perjantai 28. elokuuta 2015

Hammaskidutusta


Kävin tossa hammaslääkärissä kun tuli tulehdus. Pelkäsin ihan sikana. Sain paniikkikohtauksenkin. Ne puudutti useita kertoja, ei vaikutusta. Tekivät hommansa, ihan vituilleen. Nimittäin repivät multa irti väärän hampaan! Ja nyt se tulehtunu hammas vittuilee. Koskee ihan vitusti, puolet naamasta on ihan turvonnu.. Antibiootit sain, onneks. Nyt ne ei pysty tekee tän eteen mitään kun tulehdus on niin pahana. Pitää siis odottaa et antibiootit alkaa auttaa. Mut jotain hyvääkin: mä sain lähetteen mikkeliin hammaslääkärille. Siel mut laitetaan kuntoon nukutuksessa, luojan kiitos. En tiedä millon sinne pääsen, toivottavasti pian. Ei sit enää tarvi hävetä huumeiden tuhoamaa suuta. Toivottavasti tää tulehdus lähtis paranee pian. Toissa iltana oli niin saatanalliset kivut et luulin jo kuolevani. En muista millon viimeks on ollu niin kovat kivut. Iltasin ne kivut aina kovenee, en ymmärrä miks. Vaikka otan buranaa ja panadolia 1000mg kumpaakin niin silti sattuu. Toivottavasti tää menis pian ohi. Ärsyttää tuo hammaslääkärin moka. Pelko vaan kasvo kun tekivät virheen. Eihän sile mitään voi, ymmärrän et virheitä tapahtuu, mut pelkään silti. Entistä enemmän. Mut vaikka pelottaa, niin menen kyllä varmasti sinne mikkeliin nukutukseen ettei tarvi sit enää jatkossa kärsiä tällasista jutuista. Toivottavasti pääsis sinne pian. Kova on turvotus, kova on paine ja kipu.. Kipeä hammas kuittaa.

13 kommenttia:

 1. huhhuh karmeeta :( toivottavasti saat suun kuntoon sit mikkelissä

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta!! Tee ilmotus hoitovirheestä! Saat tosta korvaukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tehdään ilmoitus hoitovirheestä? En oikeen tiedä siitä mitään..

   Poista
 3. Sielua kylmää kun luin kokemuksistasi hammaslääkärin tuolissa. Sulla on ollut todella huono tuuri kun menetit väärän hampaan. Tuosta hoitovirheestä pitäisi tulla korvaus hammaslääkärin potilavahinko vakuutuksesta. Olet kuitenkin todella rohkea ja sulla hirmuinen kivunsietokyky kun annoit ruveta poistamaan särkevää hammasta vaikka puudutus ei toiminut. Miksei tuollaisessa tapauksessa potilaalle anneta vaikka morfiinia vaan ruvetaan tekemään ilman toimivaa kivunlievitystä äärimmäisen tuskallista toimenpidettä.

  Itse en tosiaan tiedä mitä tekisin jos hammasta särkisi ja lekuri sanoisi että hammas ei puudu mutta koita kestää. Se se läpitunkeva kipu joka tulee jos porataan ilman puudusta on pahin kipu minkä tiedän. Siinä aika tuntuu loputtoman pitkältä. En ole onnekseni kokenut hammassärkyä mutta sanotaan että se on kovimpia kipuja mitä en epäile. Toivottavasti pääset mahdollisimman nopeasti Mikkeliin ja sulta hoidettaisiin kerralla kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! En ymmärrä itekään miksei ne antanu mitään kipulääkettä ennen eikä jälkeen. Ja mä sanoin monta kertaa ettei toi puudutus toimi. Silti, huh huh. Hammaskipu on kyl pahin kipu mitä on. Se hampaan poisto kesti vaan 20min, mut musta se tuntu 2 tunnilta. Hitto että tärisin ihan paniikissa ton operaation jälkeen.

   Poista
 4. Välttämättä ei silti tapahtunut hoitovirhettä.. jos moni hammas on huonossa kunnossa, on vaikea määrittää mikä hammas on just se kivun aiheuttaja. Luulen että hammaslääkäri on poistanut sen mikä on ollut todennäköisin säryn aiheuttaja. Joskus voi monikin hammas olla yhtä aikaa kipeänä ja ehkä juuri sen puutumattomuuden & pelon takia ei viittitty sua sitten enempää "rääkätä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin mäkin ajattelin. Enkä aio mitään valitusta tehdä koska jokatapauksessa sekin hammas ois jossain vaiheessa revitty irti.

   Poista
 5. Hammassärkyyn ei auta yhtään mikään. Vahvatkin lääkkeet tekee vaan sen ettei niin kiinnosta että sattuu mutta ei se kipu lähde. Ikävää että joudut odottamaan, toihan on kiireellistä ja noin kova kipu lähes invalidisoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli aivan kauheeta se kipu! Onneks antibiootit autto, ja nyt ei oo enää kipujakaan ollut ja turvotuskin laskenu.

   Poista
 6. Tarpeeks harjottelee niin kyllä hammaskivun saa pois.. Kylmä vesi pullo poskee vasten ja sit odottaan et ibumax toimii.. Tai sitten vaan painaa poskee tyynyy vasten tarpeeks kauan..
  Eihän tää hauskaa oo kun putoo hampaat suusta kymmenen vuoden pirin ja kuuden vuoden subun vedon jälkeen mutta perkele uskalla enää mennä hammaslääkäriin kun viime kerralla pari vuotta sit olikin ekan kerran about 8vuoteen uus eri hammaslääkäri, hampaan poiston jälkeen tuli itekin täristyä joku 10minuuttia siinä tuolissa :(

  Just löysin tän blogin, tuli vuosia sit itekin kirjoteltua hetken aikaa.. Mut kaikkee hyvää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan se kamalaa kun on noita kipuja. Mäkin pelkään hammaslääkäriä ihan vitusti. Onneks sain ajan nukutukseen mis mut hoidetaan kuntoon. Kannattaa sunkin koittaa saada nukutus aika.

   Poista
 7. Hui, kamalaa että väärä hammas revittiin irti. Minun pitäisi hammaslääkärissä käydä, tosin ihan tarkastuksessa. Toivottavasti eivät sieltä ole mitään repimässä. Kovasti minuakin aina nuo käynnit pelottavat. https://halham.fi/#palvelut

  VastaaPoista