torstai 2. huhtikuuta 2015

Testilabra - Subutex

Testilabra esittelee eri lääkkeitä eri vaikutuksineen joita Hulttiotyttö käyttää ja on käyttänyt.

Tällä kertaa vuorossa on Subutex, vaikuttava aine buprenorfiini (puhdasta shittiä), ja samaa myös tunnetaan nimellä Suboxone, vaikuttava aine buprenorfiini ja naloksoni (agoisti-antiagoisti eli potkasee opioidireseptoreita mutta myös tukkii niiden toiminnan jolloin muut opioidit eivät vaikuta) . Käytetään korvaushoitolääkkeenä. Kuuluu opioideihin. Syrjäytti heroiininkin.


Vaikutus: neulankärkipupillit, hyvä olo, jopa euforinen (alussa), nuokkumista (valveunia), kutina kuuluu myös kuvioihin, olotila vaihtelee väsyneen ja aktiivisen välillä. Muuttaa persoonallisuutta pitkään käytettynä. Kuihduttaa kaikki tunteet. Toimii alussa hyvänä kipulääkkeenä ja rauhottavana. Toleranssi kasvaa todella nopeasti ja salakavala riippuvuus syntyy jopa parin päivän aikana jos kunnolla vetää. Jos vetää överit pelkästä subusta ei ole hätää, se ei tapa. Tulee vaan oksentelua ja huonovointisuutta. Mutta jos mukana on muitakin aineita/alkoholia niin kannattaa varoa jos tulee överit koska sekasin se on vaarallista. Käytön jatkuessa lääkkeen teho katoaa, mutta jos koittaa olla ilman silloin huomaa että onkin pakko vetää koska tulee niin paska olo (reflatirallaa). Lopulta lääke vie vaan vierotusoireet pois eikä toimi mitenkään. Subussa on kattotoleranssi eikä se pelkältään käytettynä ole tappavaa (sekakäytössä vaarallista), ja reflat ovat voimakkaat. Tämä lääke tuhoaa elämän. Olot ei kestä kauaa, riippuvuus on maksimiluokkaa, reflat on helvetilliset,  siinä sivussa vielä kadottaa itsensäkin.. Tästä lääkkeestä en hyvää sanottavaa löydä. Miksi sit porukka vetää tätä? Koska se alussa tuntuu niin hyvältä ja saatavuus on hyvä, eikä porukka kuolekaan siitä kuten esim heroiinista. Ja siihen jää niin pahasti koukkuun. Salakavalasti kuten opioideilla on tapana tehdä. Korvaushoitolääkkeenä yhteiskunnan bisnes kukoistaa ja näin saadaan subukorvaushoitolaiset eräänlaiseen talutusliekaan. Ravataan joka päivä sairaalalla ja seuloissa...

Haittavaikutukset: Ei tässä mitään muuta olekaan kun haittavaikutuksia! (joita jo äsken luettelin.) Refloissa ilmenee voimakkaat kivut joka paikassa, mieli ihan hajalla, kuolemanpelko joka reflojen edetessä muuttuu kuolemantoiveeksi (niinkun kaikkien opioidien kanssa), oksentelua, ripulia, epätoivoa, itsetuhoisuutta, pelkotiloja, mieli ei kestä, niin paska olo ettei pysty edes liikkumaan.

Oma mielipide lääkkeestä: Yksi vastenmielisimmistä asioista mitä tiedän. Ensin rakastuttaa itseensä, sitten lakkaa toimimasta ja sit huomaakin jo olevansa koukussa kun jostain syystä on kauhee olo jos ei oo subua. Kärsimyslääke. Yks pahimpia.

33 kommenttia:

 1. Tismalleen samaa mieltä. Vedin subua päivittäin monta vuotta ja nyt oon ollu irti siitä toista vuotta. En oo korvaushoidossa ollu ikinä ja oon ylpeä siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläh, AIVAN KAMALAA paskaa!!! Ihmettelen itsekin että mikä tässä aineessa oikein ihastutti sillon kun sitä veti ekoja kertoja.. Ei ne kerrat näin jälkeenpäin muistellen tunnu niinkään päätä huumaavilta.. Se buprepumpuli oli ihan jees, mut sekin oli niin lyhytaikaista. Ei todellakaan koukuttumisen arvoista!

