sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Vapauteen

11-vuotiaana aloin kuluttaa alkoholia aivan ensi päihteenäni. Huumeet tuli vuotta-paria myöhemmin. Mun tuska oli niin suuri, halusin unohtaa, eikä alkoholi siihen riittäny. Lopulta yritin valheen voimalla unohtaa. Lasten logiikkaa. Eikä sekään auttanu.
Sit kun mulle vihdoinkin tarjottiin kamaa, kuvittelin että kaikki muuttuu hyväks. Että pystyn unohtaa.
Paljon unohdinkin, mut lopulta tuli pettymys. En pystynytkään unohtaa ihan kaikkee. Ja samalla tuska vaan lisääntyi ajan myötä. Eikä se vieläkään ole poissa, vaikka menneet vuodet on sumun peitossa.
Hukkasin suurimman osan tähän astisesta elämästäni, mut enemmän mä suren sitä, ettei ne kaikkein pahimmat asiat ole vieläkään kadonnu, ja sitä miten ihminen voikaan rikkoa itsensä ja ympärillään olevat ja tulla itsekin rikotuksi monella tapaa.
Mut onneks on Kristus. Häneen laitan kaiken toivoni. Tahdon hylätä kaikki syntini, Hän on ne sovittanut. Hylkään valheet, varkaudet, huorintekemiset, petokset, väkivallan, haureuden, vihan, itsekkyyden, ylpeyden, pelot, epätoivon, aviorikokset, panettelun, vilpin, kaikkinaisen saastan ja vääryyden tahdon hylätä. Herran Jeesuksen nimessä ja veressä.
"Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen." Gal. 5:1

2 kommenttia:

  1. Oletko tullut uskoon? Itse olen viihdekäyttäjä ja jotenkin selasin itseni lukemaan blogiasi, joka on ihmeellisen hyvin kirjoitettu omasta näkökulmasta ja totuuden mukaisesti. Olen aina vähän ihmetellyt miten ihminen voi huumeiden käytön jälkeen löytää uuden voimavaron jeesuksesta ja jumalasta. Itse en pysty uskomaan jumalaan, kun itse tarvitsen muutakin kuin pelkkää uskoa siihen että saan "syntini" anteeksi ja kaikki muuttuisi siitä hyväksi.Yritän löytää voimavarat itseni sisältä olemalla parempi ihminen ja katkaisemalla negatiiviset ihmiset elämästäni (mutta yritän auttaa ja kohdella muita kuten haluaisin että minua kohdeltaisiin, vaikka hyvyyteni aina johtaa siihen että joku kusettaa minua). Tunnetko että saat tarpeeksi tukea ja apua uskonnon avulla? En tarkoita näillä mitenkään pahaa tai olisin loukkaava, olen vain utelias.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon uskossa. Usko ja uskonto on eri asioita. Usko Jeesukseen vapauttaa, uskonto (kuten islam) sitoo. Siks mä uskon Jeesukseen, koska Hän muutti mun elämän, antoi mun synnit anteeks ja siks koska vain Hänen kauttaan ihminen voi pelastua. Omilla teoilla ei voi päästä taivaaseen, Se on meille syntisille ihmisille mahdotonta. Kun uskoo Jeesukseen, koko elämän näkee ja kokee aivan toisella tavalla, palaset lokashtaa paikalleen, näkee asiat niinkuin ne todellisuudessa on. On kuin ois eläny sokeena ja saanut näön. Uskoon tulo on parasta mitä mulle on tapahtunu. Jos asia kiinnostaa niin käy lukee mun toinen blogi Ahdas Portti. Linkki löytyy tuolta mun kuvan yläpuolelta.

      Poista