torstai 19. marraskuuta 2015

Lukijoiden haastattelu

Tein haastattelun parille lukijalle. Välillä on heidänkin vuoro avautua :) Kiitos Mylmalle ja Maria M:lle! :)
 
1.Miten löysit blogin?
Mylma 1. Löysin blogin googlailemalla ihan umpimähkää ja törmäsin siihen ja kiinnostuin heti.
Maria M. 1. Löysin blogisi vauva.fi aihe vapaa - keskustelupalstalta.
2. Mitä alussa ajttelit blogista?
Mylma 2. Aihe ei järkyttänyt minua sinällään mutta varsinkin alussa ahdistuin siitä, että hyväksikäytön ja koulukiusaamisen takia Jenna tutustui huumeisiin kun oli ihan lapsi vielä.

Jäin koukkuun (hehe) tarinaan ja halusin tietää enemmän siitä miten kaikki alkoi ja missä pisteessä Jenna on nyt. Suorapuheisuus ja rehellisyys teki minuun vaikutuksen.

Maria M.2. Kun alussa luin keskusteluja sinusta ja blogistasi, ajattelin että mikäköhän huuhaa tyyppi siellä kirjoittelee, sitten kun avasin blogisi, se alkoi vaikuttamaan jännittävältä ja mielenkiintoiselta, rupesin lukemaan sitä ja jäin "koukkuun" . :)

3. Mitä ajattelet nyt blogista?
 
Mylma 3.Blogi on edelleen yhtä kiinnostava kun aiemminkin mutta Jenna on kehittynyt huimasti kirjoittajana (tai sitten on vaan helpompi kirjoittaa selvin päin J ) ja sitä on helpompi seurata. Suurin juttu on kuitenkin se että jenna on onnistunut kääntämään elämänsä ihan täysin! Jenna on saanut oikean ADHD lääkkeen ja käy korvaushoidossa, ei ole tullut retkahduksia ja Jenna on löytänyt elämäänsä uutta merkitystä. Siitä on tosi kivaa lukea. Go Jenna!!

Maria M. 3. Ajattelen blogista edelleen samoin, jännittävä ja mielenkiintoinen!

4. Miten blogi on vaikuttanut sinuun ja ajatuksiisi? 
Mylma 4. Isoveljeni alkoi huumeiden käytön noin 15vuotiaana, olin silloin itse 10 v ja sain (ja saan) todella läheltä seurata sitä sekä tutustua kaikkeen (paskaan) mitä huumeet tuo tulleessaan. Blogin tekstit tuntuu usein hyvin tutuilta eikä suoruudessaankaan järkytä mutta jollakin tapaa silti herättää ajatuksia. Tietysti se, että jenna on päässyt kuiville antaa minulle toivoa että veljeni myös joskus onnistuisi siinä..

Maria M. 4. Blogi ei ole sinällään vaikuttanut minuun ja ajatuksiini mitenkään, koska olen ennen sinuakin tuntenut muutamia huumeidenkäyttäjiä ja alamaailman ihmisiä, joten se meno on siltä osin tuttua..

5. Miksi luet blogia? 
Mylma 5.Tykkään siitä ettei Jenna yritä peitellä tai sillä tavalla häpeä sitä mitä on ollut/mitä on tehnyt ja mitä nyt on. Totta kai on varmasti sata asiaa joita hän häpeää menneisyydestään ja toivoo ettei olisi tehnyt niitä mutta uskaltaa kertoa niistä silti. Huumeidenkäyttö on niin tabu ja häpeällinen asia meidän yhteyskunnassa edelleen että huumeidenkäyttäjän omaiset tai käyttäjä itse ei aina edes kehtaa hakea apua tai kertoa ongelmistaan muille.

Maria M. 5. Luen blogia mielenkiintoisuuden takia ja kun minulla on tylsää niin silloin on esimerkiksi kiva lueskella joitakin blogeja vaikkapa!

6. Mitä mieltä olet bloggarista?
 
Mylma 6.Bloggari on rohkea sisukas tyttö joka vielä tulee pääsemään pitkälle elämässä <3

Maria M. 6. Jenna vaikuttaa oikeen mukavalta nuorelta naiselta, jolla on oma persoonallinen tyylinsä. :)
 
7. Mitä mieltä olet blogin aiheesta? 
Mylma 7.  Aiheet ovat kiinnostavia, henkilökohtaisia, ajankohtaisia ja ajatuksia herätteleviä

Maria M. 7. Blogin aihe on erittäin tärkeä!!! Musta on rohkeaa että uskallat tuoda tälläsiä aiheita esille, yleensä kun tällästä aihetta pidetään vähän "tabuna" ja ajatellaan että päihdeongelmaisten tulisi hävetä itseään ja pysyä vain siellä omassa kolossaan päivän valolta piilossa.. Mitä ei todellakaan tarvitse tehdä!!