   Poista
  2. itse olen käyttäny subua vuosia joka päivä ja ollu 2 viikkoo ilman mutta olen ottanu kejarran vaan alle miltsin niin ei muutako ei pysty nukkuu kun minuutin tai pari pätkii yössä ja ahistaa niin vitueti välliin.niin ja tuskanen olo mutta kyllä ne kestää.

   Poista
 2. Se vie ihmiseltä sielun. Luonteen. Moraalin. Ihmissuhteet. Itsevarmuuden. Vahvuuden. Luotettavuuden.

  VastaaPoista
 3. Todellakin tää aine vie ihmisen mukanaan,hyvästäki ihmisestä voi tulla täys rotta eikä millään oo enään mitään merkitystä. Sivusta vuosia kattellu ja muutamia kertoja itekki kokeillu,luojankiitos että tää paska ei koskaan sopinu mulle. Tää on sellanen aine minkä toivois raketilla kuuhun ilman paluulippua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia ettet kestä itte kunno douppia? Poses eka kerta ja voi Jeesus mitkä euforiat. Paras huume mitä löytyy

   Poista
 4. Aivan täysin samaa mieltä. T: vasta 2 vuotta takana päivittäistä subun käyttöö, ennen sniffaillen nykyään tööttäillen. Toivoisin etten olis koskaan ees kokeillu, mut toisaalta taas on suuri apu (kuten kaikki muukin douppi) sairauksiini (ahdistuneisuushäiriö & paniikkikohtaukset, sosiaalifobia, masennus) lääkärin määräämien lääkkeiden lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ei ollut ainuttakaan sairautta. Olet vain keksinyt "hyvän" syyn olla menemättä töihin. Mukavaa elbata ku minä maksan 90 000e vuosituloista 35%veroa, että saat sitten nauttia rauhassa :)

   Poista
 5. Ostin pari vkoa sitten 20 0,4 teemua ja nenuun vetänyt joko 1/2 + 1/2 tai 1 per päivä...minkähän vuoksi siitä noin kohistaan,siis positiivisesti,on kallista ja haluttua...en saa siitä mitään.Jep,saattaa tulla hetkeksi pumpuliolo,vai liekö se kuvittelua tai syy on Tramalissa,mitä otan 2000mg/pvä,bentsoissa,mielareissa,anksiolyyteissä.Tuota en voi allekirjoittaa mitä faktana esitetään,että bupre estää muiden opiaattien vaikutuksen...?Jonkinlainen psyykkinen riippuvuus ehkä on jo,kun aina odotan,että puoliso menee unille niin rentoudun bupren kanssa.Typerää.Tuntuu,että maksoin tyhjästä tai sitten pilleristinä minulla on joku ihmeellinen tole kaikkiin aineisiin.Jos ei enää yhteydenottoja niihin diilereihin.Kauheat kuvaukset viekkareista pistivät miettimään,vaikka Tramalin vähentäminenkin voi olla hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suboxonessa on naloksonia joka estää muiden opioidien vaikutusta. Tukkii reseptorit.

   Poista
 6. mulla tällänen ongelma mun mies ja lasteni isä on vetänyt 8 vuotta subua silleen et ainakun on mulle kiinni siitä jäänyt niin lopettanu joksikin aikaa mutta sitten kuitenkin aika ajoin jää taas kii et on vetänyt elää valhe kierteessä eikä myönnä vaikka omilla silmilläni näkisin että on vetänyt nyt sit taas on lopettannu omien sanojen mukaa eikä marraskuun jälkee ole koskenutkaan lääkeeseen mutta monesti kun olemme yhdynnässä niin kesken kaiken elin lakkaa toimimasta ja on ihan veltto ettei hommaa saa vaan toimii ja sitten välillä voi vaikka 3 tuntia putkee jyskätä niiku ois jonkun viagran napannu eli kysymys voiko näin tapahtua jos on lopettanut vai käytääkhän vieläkin??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi voi johtua subusta, en oo varma mut samaa oon nähny subun käyttäjillä. En osaa sanoo et käyttääkö miehes vai ei. Tuo on kuitenki yleistä subu nisteillä

   Poista
  2. Käyttää salee koska toi on just yleinen juttu subun kans. Koska kun lopetat nii on kausi että laukeet miltei reisille monen kk ajan ku sun aivokemiat on nii vituillaan siit aineest et jos 3 tuntii jyskyttää nii sillon se on 100 varmasti subuis :D

