammin, lähes heti kun on mäntä pohjassa ja vaikutus on voimakkaampi. Valmistaminen on todella vaativaa IV-käyttöön ja horkat voi tulla hyvin helposti. Suosittelen siis syömistä koska sillon vaikutus kestää pidempään ja lääkkeen laskut on pienemmät. Laskut eivät yleensä ole pahat, paitsi jos valvoo pitkään. Voi tulla aikalailla vainoja.. Riippuvuus syntyy suhteellisen nopeasti. Koukku on lähinnä psyykkinen. Oikein käytettynä sopivalla annoksella oikein hyvä ADHD-lääke, ainakin alkuun.

Haittavaikutusket: Lihasjäykkyys, harha-aistimukset, laskut, pelkotilat, vainot, verenkiertohäiriöt, verenpaineen nousu, riippuvuus, horkat (IV-käytössä), sydämentykytykset, rytmihäiriöt, ahdistus, masennus, kamala olo, morkkis mitättömistä asioista, ruokahalun katoaminen, laskuissa yliväsymystila mutta silti ei saa unta (unettomuus), himo ottaa lisää, keskittymisvaikeudet vaikutuksen loppuessa, psyykkinen vaikutus vähäinen, ärtyminen ja turhautuminen.. Amfetamiinimaiset lasku olotilat siis.

Oma mielipide lääkkeestä: Ihan jees, menettelee. Auttaa ihan hyvin ADHD-oireisiin mutta lääkkeessä on paljon ikäviä sivuvaikutuksia jotka tuntuvat voimakkaammin kuin esim Dexamfetamiinissa. Concerta on kyllä tasoittanut elämääni yllättävän paljon koska saan sitä säännöllisesti joka päivä. Annos voisi olla isompi, narkkarille kun ei mikään riitä.

3 kommenttia:

 1. Ite käytän concertaa joka päivä annos 108mg 216mg tykkään tästä lääke itellä väsymys oire piristää jaksaminen en huomaa keskittyminen virtaa lisää tekee jotain bodaus semmottiin. Hyvä lääkäri koitettu kaikki adhd stimulantit concerta ja dexamfetamiini parhaiten pelittää.

  VastaaPoista
 2. Mulla methylfenidate stada 60 Mg on todennut parhaaksi tähän asti ei kuitenkaan vaikuta iltaan asti mutta Kaitpa se on hyvä että laskee jo silloin
  Vireystaso ajatusten selkeys hyvä sinne asti itsekin miettinyt elvansea mutta tällä hetkellä kallis ja lääkäri kirjoittaneenkohan edes sitä ehkä joskus
  Hienon blogin olet tehnyt olet mielenkiintoinen persoona tsemppiä ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos on apua lääkityksestä. Ja onhan se ihan jees, että illalla vireystila laskee. Se on luonnollista. Paljon tsemppiä sinnekin ja voimia!
   PS. Mukava kuulla, että blogini on hieno ja olen mielenkiintoinen persoona😁

   Poista