keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Läheisten tuska


Miltä tuntuu menettää läheinen huumeille? Se on varmasti hirvee järkytys, pelottava shokki. Läheinen joutuu koko ajan pelkäämään että mitä kaikkea käyttäjälle voikaan sattua. Kyseessä kun on eräänlainen leikki kuoleman kanssa käyttäjällä. Mun faija pelkäs jokaista puhelua ja ovikellon soittoa siks koska se odotti että millon sille tullaan kertomaan että tytär on kuollut. Huoli läheisestä on kova. Se tuo myös pelkoa, surua, epätoivoa.. Sitä tuntee itsensä voimattomaksi kun tuntuu ettei mikään auta vaikka miten yrittää käyttäjää auttaa. Se tuska lamauttaa. Kaikki se huoli, miten vaarallisten tyyppien kanssa käyttäjä pyörii, mitä rikoksia käyttäjä tekee, yliannostukset, laitokset, onnettomuudet, kuolema.. Mitä tahansa voi olla odotettavissa, aina pelkää pahinta. Ja kaikki apu yritykset ja järkipuhe menee kuuroille korville. Käyttäjä valehtelee läheisille, luottamus menee, välit viilenee, käyttäjä etääntyy, läheinen myös koska tuska on niin kova ja tuntuu ettei mikään enää auta. Käyttäjä elää omassa kuplassaan, ei tajuakaan millainen on läheisten huoli. Mäkin tajusin sen vasta jälkeenpäin. Ja miten hirveeltä tuntuukaan se kaikki tuska ja paska mitä läheiseni on joutuneet kokemaan! Oman typerän itsekkään huumehörhöilyni takia. Mun läheiset tekivät kaikkensa mun eteen, enemmänkin. Vaikka heillä oli vaikeaa kestää mun käyttämistä ja käyttäytymistä, ne eivät mua hylänneet. Tietenkin ottivat etäisyyttä, mut kuitenkin jatkoivat mun tukemista ja auttamista. Monet kerrat ne kävi sairalassa mua kattomassa kun olin meinannu kuolla, pitivät yhteyttä tiivisti katkoilla, puhuivat järkeä, toivat ruokaa, pelastivat minut millonkin mistäkin nistiretkiltäni ja pahoinpiteleviltä poikaystäviltä, veivät mut hoitoon useita kertoja.. Lista on pitkä. Vaikka ne kärsi aivan helvetisti mun takia, ne eivät luovuttaneet. Yks syy siihen oli se, että ne usko muhun, että mä vielä pääsisin irti. Se antoi niille voimaa jaksaa mua. Olen siitä kaikesta läheisilleni helvetin kiitollinen, en tiedä miten voisin hyvittää sen kaiken tuskan.. Faija sano kyllä et paras hyvitys on se etten käytä. Mutta silti. Miten voi hyvittää kaiken sen painajaisen mitä ne joutui mun huumeriippuvuuden takia kestämään? Se tuntuu itestäkin ihan hirveeltä kun muistelen mitä kaikkea ne ovatkaan joutuneet näkemään, kuulemaan, kokemaan, tekemään.. Vahvoja ovat, hitto soikoon kun jaksoivat!

Haluisin vielä sanoo..

Huumeidenkäyttäjän läheiset:
Älkää antako periksi! Helvettiä se on, mutta aina on toivoa. Älkää hylätkö käyttäjää kokonaan, se vaan voi pahentaa tilannetta. Puhukaa! Vertaistuki on tärkeää, myös ammattiauttajat. Hankkikaa tietoa riippuvuudesta ja olkaa käyttäjän tukena vaikka se olisi vaikeaa. Käyttäjä ilman läheisiään saattaa menettää viimeisetkin toivon rippeet. Älkää kuitenkaan hyssytelkö, puhukaa suoraan. Ja yrittäkää ymmärtää. Jos tilanne on kovinkin paha, pieni välimatka on ok, mutta pitäkää yhteys. Voimia!

