lauantai 12. lokakuuta 2019

Loikala määrätty lopettamaan + rikostutkinta


Loikalasta on aloitettu rikostutkinta. Tässä linkki juttuun.
https://yle.fi/uutiset/3-10969524

Tässä on myös juttu, joka koskee päätöstä Loikalan  kartanon  lopettamiseen.
https://yle.fi/uutiset/3-11003454

Olen helpottunut, että tuo helvetin esikartano lopetetaan. Kaunishan se on ulkoisesti, hieno ympäristö, mutta sisältä se on helvetti. Noita juttuja lukiessa törmäsin niin moneen tuttuun rajoittamistoimenpiteeseen, joita olen itsekin siellä ollessani kokenut. Siksi mä vähän ihmettelen, et miks Heidi Räyhä (Rauha) väittää, ettei nämä kerrotut asiat muka pidä paikkaansa. Kyllä ne pitää paikkansa. Olen kokenut tuon kaiken itse. Ja tuskin kukaan nuorista keksisi tuollaisia omasta päästään, ne kun vielä täsmää toisten Loikalasta olleiden kertomaan. Yli kymmenen vuotta (ainakin 15v) noi samat sadistiset keinot on olleet käytössä ja tuhonneet monta nuorta. Kauhistuttaa ajatella kaikkia niitä nuoria, joiden elämä Loikalasta on tuhottu näiden vuosien aikana. Miksi se on edes sallittu? Onneksi siihen nyt puututtiin.

Eräs toimittaja oli muhun yhteydessä asiaan liittyen. Maanantaina on haastattelu ja sitä ennen mun täytyy kaivaa Loikalan aikaiset päiväkirjat esiin. Ei varmaan tuu olee helppoa kohdata niitä asioita, mutta koska asia on tärkeä, mä kyllä teen sen. Muistan vieläkin sen tuskan Loikalassa ollessani, kun ei saanut mitään tehdä ilman lupaa ja aina joutui pelkää rangaistusta pienestäkin virheestä. Kerrankin kun kuorin perunaa "väärin päin", sain siitä ihan hirveetä huudot ja vihan. Ja se pelko, mikä oli päivittäin, kun kasvattajilla oli raportti. Sen aikaa oltiin kaikki huonehoidossa ja pelättiin, et kenet ne taas hakee rapsalle kaikkien kasvattajien haukuttavaksi. Sinne kun joutui, se oli ihan hirveetä. Joutui seisoo kasvattajien edessä ihan suorana, kädet sivulla, hiljaa ja kuuntelee yksi kerrallaan jokaisen kasvattajan huutoa ja haukkumista. Kerran jouduin rapsalle siksi, koska muka meikkasin "liikaa".  Siellä sai kuulla, kuinka paska on, siellä nolattiin ja alistettiin ihan pienistäkin "virheistä". Kiellettiin mm. olemasta oma itsensä. Koskaan ei voinut tietää, oliko päivän aikana tehnyt jotain sellaista, että joutuu rapsalle kaikkien haukuttavaksi. Tahallaan meitä pidettiin jatkuvassa pelon ja epätietoisuuden ilmapiirissä. Esim lomille pääsykin oli aina epävarmaa siihen asti, kun olet junassa. Vasta junassa pystyi olee varma, et nyt pääsee lomalle.   Huh huh..

Ei voi kuin ihmetellä tuota sadismia mitä Loikalassa harjoitettiin/harjoitetaan. Eikö kasvattajilla omatunto kolkuta? Eikö ne tajua mitä ne tekee? Vai nauttiiko ne siitä? (Usein näytti siltä, et kyllä nauttivat) Miksi kasvattajat edes suostuivat tuollaiseen toimintaan? Tunteeko ne edes katumusta teoistaan? Vai eikö edes hävetä? Tää on vähän sama ilmiö kuin natsi-Saksassa, jossa ihan tavalliset ihmiset suostuivat hirmutekoihin, kun FUHRER käski. Ja nämä ihan tavalliset ihmiset muuttuivat hirviöiksi olosuhteissa, joissa hullu johtaja pääsee valtaan. Ja vieläpä nauttivat sadistisista julmuuksistaan. Näin myös Loikalassa.  Toivottavasti saavat ankaran rangaistuksen ja kiellon tehdä työtä lasten ja nuorten parissa. Ja aikuisten, vammaisten ja vanhusten parissa myös. Koska jos tuollaiset pääsee jatkamaan "työtään", sama helvetti vaan toistuisi uudessa ympäristössä, uudessa muodossa ja uusien kohteiden kanssa.

3 kommenttia:

 1. Järkyttävää. Voimia kaikille jotka kokenut tuollaista.

  VastaaPoista
 2. Olis mielenkiintoista lukea sun kokemuksista lisää! Pystyisitkö jakamaan jotain tekstejä sun päiväkirjoista tolta ajalta?

  En pysty kuvittelemaan miten hirveitä asioita niin monet rikkinäiset nuoret on joutuneet kokemaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä voi. Luin just vähän aikaa sitten niitä Loikalan aikaisia tekstejä, ja oli kamalaa palata teini-ikään, vieläpä tuollaisessa ympäristössä. :D Mutta eiköhän tuo onnistu, kunhan tää nykyinen tilanne vähän rauhoittuu.

   Poista