torstai 24. maaliskuuta 2016

The Leikkaus

Eilen oli aikanen lähtö Mikkeliin. 7.40 olin leikkausosastolla ja mua valmisteltiin leikkaukseen. Sain esilääkkeenä Opamoxia ja mukavasti rentouduin ja jännitys katos. Hihittelin vaan hoitajalle et "heh heh, kohta lähtee hampaat." :D
9.00 aikaan mut vietiin toimenpidehuoneeseen ja ne etti multa epätoivosesti suonia. Neuvoin sit et mihin kannattaa laittaa kanyyli. Kun nukutusaine meni suoneen Se kirveli ja ehdin vaan sanoo etten huomaa vaikutusta ja sit tipahdin.
11 jälkeen sit herättivät mut ja nukahin samantien uudestaan. Multa lähti 16 hammasta. Ja kyllä sattu kun heräsin. Sain sit Oxanestia ja helpotti.
13 jälkeen heräsin sit kunnolla ja rakas tuli heräämöön mua kattoo. Olin ihan tokkurassa ja vedin kunnon kilarit kun en löytäny mun sormusta (joka oli sormessa) :D Onneks rakas sai mut rauhottuu. Oli aika noloo kilahtaa. Kun en ees tajunnu mistään mitään.
Koko loppupäivän olin ihan koomassa. Vielä tänä aamunakin tuntu ettei voimat riitä. Mut nyt alkaa olla jo Suht selkee olo. Kivut on kovat mut niistä selviää.
Että semmoseen operaatioon eilen jouduin. Ja hyvä niin.

14 kommenttia:

 1. Oh hoh! 16 hammasta! Saatko sitten tilalle jonkinlaisen osaproteesin vai mitenkä?

  VastaaPoista
 2. Olen alusta alkaen lukenut blogiasi, osittain mielenkiinnosta miltä tuntuu elää hyvinkin erilaista elämää kuin itse elän. Itselläni on ollut pitkään mm. masennusta ja on ollut aikoja jolloin olisin voinut päätyä huumeidenkäyttäjäksi.

  Blogisi on samalla mielenkiintoinen, mutta myös paljon kertova, mitä tapahtuu kun aineet alkavat ohjata käyttäjää, eikä toisinpäin. Blogisi on toisaalta lohduttava, koska olet päässyt elämässä eteenpäin ja samalla muistuttaa myös muita ihmisiä että elämä ei aina päädy sellaiseksi kuin sen olisi kuvitellut.

  Hampaiden menettäminen on varmasti vaikea hyväksyä, mutta kertoisitko minkä takia hampaita ollaan jouduttu poistamaan 16 kappaletta. Ihmisillä on 28 pysyvää hammasta + mahdolliset viisaudenhampaat.

  Voisin kuvitella, että huumeita käyttäessä, hampaiden kuten muunkin terveyden hoitaminen jää vähälle. Varmasti myös hampaita kuluttaa itse huumeetkin, ja ilmeisesti olet aikaisemmin menettänyt hampaita väkivallan uhrina.

  Minkälaisia vaihtoehtoja hampaiden korvaamiselle on kohdallasi? Ilmeisesti hammasproteesit, koska valtio ei kustanna pysyviä hammasimplantteja, ellei hampaita ole menettänyt esim työtapaturmassa tai vaikka valtionkonttori, jos pahoinpitelyn yhteydessä ihminen on menettänyt hampaita, ja siitä on tullut tuomio tekijälle?

  Olet ilmeisesti 26-vuotias, joten mitä ajatuksia aihe yleensä herättää. Hampaiden menetys on iäkkäämmillekin suuri aihe, mutta miten itse olet ottanut asian vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumeet tuhos mun hampaat. Ja väkivalta. Pahinta jälkee teki aineet, varsinkin piri. Saan proteesit jossain vaiheessa. Kyllä hävettää kun näin nuorena menetin melkein kaikki hampaat. Vaikka miten koitin hoitaa niin ne vaan lohkeili ja tulehtu vähän väliä. On Se näin paljon parempi olla kun ei oo enää ne jämähamoaat tekemässä kiusaa.

   Poista
 3. Hyytävä tarina. Pärjäätkö jäljelle jääneillä?

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Miksi sinulta lähti noin monta hammasta? Minullakin on ollut hammaskipuja hetken aikaa :s

  VastaaPoista
 5. Eikö tuollaiset hammasoperaatiot maksa aivan tolkuttomasti?