Huumeidenkäyttäjät:
Lopettakaa! Se on ainoa keino saada asiat kuntoon. Ajatelkaa läheisiäänne ja heidänkin tuskaansa. Vaikka koukku on kova, se ei ole voittamaton. Voimia!

13 kommenttia:

 1. Tiedän mistä puhut tässä, olen itse ollut se surusta suunniltaan oleva läheinen. Meidän perheessä asiat päättyi huonosti, mun broidi ammuttiin vuosi sitten ystävänsä toimesta. Molemmat oli narkkareita.. Voi että mä vihaan huumeita ja sitä mitä ne tekee ihmisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei.. Kamalaa. Otan osaa. Hirvee juttu, ei voi muuta sanoo. Vetää hiljaseks.

   Poista
  2. Hei Jenna! Moni mun tuttava ja läheinen ystäväni on saaneet apua Minnesotahoidosta. Myös Rehappi ja Avominne on yhtä hyviä paikkoja, jos oikeesti haluut saada elämästä kiinni! Nää kolme tahoa hoitavat alkkiksia, narkomaaneja, sekakäyttäjiä jne ja nää on ainoat tahot Suomessa jotka antaa päihderiippuvaisille HOITOA! Kannattaa käydä tutustumassa noiden nettisivuihin, sieltä saat lisää tietoa. Kannattaa myös käydä näiden järjestämillä luennoilla (jotka on ilmaisia), sivuilta löytyy yhteystiedot.. Jos mikään muu hoito ei tehoa niin nämä kyl tehoaa ,jos oikeesti haluaa päästä kamasta irti! Kannattaa kokeilla! Mutta vaikket menis hoitoon niin käy edes nettisivuilla ja ilmasella luennolla (ihan sama mikä noista kolmesta) et menetä siinä mitään! ;). Näissä paikoissa kaikki terapeutit ym. henk.kunta luennoitsijoita myöten ovat kaikki itse toipuneita päihderiippuvaisia, joten heillä on ihan eri valmiudet ymmärtää kuin sellaisella jolla ei ole omakoht. kokemusta. Tsemiä!

   Poista
 2. Ensimmäinen hyvä ja sekee fontti! vaikka aikaisemmat onkin olleet kauniimpia, niin mule tärkeempi asia on se, että fonttia on helppo lukea. Peukalo ylös siis! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, Olitko Iltalehden jutussa? :)

  VastaaPoista
 4. Hei, Olitko Iltalehden jutussa? :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus, sai ajattelemaan! :) Ja uskon että paras korvaus kaikesta isällesi on se, että pysyt kuivilla! Paljon tsemppiä!
  Ps. Voisitko jotain postausta tehdä tyylistäsi, itsekin kun goottityylinen olen niin tykkäisin lukea ja katsella kuvia, olet kaunis.
  - V

  VastaaPoista
 6. Olet kunnioitettva ja hieno ihminen! Hienoa että olet päässyt huumeista eroon!
  Itse taistelen kovasti samasta asiasta ja aijon voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Voimia paljon sinulle!! Uskon että pystyt lopettaa kun vain tahdonvoima riittää, ja uskon että sulla sitä on. Tsemppiä!

   Poista
 7. Itku tuli... Itse läheisintä ystävää tukeneena, huumeista vierotuksessa... Rankkaa. Se on helvetin rankkaa läheiselle. Mutta vielä rankempaa käyttäjälle. Päivääkään en vaihtaisi, kun lopputulos oli raitis mies josta myöhemmin tuli avopuolisoni. Monet kerrat kysy itteltään että miksi itseään kiusaa, antais vaan paskan olla... Mutta toivon että useampi ihminen olis tukena, eikä luovuttais. Käyttäjien joukossa on ihania ihmisiä, jotka leimataan pahoiksi aineiden vuoksi. Kun saadaan poistettua ne aineet, jää se ihana ihminen joka ansaitsee vain parasta. Hienoa että olet itse päässyt kuiville! Nostan hattua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olet kestänyt ja saanut miehesi kondikseen :) Mahtavaa kuulla kun joku on päässyt irti.

   Poista