   Poista
 7. Oma kohtaisesti; käytin poretta muutaman vuoden ja pääsin eroon. Kuitenkin päihdemaailmassa kiinni olin, niin huomasin subun tekevän saman säätö-olon ja aloin käyttämään sitä tai temgesicciä, koska teemuja saa täältä paremmin. 4v nyt käyttänyt ainoastaan 3 temppua tai palan sub päivässä, ja kuulun taas "normi-ihmisiin"...oon saanut vakiotyöpaikan, terveen parisuhteen, hyvän asunnon. Kaikki on ok, paitsi jos en saa lääkettä mistään niin oon kipeä, etten pysty tekemään töitä. Vihaan sekaisin olemista ja oon absolutisti. Pupre sai mut sieltä piripaskasta pois. Käytön haluaisin ihan rahan takia lopettaa, koska 70% rahoista menee niihin. Jos reseptin saisi... :) ja voisi pikkuhiljaa tiputtaa annosta.

  VastaaPoista
 8. 6v subun päivittäistä vetämistä takana.. Seitsemäs pvä ilman menossa ja todellinen tahto päästä eroon!! Aiemmin päässyt mut palannut samaan oravanpyörään takas!
  Tein itselleni listan mitä hyvää ja mitä huonoa on tuonut elämääni ja kuten jo tiedättekin hyviä puolia ei tullut yhtäkään mut huonoja loputtomiin asti! Vetohalujen iskiessä luen kirjoittamani.
  Vittumaisin päänsisäinen taistelu!!!

  VastaaPoista
 9. Itselläni tuo Subutex tuli kuvioihin juuri siksi, kun lääkäri lukioaikoina kieltäytyi antamasta minkäänlaista lääkettä täysin lamauttavaan paniikkihäiriööni sekä krooniseen ahdistukseeni. Minun oli alettava lääkitsemään itseäni, että sain lukion ja siviilipalveluksen käytyä. Yhtään tukihenkilöä ei ollut, enkä myöskään tiennyt, että yksityiset sairaalat (joita ei silloisessa pikkukylässäni edes ollut) olisivat todennäköisesti määränneet avuksi bentsodiatsepiinit, jolloin ei olisi tarvinnut omia katulääkityksiä edes aloittaa (tai sitten se tukihenkilö, vanhemmistani ei siihen ollut).

  Puoli vuosikymmentä pyörin noitten itseäni vanhempien "enablereiden" seurassa, ja sitten päätin jättää heidät ja sen sekakäyttöisen elämäntavan. Subu, määrästä riippumatta, ei ole päihdyttänyt minua 3-4 vuoteen, eli antaa vain hieman terveemmän olon. Lopetin myös piikin käytön (n. 5-7x päivässä) yhden illan päätöksellä, ja siitä 2kk eteenpäin vähensin määriäkin niin, että nykyään menee päivässä nokkaan 0,2mg pari kertaa päivässä.

  Pääsin lähiaikoina kouluun (työskenneltyäni kaupungille 3v ja saatuani yhteensä 10 hylättyä kouluhakemusta), mikä antoi kaikenlaista mielihyvää sekä lupausta tulevaan. Haastattelussa olin täysin rehellinen menneestä, mutta en tietenkään kertonut, että vielä joudun noita pieniä määriä käyttämään terveenä pysymiseen. Minkäänlaista halua päihtymiseen minulla ei ole, ja kaikki muut aineet, mukaanlukien alkoholin ja tupakan, lopetin seinään jo vuosia sitten.

