keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ajatusvirtaa

Moro!
Kesti taas kirjottaminen, pyydän anteeks.
Vuosi ja 10kk kuivilla.
Rauhallista elämää, vähän suruistakin.
Viime kuussa saatoin erään mukavan äkäpää-miehen haudan lepoon. Kovasti Se vittuili, mut oli silti mulle läheinen. Enemmän meillä oli hyvät välit. Kovasti harmittaa kun Se ei ollu uskossa. En nyt ala uskon asioista puhuu, joku Viel kuvittelee et mä yritän tääl saada herätystä aikaan. Kun Se oliskin mahdollista. Huonolta näyttää. Silti sitä toivon.
Mun elämäntilanne on stabiili. Selkä ollu helvetin kipee. Muuten hyvin. Kamahimojakaan ei voi enää sanoo himoiks. Ne on enää ajatuksia jotka vaan vilahtaa hetkeks.
Voiko narkkari oikeesti muuttua ihmiseks parissa vuodessa? Voiko? Vai oonko mä jonkun mielestä edelleen narkkari? Aina? Jos mä syön lääkkeeni ohjeen mukaan, tekeekö Se musta narkkarin? Saanko mä koskaan ihmisarvoani takaisin? Vai välittääkö kukaan? Miks ihminen tuomitaan menneisyyden perusteella? Mitä ennen tapahtu, Se tapahtu ja nyt on nyt, mitä väliä?
Ei Sellanen oo kivaa kun meet lääkäriin, niin lääkäri heti sut nähdessään huutaa (ja kovaa) et "Sinä käytät huumeita!"
Ja tää tapahtu kun olin jo päässy kuiville.
Sellasta.

19 kommenttia:

 1. Mun mielestä kyl narkkari voi muuttuu paris vuodes ihmiseks, jos se vaa ite haluaa. Mun mielestä on aika törkeää lääkärin sanoa tollee. Mun mielestä ihmistä ei sais arvioida menneisyyden takia. Otan osaa äkäpää-miehen pois menosta vaikka en häntä tuntenutkaan. Hienoa, että olet pysynyt kuivilla pitkään. Jatka samaa malliin. Tsemppiä ja jaksuja! Hyvää uuttavuotta myös. :) ♡

  VastaaPoista
 2. Löysin sun blogin muutama viikko sitten ja luin sen siltä istumalta. Nyt olen jo pitkän aikaa odottanut sinun kuulumisia:) ihanaa kuulla sinusta, voisit kirjoitella useammin!:) ihanaa että olet pysynyt kuivilla! Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoo et löysit blogin. Aikamoinen suoritus lukee koko blogi yhdeltä istumalta :) Koitan kirjotella useemmin. Välillä tulee paljon kirjotettavaa, välillä taas vähemmän. Sen mukaan mennään.

   Poista
  2. No kolmen lapsen äitinä se olikin aika suoritus:D mulla meni aika monta tuntia siihen mutta hyvä niin, yöllä noin kahden aikaan sain valmiiksi. Mä en edelleen hyväksy huumeita mut tää on auttanut mua ymmärtämään mihin ihminen voi ajautua noin rankkojen asioiden/tapahtumien jälkeen. Mä arvostan sun rehellisyyttä, avoimuutta ja tahtoa niin korkealla! Sä pystyt mihin vaan kunhan muistat pitää itsestäsi huolta ja luotat itseesi! Olet huippu mimmi, muista se aina kun katsot itseäsi peilistä:)

   Poista
  3. Kiitti :) Pitää muistaa tuo peilin edessä. Arvostan kovasti näin kannustavia kommentteja. :)

   Poista
  4. tekeekö se musta narkkaria jos syön lääkkeet ohjeen mukaan?? tässä tapauksessahan sinä käytät huumaavia lääkkeitä joihin olet myös riippuvainen eli kyllä se tekee..voi kuule jenna älä huijaa itseäsi..minä olen vanha nisti ja tiedän todellakin mitä on huumeriippuvuus.. ja sanon sen sinulle suoraan että sinun toipumisesi alkaa vasta kun lopetat itsellesi valehtelun! kyllä sä täällä muille ihmisille voit toitottaa kuin olet kuivilla ynm..mutta me kumpikin tiedämme totuuden ettet ole..kyllä minäkin vedin metadonit lyricat ja benzot ohjeen mukaan mutta silti olin sekaisin kuin seinäkello vaikka lääkäri oli mulle määrännyt ne lääkkeeksi ja ne lääkärin määräämät lääkitykset tekivät minusta addiktin..tiedän myös monia tapauksia joissa ihmiset joilla ei ole huumeiden kanssa ollut aiemmin mitään tekemistä ovat olleet onnettomuudessa ja loukkaantuneet ja heille on aloitettu vahva kipulääkitys ja ovat tulleet kipulääkkeeseen riippuvaiseksi ja ovat sitten ajautuneet hommaamaan kadulta aineita kun omat lääkkeet eivät ole enää riittäneet..että näin.. _miika_