8. Oletko lukenut koko blogin? Jos et niin mihin asti?
 

Mylma 8. Olen tainnut lukea sen kokonaan :)

Maria M. 8. En ole lukenut blogia kokonaan, olen käynyt blogia vilkaisemassa aina sillon tällöin, mutta nyt olen lukenut tähän asti uusimpaan postaukseesi saakka eli: Weturi lehti projekti, 10.11.2015.

9. Mihin suuntaan blogi on kehittynyt?
 

Mylma 9. Asiat mistä Jenna kirjoittaa on tasaisesti ollut yhtä kiinnostavia, kielellisesti blogi on mennyt parempaan suuntaan.

Maria M. 9. Blogi on pysynyt minusta aika samanlaisena, mutta jos on pakko jotain vastata niin HYVÄÄN. :)

10. Mikä on parasta blogissa? 
Mylma 10. Blogissa parasta on se, että se on rehellinen, antaa uutta näkökulmaa ja että kaikessa se jollakin oudolla tavalla onnistuu olemaan elämän myönteinen kaiken kurjan keskellä.

Maria M. 10. Parasta blogissa on kirjoitustaidot! Jenna osaa kirjoittaa todella hyvin postauksia!

11. Mikä huonointa? 

Mylma 11. Huonointa on se että tekstin ja taustan väri sekä fontti tekee siitä välillä vaikealukuiseksi.

Maria M. 11. Ei ole oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. :)

12. Onko mielipiteesi huumeidenkäyttäjistä muuttunut blogin myötä? Miten? 

Mylma 12.Ei ole muuttunut kovinkaan paljon.

Maria M. 12. Ei ole muuttunut, huumeidenkäyttäjiä, alkoholisteja kuin sekakäyttäjiäkin olen pitänyt ihmisinä aina siinä missä muitakin..
 
13. Mitä haluaisit sanoa bloggarille?
 

Mylma 13. Toivon todella paljon että jaksat tsempata eteenpäin ja pystyisit elämään ilman huumeita. Olet vielä tosi nuori ja sinulla on koko elämä edessä, älä anna himoille periksi. Tulee vielä monta ylä- ja alamäkeä mutta elämä on vaan paljon siistimpää selvin päin J Muista olla armollinen itsellesi, olet käynyt helvetin läpi ja katso miten pitkälle olet silti päässyt.

Maria M. 13. Jenna, pidä tämän hetkisestä polustasi kiinni ja pysy sitkeästi jatkossakin erossa huumeista! Kun muistelet mennyttä elämää, tajuat varmasti suuremmassa mittakaavassa ettei se ollut mitenkään hyvää tai hienoa.. Huumeet saattaa hetkeksi taata hyvän olotilan, mutta se olo mikä niiden käytöstä tulee jälkeen päin on miljoona kertaa pahempi... Ja luin yhdestä postauksestasi kun sanoit ettei sinusta olisi äidiksi. Tiedät kyllä varmasti mihin susta on ja mitä elämältäsi haluat, mutta sen neuvon kuitenkin sinulle antaisin näin lapsirakkaana ihmisenä, että jos sinä vauvan olisit muuten tahtonut jos sulla elämässäsi ei olisi näitä kaikkia ongelmia ollut, niin enpä luovuttais vielä sen unelman suhteen... ;) sun toipuminen on nyt hyvässä vauhdissa ja et tiedä mikä olosi on esimerkiksi 4-vuoden päästä? Jos homma jatkuu yhtä hyvää rataa kuin tähänkin asti... Saatatkin tuntea 30-vuotiaana tai sen jälkeen, että susta olisikin äidiksi! Monista päihdeongelmaisista/entisistä rikollisista on tullut myöhemmin hyviä vanhempia ja jos on mielenterveysongelmia, ei nekään välttämättä estä vanhemmuutta, pääasia on että se mielisairaus on saatu tasapainoon.. Eli älä kiellä joitakin unelmia, jos sinulla niitä on, kuuntele rauhassa kehoasi ja mieltäsi ja katso mikä tilanne on vuosien päästä, koska sinulla on aikaa...! :) saattaa myös työkyky palautua ja saatat löytääkin jonkun unelmaammatin mitä haluaisit lähteä opiskelemaan tai tekemään... :) mieti mikä voisi olla sellainen. Mielekäs työ pitää elämän myös virkeämpänä ja sut vielä paremmin poissa huonoilta teiltä!

14. Entä muille lukijoille?
 

Mylma 14. Älkää tuomitko ketään ennen kun tiedät heidän (koko) tarinansa.

