tiistai 29. marraskuuta 2016

Käynti ADHD-lääkärillä

Kävin maanantaina 21.11 Helsingissä ADHD-lääkärillä. Oli oikein hyvä käynti. Siinä tutkittiin mun ADHD-oireita ja lääkäri tuli siihen tulokseen et Elvanse annosta nostetaan 100mg:sta 120mg.
Sen lääkärin kanssa oli helppo jutella, tuntu et sitä oikeesti kiinnosti mun vointi. Aivan toisenlaista kuin täällä Spankhillissä. Kaikenkaikkiaan käynti meni hyvin.
Mutta.
Mun korvaushoitoo hoitava lääkäri alko TAAS äpisee, eikä antanu vielä nostaa annosta. Sen mielestä ADHD:ta ei hoideta tollasella annoksella. Sepä ei tiedä uusista aikuisten hoitosuosituksista jossa maksimiannos on 140mg.
Vittuako se yrittää TAAS puuttua mun ADHD:n hoitoon, se ei sille kuulu, se hoitaa mun korvaushoitoo ja mun ADHD-lääkäri ehkä tietää pikkusen paremmin miten ADHD:ta hoidetaan. Ärsyttävää kun se tolleen yrittää puoskaroida.
Tein siitä jo kolmannen valituksen.
Ei oo eka kerta kun se yrittää estää mun ADHD-hoidon. Eikä nyt oo kyseessä kun 20mg nosto! Se ei ole paljon. Ja mulle se nosto katsottiin tarpeelliseks.
Ärsyttää kun se yrittää puuttua asiaan johon ei ole perehtynyt. Eikä se tolleen sais alkaa hyppiä toisen lääkärin varpaille.
Se ei vaan ymmärrä et ADHD on sairaus joka vaatii hoitoa. Suurin osa lääkäreistä ei sitä ymmärrä. Siks niin moni käyttää aineita, suurimmalla osalla taustalla on ADHD. Lääkäreiden pitäis alkaa hoitaa sitä niinkun muitakin sairauksia. Se auttais monia.
Eikö se jo ole todiste, et mä en oo käyttäny aineita sen jälkeen kun sain Elvanse lääkityksen?

9 kommenttia:

 1. Kommenttini ei liity tähän tekstiisi vaan noihin käsitöihin, en tiedä voiko kommentoida enää vanhempiin. Mutta siis olisiko mahdollista että laittaisit sellaisia käsitöitäsi mitä et itse tarvitse myytäväksi Tori.fiin tai Huutonettiin? Virkkaukset löytäisivät kodin missä niitä tarvitaan ja saisit itse vähän rahaa uusiin lankoihin. Siunattua Joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä idea! Mulla alkaa jo olla noita aikamoinen kasa, et enköhän mä joistain voi luopuakin. Pitää muistaa laittaa.

   Poista
 2. Korvaushoitolääkärisi voi olla ammattitaidoton (puoskari)tai ei mutta kirjoituksessasi kirjoitat asiasta kuin itse tietäisit kuin lääketieteen opinnot käynyt (mm. "Siks niin moni käyttää aineita, suurimmalla osalla taustalla on ADHD"). Eikö kommentointisi ole puoskarointia? Toinen asia joka ihmetytti liittyi kommenttiisi ADHD:n hoidon maksimiannostukseen 140mg. Sinulla annostusta nostettiin 20mg jota vähättelit. Uusi annostuksesi on kuitenkin samat "vahäinen" 20mg maksimiannostuksesta. En yhtään ihmettele että korvaushoitolääkärisi kokee asian kuuluvan myös hänen tontilleen jos aineista joista vieroitetaan määrätään potilaalle lähelle maksimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ADHD:n ja päihteidenkäytön yhteyttä on tutkittu ja tultu siihen tulokseen et monella käyttäjällä on hoitamaton ADHD taustalla. Oon nähny ite saman niissä piireissä joissa oon pyöriny. Monella mun tuntemalla käyttäjällä on ollu selvät ADHD:n oireet ja monella myös diagnooskikin. Eikä Se ole puoskarointia jos mä kerron omista havainnoista. Jos mä yrittäisin alkaa hoitaa niitä, se ois puoskarointia. Enkä mä vähätelly mun annoksen nostoo, ihmettelin vaan kun kyseessä ei ollu mikään iso nosto ja silti siihen piti puuttua, vaik se lääkäri oli luvannu ettei puutu. Ei sitä annosta turhaan nostettu. Ja se on auttanu. Väliäkö lähes maksimista, tärkeintä on et lääke auttaa. Se vaikuttaa niin moneen asiaan.

   Poista
 3. Aikuisten suositus 140mg? Eikös maksimi/suositus oo virallisesti 70mg? :O

  VastaaPoista
 4. Itte oon huomannu seuraavaa, miksi "raitistuneilla"käyttäjillä puhkee adhd, samoin säryt ja yleensä ei mikään muu kuin ne eufforisoimat ryynit auta "kipuloihin"? Sanon suoraan jotta koko adhd on yhtä suurta kusetusta, samoin oppari korvaushoito.

  VastaaPoista