perjantai 13. tammikuuta 2017

Kuvia ja ajatuksia


 Joku sano et mul on kaunis hymy ja pyys lisää kuvia. En oo mikään linssilude, valokuviin joutuminen ahdistaa :D
En tiedä miks.
Tai tiedän.
Mä häpeen itteeni. Mun ADHD-lääkäri sano et häpeä on normaali tunne lopettaneelle käyttäjälle. Enkä ihmettele kyl yhtään.
Kaikki se mitä kaman takia tein ja mitä mulle tehtiin oli niin kamalaa et vähemmästäkin sitä häpeää tuntee.
Toivottavasti pääsen siitä eroon vielä joskus.
 "Miks sul on rautaa niin paljon naamassa?" kysyy moni.
Koska mä tykkään lävistyksistä.
Niihin sisältyy myös muistoja. Jonkun tein koulun vessassa, muutaman psykiatrisella, matkan varrella millon missäkin.
"Miks sä käytät aina mustia vaatteita?" jotkut kysyy.
Koska musta sopii mulle parhaiten.
Oon esittäny vastakysymyksen: "Voisitko kuvitella mut vihreissä housuissa ja kelta-puna-raidallisessa paidassa?"
Vastaus: "En todellakaan."
En minäkään. Siks käytän mustaa.
Multa kysyttiin et jos mä retkahtaisin, niin kertosinko sen täällä.
Miks en kertois?
Ei ois mitään järkee olla siitä kertomatta. Itteeni mä siinä eniten kusettaisin. Ja tää blogi menettäis merkityksensä.
Oon tähänkin asti kertonu asiat avoimesti, joten miks alkasin kusettaa? Mä arvostan mun lukijoita, joten haluan olla rehellinen.
Jos siis joskus retkahdan, sanon sen kyllä.
Toivottavasti sitä ei tapahdu.

26 kommenttia:

 1. Hei, sullon myös nätit silmät! Menneisyys on onneks takanapäin, oot myös päässy pitkälle joten vaikka hävettää niin muista olla myös ylpeä itsestäsi. Kaikki mokaa mut ihmiset muuttuu. Tsemppiä jakoon!

  VastaaPoista
 2. Sellainen aito, normaali nätti elämäniloisuus paistaa silmistäsi, silmäthän ovat sielun peili. Kovia olet kokenut, kaikesta suunnilleen selvitty joten on syytäkin iloita.. tuntea itsensä taas ihmiseksi. Vanhoja ikäviä kokemuksia on vaikea unohtaa, mutta niitä voi korvata kaikella hyvällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän Se on. Vaikka menneisyys kummitteleekin niin Se on menneisyyttä. Onneks. Eiköhän ne ajan kanssa tasoitu.

   Poista
 3. Suomalainen vai suomilainen ;) Breivik ;) siinäpä mietittävää ;)? http://suomi-euroopan-p-korea.blogspot.fi/ Viimeisin kannanottoni islamisaatioon, maahanmuuttoon ja virkaloisiin. Seppo Lehto kuntavaaliehdokas Tampere

  VastaaPoista
 4. Paljon respectiä sulle, oot kulkenut tosi rankan polun ja selkeesti noussut sieltä, kuin feenix lintu tuhkasta! Saat syystäkin olla ylpeä itsestäs, eikä tarvi tuntea häpeää. Sulla on sellasia kokemuksia takanas, jotka kasvattaa henkisesti paljon enemmän kun mikään koulu maailmassa.
  Ottaa päähän sun puolesta kun jotkut täällä epäilee että oisit retkahtanut jos et hetkeenn kirjota tms.. Mul on kans adhd ja oon toipuva addikti ja samaistun moniin sun juttuihin :) Ois kiva joskus jutella mut ymmärrän kyllä jos sulla on jo tarpeeks tyyppejä kenen kaa kirjottelet s-postilla tms :) kaikkea hyvää ja muista että oot kaunis niin sielultas kuin ulkoisestikin! Ja tosi rohkea myös

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on harvinaisen inhottava tyyppi. Älä enää mee sen lähelle. Se voi yrittää uudestaan. Muakin käytettiin hyväks kerta toisensa jälkeen. Jatkuvasti. Anto ne mulle kamaa mut silti Se oli inhottavaa. Ja hiton tuhoisaa. Oon vieläkin niin rikkinäinen sen takia kun annoin käyttää itteni hyväks.

   Poista
 6. Onko nämä kuvat ihan uusia otoksia sinusta? Minusta nimittäin näytät niissä todella paljon terveemmältä kuin aikaisemmissa kuvissa :) Mukavaa alkanutta vuotta ja paljon voimia toipumiseen. Aika parantaa syvätkin haavat. Sun blogia on kiva lukea, toivottavasti kirjoittelet jatkossakin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on nää uusia. Joulukuussa otettuja. Kiva kuulla et näytän terveeltä :)

   Poista
 7. Oma tyyli on oma tyyli, ja musta taitaa muutenki olla se käytetyin väri vaatteissa.
  Voisitko joku kerta kirjoittaa esim siitä kun piikitit ekaa kertaa, jos muistat sitä? Mitä pistit, mihin ja miks? Tarjosko joku sulle sitä vai halusitko ite piikittää? Entä onko sulle jääny arpia neuloista? Ootko nähny vierestä kun joku vetää överit, miltä se näytti? Ootko ite joutunu sairaalaan useinki? Kerro jotain pahimpia juttuja mitä oot kaman takia tehny, ja onko sut pakotettu tekee millasia juttuja?
  Tämmösistä ois "kiva" lukee jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos aiheista. Voisinhan mä noita asioita vähän valaista kun tulee Sellanen fiilis et pystyy noita muistelee. Ei mitään kaikkein kivoimpia kokemuksia..