Maria M. 14. Muille lukijoille haluaisin sanoa sen verran, että älkää tuomitko päihdeongelmaisia/rikollisia niin kovalla kädellä! Osahan täällä ymmärtää ja puolustaa Jennaa, mikä on tosi hienoa, mut sit on liian paljon yleisestikin tässä elämässä ihmisiä jotka ovat valmiita lyömään lyötyjä ja tuomitsemaan liian kovasti ihmiset joilla on jo valmiiksi ongelmia..... ! Mistä sellainen on kotosin? Perseestä minun mielestä. Mun omaan luonteeseen kuuluu piirteet: ymmärtäväisyys, avoimuus ja empaattisuus... Ehkä minä sen takia löydän mielestäni/sydämestäni sijaa myös päihdeongelmaisille ja rikollisille. Tiedän että jotkut ihmiset tässä vaiheessa buuaa minulle ja pitää tyhmänä, mutta rehellisesti haluan kuitenkin haastaa teidät kaikki ajattelemaan asioita, vaikka uskon myös sen että en voi kaikkien persoonallisuuksia ja mielipiteitä muuttaa... Monesti vaan ihmiset, joilla on päihdeongelmia ja rikollinen tausta, niin on ollut jo lapsuudesta lähtien ongelmia esimerkiksi kotona, päihdeongelmaiset vanhemmat ja väkivaltaa... Niin onko se mikään ihmekkään jos lapsi tai nuori menee kanssa sekaisin ja rupeaa pelehtimään esimerkiksi huumeiden kanssa??? Kun ei ole tasapainoista kotia, ei rajoja, ei rakkautta, ei kasvatusta.. Niin miten sellaisen pienen ihmisen pitäisi osata käyttäytyä yhtä fiksusti kuin aikuinen ja osata kiertää huumeet ja rikollisuus vielä kaukaa ? Helposti tuommosessa sekavassa elämän viidakossa eksyy lapsi/nuori ja lähtee sitten huonoille poluille... En minä myöskään oo sinisilmänen, kyllä mä tiedän että esimerkiksi nämä narkkarit tekevät paljon pahaa myös muille ihmisille! On väkivaltaista velanperintää tai muutenkin väkivaltaa, saatetaan puukolla uhkailla vaikka kaupan kassaa kun ollaan niin perkeleen sekaisin.......... Enkä minä väkivaltaa hyväksy ulkopuolisia ihmisiä kohtaan!!! Mutta tähän täytyisi löytää joku sovitteleva ratkaisu, jotta kaikilla olisi hyvä olla ja yks minun mielestä on sellanen, että jos jollakin ihmisellä on päihdeongelma ja ongelmia rikollisuuden kanssa, eikä se enää pitkään aikaan oo ollu mitenkään siistiä.. ja tällä ihmisellä on myös erittäin paha olla ja hän haluaisi niistä ongelmistaan ulos... Niin enpä minä ainakaan lähtis tarjoamaan köyttä, että meeppä tuosta narun jatkoks, vaan positiivisella tavalla haluaisin auttaa tätä ihmistä nousemaan takaisin jaloilleen ja kun ihmisellä on ollut rankkaa, tietty se joutuu ite tekee sen työn et pääsee sieltä kuopasta ylös, mutta ei se ole kellekään pahitteeksi että on tukevia käsiä siinä ympärillä... Ihmisellä on aina paremmat mahdollisuudet selvitä vaikeuksistaan, kun on tukevia käsiä ympärillään, kuin että joutuisi täysin yksin taistelemaan ! Näin se vaan on. Narkomaani ja rikollinen ansaitsee myös apua ja kun tämä ihminen on saatu tuettua takaisin normaalin elämän kirjoihin ja työelämään, hän voi korvata terapian ihmisille joita hän on satuttanut... Valitettavasti elämä ei mene aina kuin satukirjoissa, viattomiakin ihmisiä sattuu, eikä se ole oikein mutta siitä pitää pyrkiä eteenpäin... ja kaikki me ihmiset tehdään myöskin virheitä, ne virheet on vaan erilaisia... Kukaan ei silti ole virheetön, tämä pitäisi muistaa..... !!! Näin ollen, meillä jokaisella ihmisellä on oikeus nousta sieltä virheistämme, saada taas kiinni hyvästä elämästä, eikä tarvitse mennä narun jatkoksi..... Narun jatkoksi joutaa ehkä sitten, jos on riistänyt toiselta ihmiseltä kylmäverisesti hengen, eli kyse ei ole ollut mistään itsepuolustuksesta. Sitä asiaa ei voi oikein enää mitenkään sovitella kun toinen ihminen ei enää elä, silloin vois ajatella periaatteella että antaa armon käydä oikeudesta ja elämä elämästä. Mutta siinähän jos vaan uhkailee toista puukolla, ei kuitenkaan riistetä kenenkään elämää... Joten tätä narkkariakin voi uhkailla takasin sitten puukolla niin tilit on tasattu ja terapiarahat päälle maksettu, ei siinä enempää voi. Tälläistä on elämä, aina ei mee nallekarkit tasan. Toivottavasti jokainen nyt ymmärsi kuitenkin ajatusteni pointin, eli ei lyödä lyötyä, jokainen meistä tekee virheitä ja autetaan toisiamme nousemaan sitten sieltä suosta ylös, koska kukaan ihminen ei oo lähtökohtaisesti paha ja kun lapsi syntyy, niin se on kuin valkoinen lakana johon elämä maalaa sitten jälkensä ja ruttunsa.