   Poista
  5. Yksikään mun lähipiirissä olevista henkilöistä ei pidä mua narkkarina. Ne on nähnyt mitä mun entinen elämä oli ja ovat nähneet myös nykyisen elämäntilanteeni, ja ovat helpottuneita siitä et se vanha meininki on ollu ohi jo yli 3v. Se vanha elämä oli narkkarin elämää, tätä nykyistä ei voi sellaiseksi sanoa. Mä en mene lääkkeistäni sekaisin, mun elämänlaatu on parantunut merkittävästi, pystyn elää suht normaalia elämää ilman tarvetta vetää päätä sekaisin. Kukaan mun läheisistä ei enää pidä mua narkkarina, ne ovat nähneet sen muutoksen mikä mun elämässä on tapahtunut. Jopa vanhat käyttäjäkaverit eivät pidä mua enää narkkarina, vaan ovat olleet iloisia kun joskus on tulleet vastaan, ja sanoneet että on hiton hyvä juttu kun oon saanut elämäni kuntoon.
   Toi valistuksen aikaansaama molekyyliperkele ajatusmalli lemaa puolet suomalaisista narkkareiksi. Vanhuksista lapsiin. Ei se oo niin. Turhuuksien turhuutta koko ajatusmalli.

   Poista
 3. Löysin sun blogin muutama viikko sitten ja luin sen siltä istumalta. Nyt olen jo pitkän aikaa odottanut sinun kuulumisia:) ihanaa kuulla sinusta, voisit kirjoitella useammin!:) ihanaa että olet pysynyt kuivilla! Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 4. Moi Jenna, ja hyvää uutta vuotta :)
  Kirjotan sulle siks, että mun oma pikkuveli on käyttäny nyt noin 20 vuotta. Tuska on hirvee, ja se pelko. Mut aina on toivoo :)
  Tää sun blogi oli oikeestaan mulle sellanen eka kurkistus siihe käyttäjän maailmaan ja mieleen. Pelkäsin tosi kauan ottaa selvää näist kylmist tosiasioista, mulle huumeet on yhtä ku kuolema, kauhu, kylmyys, matala hauta joka on nopeesti kaivettu. Pelkään kaikkee mikä liittyyki huumeisiin.
  Tätä lukemalla oon innostunu lukemaan muidenki tarinoita, ja tää kaikki on vaikuttanu muhun monel tavalla, asenteita myöten.
  Jos mä kirjottaisin kaikist ajatuksistani, ni siit tulis vähintään novelli :)
  Lyhykäisesti siis halusin vaan tulla moikkaamaan sua, ehkä kiittämäänki, täältä mä sain rohkasun lähtä tutkii tätä synkkää käyttäjien todellisuutta, joka on aivan erillään todellisesta elävästä maailmasta (vaikkakin maailma melko mätä mesta nykyään onkin)
  Mä en voi koskaan ymmärtää kuinka joku pystyy painamaan sen männän pohjaan päästäkseen pois täältä,kuolemaan hetkeks, työntää se kuoleman sylki suoneen, sun oman veren sekaan, sun sydämeen, aivoihin, jokaiseen ihosoluun...
  Niin käsittämättömän pelottava ajatus.
  Joka kertahan se on yliannostus. Oli kyse mistä doupista tahansa. Ei ehkä kuolettava, mut jokainen on yliannostus, myrkytys.
  Tästä pitäis mun mielest puhuu enemmän mediassa. Käyttäjää kun ymmärtää ni auttaminenki vois olla helpompaa.
  Mun veli on kuollu huumeisiin monta kertaa. Aina se on elvytetty takas jotenki, viiminen kerta ei oo vielä tapahtunu. Se on 28v, joten aikaa sil vielä on. Se oli joskus pikku enkeli, aina herrasmies ja älykäs. Mut sisältä rikki. Siin ei tarvittu ku yks huono kaveri, jointti, ja nyt 20v myöhemmin sitä ihmistä ei oo enää olemas. On vaan se narkkari.
  Tää on viiltävän kipee asia mulle, kiitti et sain kirjottaa tähän, ja mul olis paljo kysyttävää sulta. Mut tää vuodatus venähti liian pitkäks.
  Kiitos, Jenna :) Sä onnistut kyllä, päivä kerrallaa vaan. Tää systeemi on rikki, mut koita keskittyy hyvii asioihin. Jos systeemi toimis, meitäki olis joku auttanu sillon lapsena. Aikuista rikkoutunutta on hiton paljon vaikeempi korjata, vai mitä ;)
  Kaikkee hyvää sulle, pysy itelles rehellisenä <3
  Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun kirjoitit :) jos haluut niin voit kysellä multa asioita. Laita sähköpostia jenna.harju89@hotmail.com
   Varmasti on raskasta seurata vieressä kun toinen tuhoaa itteään. Se on teille läheisillekin helvetti. Arvaa vaan miten pahalta mustakin tuntuu kaikki Se tuska jota mun läheiset joutu kestää! Tajusin sen vasta kun pääsin irti. Toivon kovasti et sun veljes pääsis myös irti. Jos Se ite sitä oikeesti haluaa, sit Se onnistuu. Mä rukoilen sun veljes puolesta. Jos haluut niin laita sähköpostii ja kysy vaan asiasta kuin asiasta. Haluun olla tukena ja vastaan parhaani mukaan.