  VastaaPoista
 6. Minusta on väärin että sossu maksaa kaiken..varsinkin mikä on itse aiheutettua. Kyllä ne vaan ei normaali ihmisiä auta..vaikka ois kuin vaikeeta ja tarvetta. Tai jos auttavat niin kyllä joka sentin perivät takaisin. Kerran olen käynyt kyseisestä laitoksesta apua pyytämässä kun olin sydänoperaation takia pitkällä saikulla ja työnantaja ei velvoitettu maksamaan 4kk sairaslomaa vaan tipuin Kelan sairasrahalle. Käskivät myydä kodin tai auton pois. Et silleen..mut toi sun kuivilla olo on hieno asia ha saat olla ylpee itsestäsi ja ymmärrän sen et hampaat kohentaa varmasti itseluottamustakin. Joskus vaan sylettää yhteiskunnan touhu. Hyvää kevättä kaikille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sellaista ihmistä luokitella varattomaksi kellä on auto ja asunto. En ymmärrä tuota sinun valittamistasi. Sinulla oli siis itselläsi varaa elättää itseäsi jos sinulla on varaa autoon ja asuntoon,sepä vasta väärin olisi jos sieltä "kuka tahansa" voi käydä narisemassa rahaa kun ei omistaan raaski käyttää.

   Poista
  2. Samalla tavalla se sossu ois käskenyt Jennan myydä pois omistusasunnon tai auton jos hänellä olisi sellaiset olleet. Sossun ei ole tarkoitus kustantaa sellaisten ihmisten menoja joilla on työpaikka jonka palkka riittää elämiseen ja jopa omistusasuntoon. Miksi olet katkera ihmisille joilla ei ole mitään, jos sinulla on oma asuntokin jopa? Moni parannuksen tehnyt päihteidenkäyttäjä saa vain haaveilla sellaisesta vaikka joskus kykenisi töihinkin, kun on ehkä tullut möhlittyä velkaa huonoina vuosina sen verran että menee töissä ensin jopa 15 vuotta että saa entiset velat maksettua pois ja vasta sitten voi haaveilla asuntolainasta. Joillakin ihmisillä ei ole elämä mennyt täydellisesti, älä ole katkera jos heitä autetaan vaan iloitse siitä ettet itse ole tyrinyt elämääsi missään vaiheessa! Uusitut hampaat parantavat varmasti itseluottamusta ja paljon helpompaa on lähteä joskus opiskelemaan ja saada töitä kun on suussa proteesit kuin jos tilalla olisi vain ikenet. Hampaaton ihminen jäisi paljon helpommin vain kotiin piiloon ja sitä kautta ajautuisi ehkä vain uusiin ongelmiin.

   Poista
  3. Kun 16 hammasta menettää, se tulee kalliiksi. Veikkaan että blogin pitäjä elää tuilla, joten tuollaista operaatiota olisi mahdotonta maksaa "omasta pussista" (saamillaan tuilla). En sanoisi että Jenna on yksin syypää tilanteeseen. Veikkaisin että vakavat huumeongelmat ovat monen asian summa; huonon hoidon, kuvottavan miehen joka tarjosi 11v tytölle vauhtia, koulukiusaamisen ja yleisesti huonon psyykeen summa... Toki omilla valinnoilla voi vaikuttaa elämäänsä, mutta jos lähtökohdat on huonot niin se on julmetun vaikeaa. On sääli miten sinua on kohdeltu, epäoikeudenmukaisesti. Mutta älä ole katkera siitä että jollain muulla on käynyt sossuvirkailijoiden kanssa parempi tuuri.

   T. Myös omaan sossuun pettynyt

   Poista
 7. Nyt on pakko sanoa anonyymille, joka urputtaa sossun maksuista että on hyvä ja perehtyy siihen, miten toimeentulotuki määräytyy. Sitä saa tavallinenkin ihminen jos tulot ei mene yli tietyn, kaupunkikohtalsen rajan. Tottakai jos oot saanut palkkaa niin ne katsoo, että sulla on rahaa.

  Ja hitto, mikä siinä aina on että muiden onni on toisilta pois. Musta on hienoa että yhteiskunta auttaa monin tavoin entiset nistit takasin elämään ja yhteiskuntaan. :)

  Terkuin, entinen nisti joka nykyään opiskelee sekä tekee töitä ja on ns. ihan tavallinen ihminen

  VastaaPoista