torstai 6. elokuuta 2015

JailMail:)

Ystäväni (ystävistäni parhain) joka istuu vankilassa elinkautista halusi kertoa teille lukijoille millainen minä olen hänen silmissään. Kirjotan nyt tänne mitä hän mulle kirjeessä kirjoitti.


"Jenna on minulle ystävänä korvaamaton. Kuten blogista käy ilmi, Jennan elämä ei todellakaan ole ollut helppoa. Tietysti osan vatoinkäymisistä hän on elämäntapansa sivutuotteena aiheuttanut itse itselleen mutta Jenna on joutunut kokemaan vastoinkäymisiä, kaltoinkohtelua ja suoranaista julmuutta enemmän kuin kenenkään pitäisi elämässään kohdata. Tästä huolimatta Jennalla on todella suuri sydän ja jaksaa aina tukea ja tsemppaa muita ja pitää päätä pystyssä. Ei siis todellakaan mikään heikko ihminen! Ja kuinka moni uskaltaa olla yhtä avoin ja rehellinen kuin Jenna, ei sitä voi kun arvostaa! Tästä tytöstä/naisesta löytyy tarpeen vaatiessa myös asennetta ja periksiantamattomuuta, ja voin luottaa häneen täysin. Kai Jennassa on jotain huonojakin puolua kuten meissä kaikissa, ne on tosin minulta pysynyt piilossa. Täyden kympin arvoinen ystävä!"

Tuo oli kivasti sanottu tältä hyvin tärkeältä ystävältäni joka istuu vankilassa ja saa paljon iloa minun kirjeistäni. Hän jopa nimesi minut tärkeimmäksi asiaksi hänen elämässään kun kysyin että mitkä 3 asiaa ovat tärkeimpiä hänelle. Meillä on hyvin syvällinen ja avoin ystävyys suhde vaikka hän onkin lukkojen takana. On mukavaa aina kun JailMail:) kolahtaa postista :) Ja musta on mahtavaa että voin olla tukena ja ilona hänelle noin karuissa olosuhteissa. Hän on vuorannut sellinsä minun kuvilla ja piirrustuksillakin :) Olen kertonut hänelle itsestäni ja kokemuksistani kaiken (kuten hänkin minulle) ja hän ymmärtää mua aivan älyttömän hyvin. Ja miten iso tuki hänestä onkaan ollut, vaikka vankilasa onkin. Aivan mahtava tyyppi, minun rakas murhamies joka on ystävänä korvaamaton ja yksi luotettavimmista henkilöistä joita tunnen. On vaan ikävää että hänen tuomionsa kestää vielä pitkään. Haluaisin niin tavata hänet ja ollaan me suunniteltu tuota vankilassa vierailua, toivottavasti se onnistuu.

Viime kirjeessä virkkasin hänelle kannabis lehden jonka kovetin sokerilla. No, se lehtihän joutui sellaiseen syyniin että.. Ja kappas: siitä oli löytyny JÄÄMIÄ amfetamiinista! :D Enkä todellakaan ollu siihen mitään piriä liuottanu. Tähän on yksinkertainen syy: mulla on amfetamiini lääkitys ja niitä jäämiä on kai sitten tullu mun käsistä kun oon virkannu sitä lehtee. Kuka nyt noin näkyvästi yrittäs saada vankilaan aineita lähetettyä :D Todennäkösesti joudun tästä asiasta vielä kuulusteluihin, mut eipä tuo haittaa, mullahan on ihan laillinen lääkitys.

Kun tää ystävä kävi viimeks saatetuilla lomilla, hän vilkaisi blogiani ja tykkäsi kovasti. Siks hän kirjoittikin tuon tekstin ja halusi että julkaisen sen. Ollaan puhuttu että tehtäis vankila haastattelu missä hän kertoo millaista vankilassa on jne. Ollaan tämä jo tehtykin, mut en oo löytäny sitä kirjettä missä haastattelun vastaukset on. Koitan ettiä sitä kirjettä. Jos ei löydy niin pyydän häntä vastaamaan uudestaan. Sen voin sanoo että se vankila haastattelu on aika mielenkiintoinen kun tää ystävä kertoo siitä meiningistä siellä. Toivottavasti löytäisin kirjeen pian. Mut nyt siirryn koneelta kirjottamaan kirjettä tälle mun murhamiehelle. <3

32 kommenttia:

 1. No miten te ootte sitten tavanneet vai ootteko tuntenu jo ennen vankilaanmenoa?

  VastaaPoista
 2. toi vankilahaastis kyllä kiinnostais!

  VastaaPoista
 3. Minkä ikäinen toi mies on kenen kanssa kirjottelet? :D missä vankilassa se lusii? minkä takia se on tappanut jonkun ihmisen? eikö sua pelota olla tuollaisen ihmisen kanssa tekemisissä? Sorry, jos tuli liian henkilökohtaisia kysymyksiä niin ei oo pakko vastata.

  Ja kuulostaa vähän tän postauksen perusteella et kiinnostut siinä mielessä murhamiehistä, joten vetoaako suhun pahat pojat...? :D onko aviomiehesi enemmän kiltti vai pahis?

  Muhun on iskenyt kanssa välillä noi pahat "pojat", mutta mun raja menee siinä että henkirikoksesta tuomitun kanssa en voisi ikinä olla yhdessä... - mariel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on alta 30v. Enempää en voi kertoa. Ei mua pelota yhtään tämä kaveri. On mulla muitakin murhamiehiä tuttavapiirissä (siinä entisessä) jotka on ihan asiallisia. Ja kyllä, pahat pojat on kiehtovia. Mun mies on hyvis-pahis :)

   Poista
 4. Mitä helvettiä... mitä jos etsisit ystäviksesi kunnollisia, normaaleita työssäkäyviä ihmisiä? Voisi saada sutkin vähän enemmän oikeaan elämään kiinni.

  VastaaPoista
 5. Hei ihan mielenkiinnosta kysyn, mitä sä ajattelet siitä että ystäväsi on murhannut jonkun? (Tai niin päättelen tosta murhamiehestä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mukavaa ole et on sellaseen tekoon päätyny.. Se on surullista.

   Poista
 6. Eikö sun aviomiestä häiritse että sinulla on näin syvä suhde johonkin toiseen ihmiseen, ilmeisesti mieheen? Eikö ole mustasukkainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun mies oo mustasukkanen kun se tietää että mun ja tän murhamiehen välinen suhde on syvää ystävyyttä.

   Poista
 7. Sori vaan mut miten pystyy olemaan ystävä ihmisen kanssa joka on murhannut ihmisiä? Onko se mielestäsi ok vai mitä helv?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti. Vaikka ystävä onkin tehny julman teon, se ei vaikuta meidän väliseen ystävyyteen. Ihminen se on murhaajakin. Eikä tietenkään toisen tappaminen ole ok.

   Poista
 8. Vaikutat aidosti ihanalta ihmiseltä :) Kysyn pari kysymystä, ei tietenkään tarvi vastata jos ei tunnu hyvältä!
  Kuinka vanha sun aviomies on :)?Ootko aatellu korjauttaa hampaita, vai onko sulla hammaslääkäripelkoa tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on ihan hirvee hammaslääkärikammo, se on ihan fobia asteella. Pitäs päästä nukutuksen et pystys menee. Mut sekin pelottaa. Kävin tossa toissa talvena hammaslääkärissä. Eihän siitä mitään tullu. Kun istuin siihen tuoliin, aloin vapista, itkee ja sain paniikkikohtauksen. Eikä ne ollu ehtiny edes alottaa. Vittumaista kun ei saa itteensä kondikseen, hävettää kun huumeet on tuhonnu mun hampaatr.

   Poista
 9. Olis mielenkiintosta myös kuulla mistä rikoksesta hän on linnaan joutunut! Ps sun blogi on ihan mahtava,yks mun lemppari blogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se istuu murhasta. Kiva että tykkäät mun blogista :) Mukava että se kuuluu jopa sun lemppareihin :)

   Poista
 10. Varmasti ystävää ilahduttaa tuollainen kirjeenvaihto! :) Kivaa että sulla on hyviä ystäviä ja kumppani, jotka on sun tukena!
  Olen iloinen sun puolesta.

  VastaaPoista
 11. Moi Jenna!

  Tuli tarve kirjoittaa sulle. Mä olen sua vuoden-kaksi vanhempi nainen. Ja entinen narkkari. Kymmenen vuotta vierähti opiaattien, pirin, viinan ja ryynien kanssa. Väkivaltaa, pelkoa, vihaa, rikoksia, kuolemia, övereitä. You name it. Kaikki tuttuja juttuja käyttövuosilta. Taustalla on koulukiusaamista, huonoa lapsuutta ja hylkäämistä kuten sullakin.

  Tänä päivänä olen kuivilla. Olen saanut olla aikalailla tasan kaksi vuotta. Siis oikeasti puhtaana, millekkään buranaa kovemmalle ei ole ollut tarvetta. Mulla on myös ad/hd. Mä pärjään senkin kanssa nykyään kun pää on selvä. Mielenterveys palautui. Oon saanut oikeasti uuden elämän. Minun ei tarvitse käyttää, ei laillisesti eikä laittomasti. Olen saanut vapautua siitä pakkomielteestä huumeisiin ja kaikesta siitä hulluudesta.

  Elän hyvää elämää. Opiskelen, olen äiti, vaimo ja ystävä. Olen saanut oppia tuntemaan itseni viimein. Saanut itsekunnioitusta ja rakkautta. Siihen en olisi itse pystynyt mutta sain uskomattoman avun NA:sta, varmaan sullekkin tuttu laitosryhmien kautta?

  Rakastan elämääni näin mutta en toki unohda mistä on lähdetty. Siitä kuolemaa tekevästä, vihaisesta ja katkerasta, vainoharhaisesta langanlaihasta nistiraasusta muistuttaa edelleen terveysongelmat ja syvät arpikuopat taipeissa ja ympäri kehoa.

  Joten Jenna. Sun on mahdollista päästä eroon myös noista laillisista myrkyistä ja toivon sulle niin paljon kaikkea hyvää. Että pääset oikeesti elämään kunnolla kiinni ja että tulee se päivä kun et ajattele enää kamaa. Se on mahdollista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!! Hienoa että olet päässyt irti! :) WAU. Arvostan tota oikeesti. Sun sanat antoi mulle lisää voimaa jatkaa eteenpäin, ilman aineita. Toivon että pääsisin vielä eroon korvaushoidostakin. Vielä en ole valmis siihen, mutta sekin aika koittaa vielä, uskon sen. Sä oot vahva nainen, selviytyjä. Kiitos että kirjotit mulle :)

   Poista
  2. Sä pääset kyllä aikanaan! <3

   Mä en siitä vahvuudesta tiedä mutta korvaamatonta on ollut samassa tilassa olevien tuki. Yksin ei pysty tälläiseen. Sitäkin tuli yritettyä, monesti.

   Hei ihanaa syksyä sulle ja lähetän sulle halauksia ja hurjasti voimia! Sussa on niin paljon munaa että pystyt mihin vaan halutessasi <3 :)

   Poista
 12. jotkut ei vaan näköjään osaa kattoo asioita vähä avarammin. mää kans oon tekemisissä muutaman ek :ta istuvan kanssa eikä ne miehet vaikuta mun käytökseen millään tavalla. ihan normaaleja asioita tehdään yhdessä, kahvilla käydään, mökkeillään jne. ainut että sitä kelloo täytyy vahtia ettei pamput hiilly myöhästymisestä. vaikka ois kymmenen ihmistä vieny, on se silti ihminen niiku työki muut anot. herätkää !
  t. kunnollinen perheellinen opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ihmisiä ne vangitkin on, ovatpa tehneet mitä hyvänsä.

