keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lukijan kysymyksiä

 Vastaan tässä yhden lukijan kysymyksiin.

1. Olet ilmeisesti ollut aina uskossa? Millainen suhde sinulla on Jumalaan ja miten sen koet vaikuttaneen elämääsi? 
Olen ollut. Ilman uskoa en olis tässä. Siitä on ollu iso apu.
2. Sanoit jossain vaiheessa, että haluat valkoisen hääpuvun. Miksi kuitenkin lopulta päädyit tummaan?
Ei löytyny hyvää valkoista.
3. Pystyisitkö / haluaisitko avata rikostaustaasi? Kiinnostaisi tietää rikosten taustoista ja myös tuomioista. 
Voin avata, mut kaikkee en kerro, nolottaa. Kirjottelen sitten kun pystyn. Ei oo helppoo avautua.
4. Oletko käynyt koulua peruskoulun jälkeen? Haluaisitko opiskella? 
En ja en.
5. Oletko ollut missään vaiheessa asunnoton? 
Oon ollu ja se oli ihan hirveetä. Olin katkolla kun tuli häätö. Menetin koko omaisuuteni kiitos exäni ja kun karkasin katkolta ei enää ollukaan kotia mihin palata. sitä kesti puolisen vuotta ainakin ennen kun sain kämpän.
6. Millainen on miehesi tausta?
10v kuivilla.
7. Haluatteko tai oletteko suunnitelleet lapsia? 
NEVER!!
8. Jos saat lapsia, miten aiot suhtautua heidän menemisiinsä ja tekemisiin? Esim sallisitko pilven polton?
En saa lapsia.
9. Miten löysit virkkaamisen ja oletko saanut paljon myytyä tuotteitasi?
Olin metadoni korvaushoidossa kun alotin virkkaamisen. Olin sellasessa käsityöryhmässä kun innostuin sit virkkaamaan. Onhan noita töitä tullu myytyä ja oon ihan antanu lahjaksikin niitä. Tälläkin hetkellä ois pari tyyppiä tilaustöitä vailla. Hankin jo langatkin yhteen työhön. Eli homma etenee.
10. Mistä pidät eniten ulkonäössäsi ja mistä vähiten?
Eniten.. erotun joukosta, siitä tykkään. Vähiten tykkään pisto arvista, hampaiden kunnosta (paskana!), viiltoarvista, pahoinpitelyvammoista.. Näitä riittää.
11. Millaista koulukiusaamisesi oli? Olen itsekin koulukiusattu, jonka vuoksi kiinnostaa tietää.
Rankkaa. Henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Kerran jopa koittivat saada mua tekee itsemurhan. Yrittivät saada mut hyppää kerrostalon katolta huutelemalla "hyppää susi hyppää". Aina porukalla ne mua kiusas, ei ne yksin uskaltanu.
12. Oletko itse kiusannut ketään koulussa?
En.
13. Oletko ollut tekemisissä kiusaajiesi kanssa myöhemmin?
Joihinkin oon sattumalta törmänny. Osa on jatkanu sitä vielä tässä iässä. Eivät oo kasvaneet näköjään.. Ja osa on pyytäny anteeks ja jopa puolustanu mua.
14. Oletko ollut koukussa muuhun, kuin huumeisiin?
Tupakka, imppaaminen, alkoholi..
15. Pelkäätkö, että avoimuudestasi esim täällä blogissa voisi olla haittaa myöhemmin tulevaisuudessa? 
Jaa-a. Sen näkee sit.
16. Lukeeko läheiset / sukulaiset blogiasi?
Kyllä osa lukee. Muutama sukulainen ja kaverit.
17. Oletko aina asunut Pieksämäellä ja onko aikeita muuttaa joskus pois?
Oon asunu muuallakin mut en pitkä aikoja. Tällä hetkellä ei oo aikomusta muuttaa pois.
18. Millaisia pysyviä vaurioita sinulle on tullut huumeiden käytöstä?
Pää on pehmenny jonkin verran. Fyysinen kunto on huono.
19. Mitä sanoisit nyt miehelle, joka tarjosi sinulle huumeita ollessasi 11-vuotias, jos voisit sanoa mitä tahansa? 
Se on kuollu. Mut jos voisin jotain sanoo niin sanosin et "oliko kiva koukuttaa mut ja käyttää vielä hyväks vitun paska! Pilasit mun elämän. Olin idiootti kun luotin suhun. Oli ihan oikein et sut tapettiin, sait ansios mukaan."
20. Ja vielä viimeinen kysymys, luuletko laitosten pahentaneen vai parantaneen tilannettasi ollessasi nuori?
Ne on vaan pahentanu mun tilannetta. Yks katkopaikka oli kyl kiva, mut eipä siitäkään kyl apua ollu. Homma kun lähtee itsestä, ei kukaan voi lopettaa toisen puolesta. Laitokset ois voinu auttaa, mut se ois vaatinu sitä et mä oisin itekin ollu tosissani.