  Nyt tuli sitten kutsu terveystarkastukseen (koulutusalana puhdistuspalvelu aikuiskoulutuksena). Ikää on jo 28v, ja koko nuoruus tuli siis tuhlattua. Luokkatoverini ihmettelivät, että miksi minut kutsuttiin terv. tarkastukseen, vaikka heille siitä ei oltu edes vielä puhuttu, ja he olivat aloittaneet koulun 2kk minua aikaisemmin (pääsin mukaan erityisluvalla). Noh, tavalliseen tapaani olin terveyskyselyä täyttäessäni rehellinen, ja heti ensimmäinen asia terkkarin suusta oli, että SUOSTUTKO HUUMETESTIIN? Vastasin, että en, ja hän sanoi, että tämä vastaus on hänelle 100% todiste siitä, että olen käyttäjä, ja vuonna 2014 voimaantulleiden lakien mukaan se on myös riittävä syy potkia minut koulusta pois, minkä hän kuulemma aikoo tehdä. Romahdin itkuun heti huoneesta päästyäni. Parin päivän päästä pitää vielä nähdä lääkäriä, joka tarjoaa viimeistä mahdollisuutta testiin. Noh, tiedän, että Subu näkyy näinkin pienillä määrillä jatkuvassa käytössä testeissä ainakin 1,5-2kk, tod. näk. kauemminkin, eli mitään mahdollisuuksia testin läpäisemiseen minulla ei ole. Pitää tuossa ensi viikon alusta sitten tuhota kaikki, mitä olen tässä viimeisten 7v aikana rakentanut, ja hakeutua vieroitushoitoon (EI korvaus) jonnekin mahd. kauas tästä helvetin kaupungista. Pahinta tässä on, että olin tuon koulun kautta viimein saanut perheeni kunnioituksen takaisin, ja nythän se vedetään pytystä alas kertaheitolla. En usko, että kumpikaan vanhemmistani haluaa edes tulla rehab -klinikalle keskustelemaan.

  Eli keski-ikäisenä sitten taas yritetään päästä töihin. Ei mennyt elämä ihan niin kuin piti. Rakkauteni perhettäni, ja varsinkin pikkuveljeäni kohtaan, on estänyt minua vaipumasta itsetuhoisuuteen. Tiedän, että tämän koulupaikan menettämisen jälkeen en tule enää elämään itseäni varten, ainoa tehtäväni on enää varmistaa, että veljeni ei aikuisikään tullessaan ala lääkitsemään itseään yhtään millään (ahdistus- ja paniikkiongelmat ovat geneettisiä äitini puolelta, minkä takia on ironista, että hänellekään noista asioista ei voi puhua).

  VastaaPoista
 10. Langon kuolemanpelko muuttui kuolemantoiveeksi ja toteutui. Hän hirttäytyi kun ei enää jaksanut. Helvetillinen aine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei! Otan osaa. Kyllä surettaa kun tämmöstä tapahtuu.Hitto! Mä vihaan aineita!

   Poista
 11. Olisipa mahdollista hävittää maailmasta kaikki huumeet ja/tai kaikki päihdeongelmaiset kauas kauas autiolle saarelle (ei paluulippua ikinä). Mä vihaan näitä itsensä ja muut ympärillään (läheiset) tappavia aineide käyttäjiä. Sitten ollaan niin helvetin viisaita "farmaseutteja" olevinaan ja käytetään tollasta koodi- ym.sanastoa. Oksettaaaaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua oksettaa tuo sun asenne. Sä et edes tunne kaikkia päihdeongelmaisia ja vihaat niitä silti! Kannattaisi ensin tutustua ihmiseen ennen kuin alkaa vihata. Jos ei edes tunne niitä joita vihaa, tuo viha on perusteetonta. On totta et päihdeongelmaiset tuhoaa itseään ja aiheuttaa tuskaa läheisilleen, mut silti, onko se syy vihata? Auttaako se mitään? Sä et voi tietää mikä on syy kenenkin toimintaan. Tutustuisit henkilöön/henkilöihin ja heidän taustaansa ennen kuin alat vihata. Toisten vihaaminen ei mitään hyödytä. Se vaan pahentaa asioita ja kuluttaa sua itseäsi kaikkein eniten.

   Poista
 12. Onko normaalia ko mulla tuli subusta ekan kerran hirvee olo? En kokeile enää tokaa kertaa, ei ois pitäny ekaakaa. Mut oli niin paha olla et en pystyny liikkuu ko huimas niin paljo ja sydän hakkas ja rintalasta ihan tules ja kroppa kuumana. Sydämeen sattu ja oksensin 5min välein. Ei oo ikinä mistää ollu yhtä paha olo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kamalalta kuulostaa, eikä kovin normaalilta kuulosta. Toi voi johtua joko övereistä (yliannostus) tai horkat tai sitten saatat olla allerginen kyseiselle aineelle. Varmaksi en osaa sanoa, mutta älä ihmeessä enää kokeile subbanaa, voi olla hengenvaarallista. Onneksi et kuollut! Ole varovainen jatkossa, jooko?