   Poista
 13. En ole varma muistanko oikein, mutta eikö sun exä ollut myös vankilassa? Eihän tämä kaveri ole sun ex? Ja vankilahaastattelu olis tosi mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 14. Pelkään itsekin hammaslääkäriä ja "rohkeuteni" sulaa kun istun siihen penkkiin. Itse olen selvinnyt puudutuksella jos on tarvinnut porata. Se neulan pisto sattuu niin vähän että kestät sen varmasti. Tietysti se ei auta siihen että on inhottavaa olla vain suu auki kun joku sorkkii hampaitasi etkä voi olla kuin paikallasi. Puudutuksen kanssa ei tarvitse kuitenkaan pelätä kipua joka on ainakin itselläni se pelon aihe. Joka tapauksessa yritä mennä sinne sillä ei tilanne parane odottamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo pitäs mennä. Hitto kun vaan pelottaa niin perkeleesti. Jospa mä voisin pästä nukutukseen kun mun suu remontoidaan?

   Poista
 15. sit ku se pääsee linnasta, niin onko sulla aikomus jatkaa tätä teidän ystävyyttä kuinka intensiivisesti, meinaan vaan, et se voi kiintyy siellä linnassa suhun liikaa ja susta tulee sille pakkomielle kun pääsee pois. kuten varmaan tiedät, niin siviiliin sopeutuminen jo lyhyelläki istumisella on aika vaikeeta, niin entä sitten joku 15 vuotta. tarkoitan sitä, että kun se pääsee pois, niin eikö sulla sikitä yhtään että se alkaa soittelee sulle jatkuvasti, txt kokoajan, ramppaa oven takana ja vaanii lähiympäristösja rappukäytävässä yms. koska oot sen tuki ja turva ollut niin kauan( jota todellakin arvostan suuresti) niin se ei osaa mennä muualľe hakeen apua eli miten sun miehesi suhtautus tälläseen ja kuinka paljon se rassais teidän suhdetta.. kannattaa pohtia tällästaki vaikkakin mitä oon lukenu niin tän perusteella se ei oo vielä ajankohtasta(siis että pääsee siviiliin), mut kuitenki. mulla on yhellä tuttava pariskunnalla käynyt juuri tälläin ja se oli yhtä helvettiä.. en halua tuomita sitä tyyppiä enkä varsinkaan sua vaikka teksti voi siltä vaikuttaa oot todella tsemppaavan ja symppiksen oloinen ja tunnut haluavan auttaa paljon muita.. oon lukenu sun blogii kauan ja oon tosi iloinen että sulla menee nykyään noin hyvin.. pidä lippu korkeella ja kirjoittele lisää :) - jani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion olla hänen ystävä silloinkin kun se vapautuu. Mut JOS se alkaa stalkkaa ja vainoo niin sit kyllä pistän välit poikki. Aion varautua siihenkin mahdollisuuteen. Toivottavasti niin ei käy. Enkä ajattele että tuomitsisit mua tai tätä linnakundia, kerroit vaan että tällainenkin mahdollisuus on olemassa, ja hyvä niin. Kiitos.

   Poista
 16. Moro! Jäin seurailemaan blogiasi,koska olen kiinnostunut vähän "vakavemmista" aiheista. Löysin blogisi googlen hakusanoilla ja kiitos kun kirjoitat tätä blogia. Toivon,että löydät sen haastiskirjeen,olisi mielenkiintoista kuulla minkälaista vankilassa on. Hyviä jatkoja ja tsemppiä tuleviin päiviin :)

  VastaaPoista
 17. saattaisin jossain tilanteessa elätellä toiveita kenestä vain, varsinkin jos löytäisin hieman läheisriippuvaisen joka suhtautuu minuun rakkaudella enkä ymmärrä miksi... pelkään myös epätietoisuutta, se saa mut tuntemaan itseni heikoksi ja saatan turhautua ja ajattelen syyn fiilikseeni olevan muualla kuin itsessäni. enhän ollut ajatellut aiheuttaa kenellekään paskaa fiilistä en vain ymmärrä, koska olen tyhmä... toivoo au-tomaatti, selleri ja muutama muu

  VastaaPoista