   Poista
 5. Hei.

  Menneisyydellä on helppo tuomita. Ihmiset taitavat tuomita helpoiten siten. Ihmiset tuomitsevat sen mitä eivät ymmärrä. Se on sääli, sillä juurihan erilaisuus, toiset ihmiset, tuovat näkökulmia omaan elämään. Ja monen tahon käyttäytyminenkin... Käyttö, alkoholismikin on sairaus, samanmoinen kuin syöpä. Ei se ole ihmisen oma syy. Miksi syöpään sairastuneita sitten kohdellaan eri lailla?

  Oikeastaan tahdon vain sanoa, että oletko miettinyt kirjoittaa tarinaasi? Sinulla kun on äidinkieli suht halussa, niin miksipä et tekisi elämästäsi, kokemuksistasi kirjaa? Onhan sellaisia kyllä olemassa, eteenkin alkoholistien tekemiä, mutta en osaa sanoa onko suomessa kirjoitettu "narkkarin päiväkirjoja". Se voisi kiinnostaa ihmisiä. Ja ja myös tehdä hyvää silläkin saralla, että se varottaisi ihmisiä, nuoria, jotka alkavat käyttämään jotain. Sinulla olisi aika paljon kerrottavaa varmaan. Vaikka juuri se mitä kamapäiset, oikeastaan myös humalaiset miehet oikein tekevät.

  Mutta joo. Kiva kun sinulla pyyhkii hyvin. On niin paljon esimerkkejä niistä huonoista kohtaloista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettiny jo jonkin aikaa et ois hyvä kirjottaa kirja. Perustelit hyvin ton miks mun kannattais se tehdä. Mullahan on jo aika paljon tekstejäkin joita vois siihen käyttää ja muistoja myös. Pitäis vaan päättää et millä tyylillä kirjottaisin. ite en osaa päättää. Olisko ideoita?

   Poista
  2. Moi! En ole sama henkilö kuin tuo äskeinen.
   Minusta olisi hyvä idea käyttää valmiita tekstejä kirjassa. Se voisi olla vaikka "kirjeitä menneisyydestä". Tai novellikokoelma. Tummasävyinen, vähän kauhugenreä liippaava selviytymistarina.

   Poista
 6. Realismi olis varmaan hyvää tyyli. ;) Tarkoitan vain sitä, ettet pelkäisi kirjoittaa myös niistä nistielämän parhaista hetkistä, esim. siitä miksi se on niin koukuttavaa ja yhteisöllisyydestäkin. Vaikutat sellaiselta tyypiltä, joka haluaa välttää innostamasta ketään nistiksi, pus. Mut et sä ketään siihen innosta, sun kirja on kokonaisuus, joka päättyy vapautumiseen. Luulen että se tyyli toimisi paremmin kuin "saarnaaminen". Ne sun käyttöajan jutut on niin lennokkaita, että niitä on mukaansatempaavaa lukea. Osahan täällä on ilmeisesti ollut pahoillaan, kun ei ole enää niin vauhdikkaita kokemuksia postauksissa. Tietysti sun kannalta ihan loistavaa, mutta niille jutuille on kysyntää paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en mäkään haluu saarnata, siitä ei ole hyötyä. Voisin kattoo vanhoisrta päiväkirjoista juttuja siihen kirjaan. Niissä on paljon kamahörhökirjotusta.

   Poista
 7. Olen samaa mieltä että realistinen, kaikkine eri sävyineen, tyyli kirjassa olisi varmasti paras. Todella hyvä idea, toteuta ihmeessä! Sun tapasi kirjoittaa on erittäin hyvä ja mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyl mä alan tulla siihen tulokseen et kirjotan sen kirjan.

   Poista