   Poista
 8. Olet hyvin kaunis, sisäisesti ja ulkoisesti. Ja vahva ihminen, kun tarkastelee elämänpolkuasi! Uskon, että itsensä hyväksymisenkin oppii ajan kanssa, jos se ei ole "sisäsyntyistä". Ja tarvittaessa hakee apua siihen työstämiseen! Silloin varmuus säteilee myös muille. Ihanaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, ajan kanssa varmaan opin itteni hyväksyy. Uskoisin. Hyvää kevään odotusta sullekin!

   Poista
 9. Moi Jenna! Onnea valitsemallasi tiellä! Turha on hävetä mennyttä. Katso ennemmin tulevaisuuteen. :) Muista että itse valitset tueiesi! kaikkea hyvää sulle jatkossa, ja päivä kerrallaan.

  VastaaPoista
 10. Moi! en oo ehkä vuoteen käyny täällä lueskelemassa. Nyt tulin taas! Kiva nähdä, että sulla menee paremmin. Näytät terveeltä ja onnelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) mä olenkin onnellinen ja aikalilla terveemmässä kuosissa kuin vaikka vuos sit. Niin ne asiat muuttuu :)

   Poista
  2. Mistä noita villalankarastoja saa vai tehdäänkö ne itse? Jos tehdään niin miten? Kiitos :)

   Poista
  3. Ne on ihan perus kuiturastat joita saa tilattua cybershop.com

   Poista
 11. Terve Jenna!
  Mahtavaa nähdä kuuinka eläväiseltä ja freesiltä näytät noissa kuvissa! Ja tuo varovainen hymykin taitaa olla sitä aitoa. Hienoa!

  Tämmöinen tuli mieleen, kun lueskelin tuota hengellistä blogiasi, että ootkos ajatellut koskaan, että sää voisit olla aika hyvä valistustyöntekijä? Voisit tosiaan tehdä kovaa jälkeä siinä hommassa. Ehkä joku seurakunta voisi auttaa eteenpäin näiltä tiimoilta.

  Ja sitten kun sulla näköjään tuo kynä pysyy kädessä ja kirjoittaminen maistuu, niin säähän voisit kirjoitella hissukses vaikka elämänkertaa.
  Sulla on yli miljoona käyntiä blogissa, niin veikkaisin että joku kirjanen menisi kuin kuumille kiville.
  Taitaisi tuo toimia ehkä jonain terapianakin käydä kirjallisesti läpi niitä menneitä hölmöilyjä. Tai no mistäpä minä tiedän...

  No kuitenkin. On hienoa nähdä tervehtymisesi.
  Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itekin haaveillu et pääsisin työskentelee huumeidenkäyttäjien parissa. Haluisin niin auttaa muita käyttäjiä, olla tukena ja kertoa heille myös Jeesuksesta. Se olis sopiva homma meikäläiselle kun tiedän mitä huumemaailma on. Haluisin niin kovasti olla muiden käyttäjien tukena!
   Ja tuo kirjaprojekti on ollu myös mielessä. Alan kallistua siihen suuntaan et sen vois toteuttaa. Oot ihan oikeessa et Se vois olla terapeuttinen projekti. Ja siitä kirjasta vois olla hyötyä muillekin. En vaan tiedä miten sen toteuttais, tartteisin siihen apua. Oon mä onneks saanu lukijoilta hyviä ideoita. On ollu mukava huomata miten paljon saan tukee ja kannustusta lukijoilta. Arvostan sitä.

   Poista
  2. Kirjan kirjoittamiseen löytyy läjäpäin ohjeita ympäri nettiä, mutta tärkeintä lienee se aloittamisen kynnyksen ylitys.
   Kaiken sun kokeman jälkeen ei yksi kirjanen ole mitenkään madoton ajatus.
   Sinusta on siihen, jos niin päätät.

   Sinähän voisit ensiksi kokeilla kirjoittaa sellaisia novelleja. Lyhkäisiä tarinoita muutamille sivuille ja samalla sun kynäkin teroittuu. Siinä olisi hyvää harjoitusta ensialkuun ja saisit myös hiottua omaa kirjoitustyyliäsi.
   Oikolukijoita löytyy varmaan sun lähipiiristä.

   Mää en ole kovin uskonnollinen ihminen, mutta luulen että sulle on apua tarjolla ihan tuolta Yläkerrasta asti.

   Poista
  3. Niinpä. Ja siitä kirjasta vois olla apua monelle. Mul alkaa jo kehittyy kaikenlaista ideaa kirjan suhteen. pitää katella netistä niitä vinkkejä myös.

   Poista