   Poista
 13. Onko normaalia ko mulla tuli subusta ekan kerran hirvee olo? En kokeile enää tokaa kertaa, ei ois pitäny ekaakaa. Mut oli niin paha olla et en pystyny liikkuu ko huimas niin paljo ja sydän hakkas ja rintalasta ihan tules ja kroppa kuumana. Sydämeen sattu ja oksensin 5min välein. Ei oo ikinä mistää ollu yhtä paha olo. Mut oon loppupeleissä onnellinen ja siunattu ko toimi noin ni ei tee mieli uuelleen kokeilla. Tulee vähän tyhmä olo tästä asiasta ees valittaa/kysyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kysyit aina kannattaa hankkia tietoa asioista joiden kanssa on tekemisissä. Tuo kuulosti vaaralliselta ja on hyvä, että olet hengissä. Todellakin hyvä puoli asiassa on se, ettet halua enää kokeilla. Suosittelen pysyy kaukana koko aineesta, ettet jää koukkuun ja koska ei voi tietää varmaksi, mistä tuo johtuu ja ettei vaan sama toistu. Voi olla jopa allergiaa, ellei öykyt tai horkat. Kannattaa olla jatkossa varovainen opiaattien kanssa. Tsemppiä paljon ja voimia! :)

   Poista
 14. Olen ollut korvaushoidossa n. 7-8v ja on kyllä pakko kysyä itseltäni, että miksi minä sinne menin, tietty koska sitä ennen kaikki rahat kuluivat siihen, mutta se on muuttanut elämääni huomattavasti, en nauti mistään, tunteet on hukassa ja itsetunto on nollissa ja olen täysin muuttunut sosiaalisesta hiljaiseen ihmiseen, en puhu juuri mitään ja tarkkailen jatkuvasti olojani, koska niin huonot olot välillä ja en käytä muita aineita. Alussa kun aloitin sen hoidon, niin pari vuotta meni ookoo kunnes pikkuhiljaa alkoi ns. "korvaushoitoväsymys" Masentaa vaan ja mikään ei kiinnosta. Nyt kaduttaa kun menin siihen tai ylipäätään koskin koko subuun, vienyt koko elämäni ja elämänhaluni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lääke sulla menee korvaushoidossa? Mulla menee Buvidal kuukausi-injektio ja se on ollut hemmetin hyvä, vaikka inhoan sitä kun se laitetaan. En muista kuulleeni, että korvaushoito olisi aiheuttanut tuollaisia fiiliksiä kuin sulla. Kuulostaa huolestuttavalta ja todella toivon, että saisit iloa elämään ja pääsisit masennuksesta. Huumekuvioihin ei kannata palata, koska sehän se vasta masentaakin. En tiedä, mitä sanoa. Kunpa saisit asiat kuntoon! Luovuttaa ei kannata koskaan. Toivoa on myös pimeydessä, vaikka sitä on vaikea nähdä. Pysy lujana, älä luovuta ja muista että oot arvokas ihminen!

   Poista
 15. Joo subu on kyllä sellaista paskaa että ei terve. Mä aloin sitä vetämään pirin sijaan mutta en sitten tiedä tuliko siitä hullua hurskaammaksi. Mikään ei tunnu enää miltään, kaikki rahat menee että saa napin ja sitten ajattelee että säästää ja koettaa sen kanssa pärjäillä kohta koko nappi menikin parilla vedoilla ja ollaan alkupisteessä.. Vuokran sentään yhä maksan kaikki muu onkin maksumuistutuksia ja kohti ulosottoa. Ei jaksa enää tätä paskaa...

  VastaaPoista
 16. Hanskasta lähteneen oxy-putken (80-240mg/pv) katkaisemiseen katu-subu toimi, katkolle/vieroitukseen ei olisi ollut mahdollista lähteä ja sinne pääsyäkin olisi joutunut odottamaan viikkoja. Molemmat (oksikodoni ja buprenorfiini) ovat hyviä lääkkeitä mutta saatanallista ainetta päihdekäytössä.

  VastaaPoista
 17. Se o sellasta ellei kestä. Tosimies ny pystyy vetelee sillo tällö ja tulee hieno olo vaa. Narkkasin sitä ite päivittäin 11v että tiedän paremmi ku teinityttö 4kk käytöllä missä mennää, mutta nykyää hauskaa o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori vaan, mutta en ole mikään teinityttö enää, olen jo 34v ja narkkasin 14 vuotta. Luulisi, että siinäkin kokemus karttuu, joten turha yrittää vähätellä. Narkkasin vieläpä pidempään kuin sinä. :D

   Poista