sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Huumeiden käytöstäni

Sain muutamia kysymyksiä lukijalta ja ajattelin nyt vastata niihin. Kyse on ajasta jolloin käytin vielä aineita.

1. miksi käytit?
- Alussa helpottamaan omaa pahaa oloa, loppuvaiheessa käytin pysyäkseni terveenä, eli ilman refloja. Tietenkin myös yks suurin syy oli tää pään sekasin saaminen. Aineissa kaikki oli "hienompaa ja helpompaa" mikä ei kyllä kauaa kestänyt. Ja kun sen tajusin, oli jo liian myöhäistä lopettaa kun olin jo niin koukussa.

2. Mitä sait siitä irti?
- Helpotusta, turvaa, euforiaa, itsevarmuutta, voimaa, uskallusta, iloa, nautintoa, jännitystä.. Lopulta tunsin olevani normsaali vain aineissa.

3. Milloin huomasit että se oli enemmän haitallista kuin hyödyllistä?
- Muutaman vuoden päästä kun aloitin. Se oli niitä aikoja kun tajusin olevani koukussa, mikä oli ensin järkytys, mut sit siihenki tottu ja jatkoin vaan vetämistä samaan tahtiin, aina vaan lujempaa ja lujempaa.

4. Mitä kaipaat huumeiden käytössä?
- Niitä hyviä fiiliksiä, kunnon nousuja, ihan tutkalla olemista, piikittämistäkin joskus.. Vaikka se oli helvettiä, oli siinä ne hyvätkin puolensa. Mut en halua muistella niitä, himot iski jo :D

5. Mitä aineita kaipaat?
- Amfetamiinia. Vaikka mul onkin amfetamiini lääkitys, siinä katupirissä oli se oma hohtonsa. Muita aineita en niinkään kaipaa. Subua kaipaisin varmaan jos en ois korvaushoidossa. Kannabistakin kaipaan sillon tällön.

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi tänään ja luin jokaikisen postauksen.
  En yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko.
  Opiskelen ensimmäistä vuotta sosionomiksi ja haaveenani olisi työskennellä päihderiippuvaisten kanssa, erityisesti huumeiden (ex)käyttäjien parissa. Olen aina ollut tavallaan kiinnostunut huumeista, en siinä mielessä, että itse tahtoisin käyttää. Vaan tahdon tietää mikä ihmisen ajaa tekemään itselleen jotain niin pahaa ja mitä kaikkea huumeiden käytöstä voi seurata. Olenkin vuosien saatossa ahminut huumeista kertovia kirjoja ja tutkimuksia, artikkekeita yms.
  Moni läheiseni ja ystäväni on kysellyt miksi ihmeessä tahdon auttaa "narkkareita". En osaa sitä tarkasti selittää, minulla vain on sellainen tarve.
  Tämä blogisi on aivan mahtava ja mielenkiintoinen, ja vahvistaa vain entisestään haluani auttaa.
  Tosi paljon tsemppiä sinulle Jenna! :)
  T: tuleva sosionomi vuosimallia 95

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mahtavaa että sinun kaltaisiakin ihmisiä on, että on halua auttaa narkkareita. Arvostan!

   Poista
 2. Pakko kysyä että oletko lopettanyt kannabiksen käytönkin ja miksi? Itse en pidä sitä huumeena tai milläänlailla haitallisena. Enempi "hyödyllisenä"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailenpa tähän jotakin, vaikken olekaan se, jolle kysymys esitettiin :).

   Vaikka kannabis onkin varsin mieto päihde ja monien tutkimusten mukaan haitattomampi kuin esim. alkoholi niin ei sekään ihan haitatonta/vaaratonta ole. Pilvessäkin on jotain haittoja ja osa haitoista on sellaisia, jotka ilmenee vasta pidemmän ajan jälkeen. Kuitenkin suurimmalla osalla pössyttelijöistä näitä haittoja ei kuitenkaan ilmene käytön pysyessä kohtuudessa, mutta monilla narkkareilla/sekakäyttäjillä päämääränä on puhtaasti pään sekoittaminen, aineella millä hyvänsä. Siinä mielessä pelkkä kannabiskin muodostuu helposti ongelmaksi, kun motiivi käyttää sitä on tuollainen ja huumeista irti pyrkivällä narkomaaneilla kannabiksen käyttökin voi jossain tapauksissa herättää halun käyttää kovia huumeita (en yleisesti usko porttiteoriaan, mutta tässä yhteydessä se on mahdollista).

   Terveisin satunnaispössyttelijä, jolla on viereisessä huoneessa 4 kasvia kasvamassa :)

   Poista