Mua ärsyttää myös, kun aina sanotaan, et narkkari ite on aiheuttanu sen päihdeongelmansa! No niinhän se on, ellei kukaan väkisin kaada pillereitä kurkusta alas ja tökkää huumeita suoneen.. Mutta onko se ihan täysin kuitenkaan keskeneräsen lapsen/ala-ikäisen teinin valinta, jos kotiolot on huonot ja ei rakasteta, anneta rajoja, niin jos lapsi tai nuori lähtee sitten huumeiden ja rikoksen polulle niin onko se täysin tämän ihmisen itsensä vika... No ei tietenkään ole, vanhemmat ovat vastuussa keskenkasvuisesta ihmisestä !!! ja sitten jos heiltä se kasvattaminen ei onnistu, niin jonkun muun täytyy hoitaa sitten se... Asioilla on syy ja seuraus suhteet. Päihdeongelma on myös sairaus, ihan siinä missä diabeteskin tai sydän ja verisuoni taudit... Otetaan taas esimerkki: Jos ihminen on erittäin liikalihava, syö joka päivä jotain hese mättöä ja berliininmunkkeja, ei harrasta liikuntaa, niin sit jos hän sairastuu diabetekseen niin kyllä se on ihan oma vika et on päästäny ittensä tuohon kuntoon ja että ei elä terveellisesti... ! Kummasti se lihava ihminen kuitenkin saa enemmän pään silittelyä, kuin mitä narkomaani... Vaikka on edelleen kans sairastuttanu ite ittensä, omaa tyhmyyttään. Voin vaikka väittää, et pitkällä ajalla on ihan yhtä epäterveellistä syödä hesburger ruokaa ja berliinin munkkeja joka päivä, kuin käyttää päihteitä joka päivä... Meillä on myös onneksi hyvä oikeus/terveydenhuolto järjestelmä, joka langettaa päihdeongelmaisille rikoksistaan tehdyt tuomiot ja antaa myös terveyden hoitoon apua tarvittaessa, tietysti aina nämä asiat ei toteudu niin kuin pitäisi, mutta kuitenkin... pääasia että toteutuu ainakin jossain määrin ja ainahan sitä toteutettavuutta voidaan parantaa, jos ihmiset oikeasti niin haluaa tapahtuvan. Suomi on suht tasapainonen maa ja toivon että ihmiset saavat täällä jatkossakin apua, vielä parannettuna, jos se elämä syystä tai toisesta lähtee keltä tahansa raiteiltaan... Vaikka myöskään ei ois huonot kotiolot, silti sortuis kokeilemaan nuorena ihmisenä huumeita, jäis niihin koukkuun, nii ei se ole sen kummempaa kuin kokeilla alkoholia ja tulla myöhemmin alkoholistiksi, nuorena helposti uteliaisuudestakin kokeilee kaikkea mikä on kiellettyä, eikä täysin käsitä niitä seurauksia mitä siitä voi tulla... Silloin meidän tulee tukea taas toinen toistamme ja auttaa ylös päin niitä ihmisiä jotka ovat pudonneet sinne kuoppaan, ettei tapahtuis se pahin mahdollinen, elämä loppuis turhasta syystä liian aikaisin! :/

Itse en ole käyttänyt huumeita, eikä mulla ole minkäänlaista päihdeongelmaa, mutta nämä olivat minun mielipiteitä tähän haastatteluun. Haluan vielä muistuttaa kaikkia, että pysykäähän erossa huumeista ja kaidalla tiellä! :)

Mikä blogin teksti koskettaa eniten? Miksi? 

Mylma 15. En osaa nimetä yhtä tiettyä tekstiä, suurin osa koskettaa tavalla tai toisella.

Maria M. 15. Eniten blogissasi minua koskettaa teksti, missä kerrot kuinka ex-miehesi pahoinpitelee sinua ja pitää vankina. Miten kukaan voi tehdä noin, rakastamalleen ihmiselle!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti