maanantai 1. tammikuuta 2018

Verikoe ja loppuun palaminen

Viime aikoina oon ollut hyvin stressaantunut ja vähän tuskainen. Tässä viikon aikana on sit tainnut tulla eräänlainen loppuun palaminen.
 Monta päivää oon ollu niin väsynyt henkisesti ja fyysisesti, niin et kehon jokainen lihaskin on kipee. Ja oon itkeskellyt aika ajoin ihan pienistäkin asioista. Koko ajan on hirvee sisäinen kiire. Sekunnitkin tuntuu menevän paljon nopeemmin kuin normaalisti ja se ahdistaa. Hätäinen olen vähän kaikesta. Et mitä tapahtuu, millon tapahtuu, vaikkei ole syytä ressata. Tuntuu, et on vaan pakko jaksaa, jaksaa jaksaa ihan kaikkee. Tuntuu ettei missään voi olla turvallisesti rauhassa. Jatkuva hälytys tila päällänsä. Ja vaikka nukun yöt, tuntuu kuin ei olis nukkunutkaan.
 Taidan olla aika finito.
 Pelkään kovasti retkahtamista. Inhoan koko pelkoa. Ajatus on vastenmielinen. Silti se vanha Jenna meinaa nousta pintaan aika ajoin.

Kun mä kävin marraskuussa verikokeissa, siitä kaikki taisi alkaa. Mulla epäiltiin sokeritautia, ja sit menin verikokeisiin pahaa aavistamatta.
 Verikokeen tulos oli hyvä, mut itse toimenpiteestä mulle tuli karmee trauma. Se hemmetin pistojälki oli ihan hirvee. Tuli ihan liattu olo. Kun mä otin sen laastarijutun pois, mä järkytyin ja itkien sanoin et "mä haluun sen pois, se on pakko saada pois, se on inhottava!"
 Suihkussakin mä säikähdin kun huomasin sen jäljen, et enkai mä oo retkahtanu. Järkytyin ja sit muistin verikokeissa käynnin. Mulle tuli voimakas häpeän tunne sen jäljen takia. Menneisyys palas mieleen.
 Mä aloin sitten tarkkailla sitä, et häviääkö se ollenkaan, oli niin liattu olo. Se inhotti mua niin paljon, et vieläkin tuskastun kun sitä ajattelen. Inhottaa menneisyys!
 Tuskaa lisäsi vielä se kun erehdyin siivoo vanhaa laukkua. Johan sieltä vuoren sisältä löytyi pari vanhaa paskaista neulaa! Hajosin siitäkin.
 Ton verikokeen jälkeen on vaan mennyt huonommin. Oon paljon herkempi.
 Yhes vaihees joulukuun puolella kerroin sit läheisille tosta verikoe traumasta, ja näytin sitä paikkaa, niin muut sanoi, ettei siinä mitään enää näy. Minä kyllä näin sen selvästi ja näen vieläkin! Inhottavaa. Kun kerroin siitä, vähän sen jälkeen musta alkoi tuntuu, et ihan kuin siihen olis vasta pistetty ja tunsin miten verikin mukamas valui.
 Menin aivan hysteeriseksi ja itkin. Mun mies joutu tulee rauhottelee mua ja katsottiin yhdessä sitä kohtaa. Ei siinä ollu kuin se pienenpieni (mulle suuri) inhottava arpi. Hirvee häpeä ja syyllisyys jostain verikokeesta! Eihän mun tarviis sellasta kokee. Silti.
 Sit viel oon vainoillut, ettei kukaan usko et kävin verikokeessa. Hirvee vainoilu siitäkin.
 Muutenki sen jälkeen mulla on tullu uniin toi hiton piikittäminen. Kaikki siihen liittyvät sanat särähtää ikävästi korvaan. Välillä kun on menny lääkettä ottaa, mieleen on tullu vanha ajatus: "Vedoille". Ne säikäyttää. Unien jälkeen on pitäny tarkistaa et eihän oo tullu piikitettyä. Helpotus ettei, mut ne unet ahdistaa viel päivälläkin. Ja noi ikävät vanhan Jennan ajatukset.. En voi sietää niitä!
 Noi vaan on lisännyt sitä tuskaa. Mua inhottaa niin jo tästä kirjoittaminenkin että on pakko lopettaa.
 En jaksa enkä kestä enää!

7 kommenttia:

 1. Vähän samanlainen olo. Oon 20v ja käyttäny 2,5v suonensisäsiä, subua 2vuotta. Nyt 5 päivää ilman subua, oon vetäny aika lailla tramaleita ja rauhottavia (ja lopuks panacodeja), fyysisesti olo on yllättävän hyvä mutta henkisesti.... Saatan tutkia tunnin taipeessa olevia jälkiä ja romantisoisa sitä paskaa. Mutta siihen me ei enään palata, ei kumpikaan meistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysy lujana ystävä hyvä! Olen sun tukena, voit laittaa mulle sähköpostii jos haluut vertaistukea (aivotukaani@gmail.com). Mua on auttanut paljon irti pysymiseen se, et muistaa niitä kaikkein paskimpia asioita. Ja rukous on mahtava apu ollut myös. Pysy lujana, älä anna periksi! Mä rukoilen sun puolesta. Paljon voimia ja tsemppiä sulle! Sä oot arvokas ja tärkeä ihminen, muista se!

   Poista
 2. Hitosti jaksamisia, me lukijat ollaan sun tukena!!! Kysyisin tähän kylkeen, onks sulla kokemuksia Efexorista? (Venlafaksiinista). Ite alotin viikko sit ja järkyttävät sivuoireet ahistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää sanat merkitsee mulle paljon! Kiitos tuesta!
   On mulla valitettavasti kokemusta efexorista. Aivan karmee lääke! Varsinkin jos pitkään syöt ja sit yrität olla ilman, niin tulee ihan hirveitä sähköiskuja ympäri kroppaa. Jos jo nyt on karmeita sivuoireita niin ehkä kannattaisi jutella josko sen vois vaihtaa. Efexoria en todellakaan suosittele. Jos yhtenä päivänä unohtaa ottaa, niin sähköiskuja tulee. Millasia sivuoireita sulla on? Jos ne on voimakkaita, niin voi olla ettei kyseinen lääke sulle sovi.

   Poista
 3. Hei, kirjoitat lokakuussa viisaasti näin: "Mul on koko ikäni ollu niin, et puhuminen auttaa varsinkin vaikeissa asioissa.
  Jos ei oo ketään kelle puhua, niin pelot ja ahdistus vaan kasvaa ja kasaantuu möykyksi rintaan. Kun eilen sain puhuttua, niin möykky suli pois. Oon huomannu, et pelko menettää paljon voimaansa jos siitä voi puhua."

  Menneisyys on tehnyt sinusta tämän naisen jolla on tämäkin tieto kuinka auttaa itseään. Sinä osaat puhua pelon pieneksi! Siellä menneessä on tuskaa ja pelottavia asioita, mutta nyt tässä hetkessä seisoo todella vahva ihminen. Pelko pois, sinulle käy hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Tää sun kommentti sai mut iloiseksi. Oon niin kiitollinen teille kaikille, jotka mua tuette! Kiitos! Arvostan sitä kovasti.
   Nyt on pahin romahdus alkanut helpottaa. Alkaa olla jo silleen aika ookoo. Enkä onneks enää koe niin voimakkaasti tuota verikoe traumaa. Oon siitä saanut jutella ja se on auttanut. Mut silti en kyl haluu enää mennä verikokeisiin. Väsynyt oon vähän vieläkin mut en niin pahasti. Herkkänä oon kyllä edelleen. Mut eiköhän tää tästä!

   Poista