7 kommenttia:

 1. Huh, olipas urakka lukea koko blogi läpi. :) Mut ei voi mitään kun tempas niin pahasti mukaansa. Oon aikalailla sun ikiä ja asuin ennen Pieksämäellä, ja muistan sen ajan kun sua kutsuttiin nimellä "susi". Sillä nimellä sua kutsuin itekin, johtuen siitä että se oli ainut nimitys mitä susta koskaan kuulin. En tuntenut sua ollenkaan, mut oli mulla omat mielipiteeni jokatapauksessa kaikkien huhujen takia, ja mielelläni kiersin sut kaukaa jos jossain satuin näkemään. Tietty pieni pelko oli kaikkien juttujen jälkeen ja sun maailma oli mulle outo ja sen takia pelottava. En osannut suhtautua ollenkaan siihen millanen olet, ja muistan miten susta juoruiltiin kavereiden kanssa. Varsinkin ne sudet oli monelle iso juttu, sitä ei ymmärretty. En tajua et miks... Mut jännä kuitenkin että nyt kun tän blogin luki läpi, tuli fiilis että sun kanssa vois vaikka kaveri olla jos siellä päin vielä asuisin. Et oo (ainakaan enää) ollenkaan se Jenna minkä kuvan susta aikoinaan kaikkien juttujen jälkeen sain. Toki luulen että olet niistä ajoista muuttunut paljon parempaan suuntaan. Tsemppiä ihan hirveesti sulle jatkoon, vaikutat kyllä hyvältä tyypiltä nykyään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä ole se Jenna mitä jutut kertoo. Ne on paskapuhetta, juoruja. Osa voikin pitää paikkansa mut suurin osa tuskin pitää. Olihan ne omituisa syitä kiusata mua. Ne kiusaajat rikko mua aika hyvin. Niinkin pahasti että meinasin mennä losauttelemaan aseen kanssa kouluun. Se oli sillon, nyt on nyt. En ole enää sama Jenna, oon oppinu elämään edes vähän paremmin. Kiva että säkin huomasit etten olekaan niin hirvee kuin mitä muut on puhuneet. Oon itekin kuullu itsestäni vaikka mitä ja ne puheet on antanu kyllä kunnon naurut. Miten kukaan voi ees keksiä jotain niin typerää ja vielä niin paljon :D

   Poista
 2. On se kyllä jännä miten ihmiset jaksaakin kaikkia juoruja keksiä toisista, varsinkin jos nyt sattuu vähänkin poikkeemaan massasta. Musta tuntuu itseasiassa aika hirveelle se miten oon suhun ennen suhtautunut kaikkien niiden juorujen takia, enkä oo tajunnu yhtään millasta sun elämä oikeesti on ollu ja millanen haavoittunut tyttö kaiken sen takana on. Siitä oon sentään hyvilläni etten sua koskaan kiusannut, kuulin vaan juttuja ja niitä ihmettelin ja päivittelin. En varmaan ikinä antais itelleni anteeks jos olisin yks sun kiusaajista, ja toivon että ne oikeesti tajuais miten paskoja sua kohtaan on ollut ja mitä on teoillaan aiheuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuskin ne kiusaajat on edes tajunnu sen kuinka vakavaa tuhoa niiden toiminta teki mulle. Ei se ole mikään syy kiusata toista jos se erottuu joukosta. Sehän on vahvuutta että uskaltaa olla sitä mitä on. Mut se on kyl hyvä et sun käsitys meikäläisestä on muuttunu :)

   Poista
 3. Hei pakko kysyä tohon hammas asiaan liittyen kun oon lueskellu tätä sun blogia niin että eikös sulla ollu mikkeliin se hammaslääkäri aika ja hampaat pitäny laittaa kuntoon,? Vai mitä sen kans kävi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo odottelen tässä että millon tulee se aika mikkeliin. Pian sen pitäis tulla.

   Poista
  2. Aivan joo eli siis sitä aikaa ei oo vielä tullukaan, hyvä kuitenkin että pääset, tsempit sulle sinne! :)

   Poista