keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Parisuhdeväkivallasta

Miten toimia kun mies on väkivaltainen?

Jos Se ei ole Eka kerta niin pakkaa valmiiks tärkeitä ja tarpeellisia tavaroita laukkuun ja laita Se paikkaan mistä saat sen hätätilanteessa nopeasti mukaan. Fiksuinta on tehdä Se salassa mieheltä. Pidä kännykkää aina lähettyvillä että voit soittaa 112 jos hätä tulee.

Sovi jonkun luotettavan tyypin kanssa paikka johon voit tarvittaessa paeta kun tilanne iskee. Älä kerro tätä paikkaa miehelle ettei Se tule sinne riehumaan. Toinen vaihtoehto on turvakoti.

Heti kun huomaat että tilanne muuttuu vaaralliseks, yritä paeta heti. Jos mies on jo väkivaltanen, yritä puolustautua ja siirry vaivihkaa lähelle ulko-ovea. Jos mies yrittää estää, tappele vastaan, huuda kovaa että naapurit kuulee ja voivat soittaa apua.

Väkivaltasen tilanteen jälkeen kannattaa ottaa välimatkaa mieheen, mennä vaikka turvakotiin jos ei muuta paikkaa ole. Välimatkan saaminen on tärkeää että molemmat saisitte aikaa miettiä asioita rauhassa. Mies yleensä lupaa ja vannoo ettei enää koskaan lyö, mut useimmiten väkivalta jatkuu ja pahenee.

Välimatkaa kannattaa ottaa joksikin aikaa, viikoks tai kauemminkin. Kun et ole paikalla ja mies pelkää eroa, ehkä Se saa hänet miettimään tekoaan ja katumaan. Miehelle on tehtävä selväks että yksikin lyönti on liikaa. Kannattaa harkita eroa jos väkivalta ei lopu. Harvemmin Se jää yhteen kertaan. Kun sitä tapahtuu usein, väkivalta pahenee ja pahenee, lopulta voi mennä henki.

Väkivaltanen mies on kova manipuloimaan. Minunkin ex teki itsestään uhrin. "Voi voi kun mä oon kauhee ihminen" nyyh nyyh. Tolla tavalla mies manipuloi sinua säälimään häntä. Älä mene lankaan! Vaikka Se mitä sanois, totuus on että Se on tehny sulle väärin.

Älä tee sitä virhettä että et tee rikosilmotusta. Mua kaduttaa kun päästin exäni liian helpolla. Monesti kyllä kytät teki rikosilmotuksen ja Se oli oikein. Parisuhdeväkivalta on paha rikos. Se traumatisoi kunnolla. Mäkin jään vieläkin painajaisia kaikenmaailman hakkaajista. Rikosilmotus kannattaa tehdä. Se on miehelle oikein että joutuu vastuuseen teoistaan.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä tekstistä on apua.

   Poista
  2. Väkivaltaiseen suhteeseen on yksi järkevä teko, erota. Itse tuli koettua tämäkin kantapään kautta, tappeluita, eroja, yhteenpalaamista, aina siihen asti kun oma pinna ei enää kestänyt ja kohta istun oikeudessa taponyrityksestä. Onni onnettomuudessa oli että naapuri kerkesi miehen hengen pelastamaan..

   Poista
 2. Entäpä tuo jokseenkin vaiettu asia; henkinen väkivalta... Tai jos tiedät jo ennen kuin lähdet että loppuelämäsi pakenet vainoajaa joka kumppanista tulee kun jätät hänet. Useimmiten väkivaltaiseen suhteeseen jäädään juuri siksi kun pelätään seurauksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa. Muakin ex alko vainota kun erottiin. Siinä tilanteessa kannattaa ottaa lähestymiskielto. Ei Se jätkä pysty sitä noudattaa, joten kun Se tarpeeks monesti on sitä rikkonu, Se joutuu lusimaan. Vainoaminen on vittumaista, eikä koskaan voi tietää varmaks et loppuuko Se. Silti kannattaa taistella vastaan mielummin kun alistua.

   Poista